Μουσικη

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της παραιτείται από την κηδεμονία

«Μια μεγάλη νίκη για τη Μπρίτνεϊ και ένα ακόμη βήμα προς τη δικαιοσύνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς στα MTV Video Music Awards 2011 © EPA / PAUL BUCK
Η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς στα MTV Video Music Awards 2011 © EPA / PAUL BUCK

Ο Τζέιμι Σπίαρς συμφώνησε να παραιτηθεί από κηδεμόνας της περιουσίας της κόρης του «όταν είναι η κατάλληλη στιγμή», σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Η αποχώρηση του Τζέιμι Σπίαρς σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στον μακροχρόνιο αγώνα της τραγουδίστριας της ποπ με στόχο να αποδεσμευτεί από τον έλεγχο του πατέρα της.

Οι εξελίξεις έρχονται σχεδόν δύο μήνες αφότου η τραγουδίστρια κατέθεσε στο δικαστήριο και ζήτησε να τερματιστεί η κηδεμονία, με την οποία ελέγχεται η ζωή της εδώ και 13 χρόνια και εξουσιοδοτούνται ο πατέρας της και άλλοι να λαμβάνουν αποφάσεις για τα προσωπικά ζητήματα και την καριέρα της.

Ο δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς στο δικαστήριο ανέφερε ότι ο πατέρας της τραγουδίστριας «δεν πιστεύει ότι μια δημόσια διαμάχη με την κόρη του για τη συνέχιση των υπηρεσιών του ως διαχειριστής θα ήταν προς το συμφέρον της» προσθέτοντας:

«Ο κ. Τζέιμι Σπίαρς σκοπεύει να συνεργαστεί με το δικαστήριο και με τον δικηγόρο της κόρης του, ώστε να προετοιμάσουν μια ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς». Διευκρίνισε μάλιστα ότι ήδη εργαζόταν για μια τέτοια μετάβαση με τον προηγούμενο δικηγόρο της κόρης του.

«Ο κ. Σπίαρς συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του με υπευθυνότητα και δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την αναστολή ή την απομάκρυνση του, αλλά θα παραιτηθεί όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφύγει μια μάχη  με την Μπρίτνεϊ. Και με την προϋπόθεση να έχουν επιλυθεί ζητήματα που εκκρεμούν ενώπιον του δικαστηρίου», σημείωσε.

Δικηγόρος της Σπίαρς: «Είναι ένα ακόμη βήμα προς τη δικαιοσύνη»

Από την πλευρά του ο Μάθιου Ρόζενγκαρτ, δικηγόρος της σταρ, ανέφερε στην εφημερίδα Guardian μέσω email, ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τη Μπρίτνεϊ και ένα ακόμη βήμα προς τη δικαιοσύνη και παρότρυνε τον Τζέιμι να παραιτηθεί αμέσως.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας για τη συμπεριφορά του κ. Σπίαρς αλλά και άλλων προσώπων τα τελευταία 13 χρόνια, καθώς απέσπασε εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της κόρης του, αλλά και για την κατάθεση του στο δικαστήριο στο εγγύς μέλλον».

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας #FREEBRITNEY, μπροστά από το δικαστήριο όπου η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζητά να απαλλαγεί από την κηδεμονία του πατέρα της © EPA/ETIENNE LAURENT
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας #FREEBRITNEY, μπροστά από το δικαστήριο όπου η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζητά να απαλλαγεί από την κηδεμονία του πατέρα της © EPA/ETIENNE LAURENT

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον πατέρα της για κατάχρηση της κηδεμονίας. Δήλωσε δε ότι είναι η πρώτη της προτεραιότητα να απομακρύνει τον πατέρα της από τον ρόλο του στη νομική ρύθμιση που διέπει τις προσωπικές και οικονομικές της υποθέσεις.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς είπε ότι έχει υποστεί αδικαιολόγητες επιθέσεις και ότι έχουν διατυπωθεί ψευδείς ισχυρισμοί σε βάρος του. Η κατάθεση αφορά και τους ισχυρισμούς της μητέρας της Μπρίτνεϊ, Λιν Σπίαρς, η οποία επίσης ζήτησε την απομάκρυνση του Σπίαρς.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Μάθιου Ρόζενγκαρτ ζήτησε από τον Τζέιμι Σπίαρς να σταματήσει τις ψευδείς κατηγορίες και να «τις επιθέσεις σε ευάλωτο στόχο, στην ίδια του την κόρη». Επέκρινε ειδικότερα τον πατέρα της τραγουδίστριας και τους δικηγόρους του για «συνεχείς χυδαίες και κατακριτέες επιθέσεις στην κα Σπίαρς».

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες Μπρέντα Πένι αρνήθηκε το αίτημα να επισπεύσει τις διαδικασίες σχετικά με την απομάκρυνση του Τζέιμι Σπίαρς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ