Μουσικη

City Beat 270

«To techno είναι ουτοπία».

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 270
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7219-16422.jpg

«To techno είναι ουτοπία».Αν βάλεις κι ένα «πια» κάπου ανάμεσα στις προηγούμενες λέξεις έχεις το στόρι του ενTechno festival, που προσπάθησε να χορέψει την Αθήνα το Σ/Κ που μας πέρασε. Προσέλευση μέτρια σε σχέση με αντίστοιχα events του παρελθόντος – ικανοποιητική σύμφωνα με τους guest DJs, που επιβεβαίωσαν ότι και στο εξωτερικό η φάση έχει μείνει στα μικρά clubs των 300-400 ατόμων. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κοινό δεν τίμησε το κόνσεπτ «36 ώρες non-stop μουσική», αλλά εδώ που τα λέμε με τέτοια ζέστη πού να τρέχεις μεσημεριάτικα. Άσε που και η βροχή την Κυριακή το βράδυ δεν βοήθησε. Κρατάμε την απόδειξη ότι η «ελληνική σκηνή» που την ψάχνει στα Βερολίνα αυτού του κόσμου βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, επίσης τα γραφικά στιγμιότυπα με κλαμπόφατσες που απέχουν πολύ από τη δικτατορία των hipsters και την αίσθηση μιας περιορισμένης αλλά συμπαγούς techno κοινότητας. Και βέβαια κρατάμε τους Wighnomy Brothers, οι τύποι είναι ο ορισμός του party animal…

  Ο Κορμοράνος γιορτάζει τα έβδομα γενέθλιά του σήμερα Πέμπτη στο Swing στο Γκάζι. Αναμένεται κοσμοσυρροή, άλλωστε είναι η πρώτη φορά που τα γιορτάζει επίσημα. Καλεσμένος ο Paul Devro (που ανήκει στη Mad Decent του Diplo), μαζί του οι Blue Lagoon, DJ Winjer, Monotronik, Digital Riot, DJ Souvlaki (free).

  Ξεκίνημα και για τις Outro, όχι στο Yoga Bala που πέρασαν τα προηγούμενα 5 χρόνια, αλλά στο Bios, με το οποίο θα συνεργάζονται τη φετινή σεζόν. Περιμένουμε τους επόμενους δύο μήνες: Mark Pritchard, Egyptian Lover (!), The Gaslamp Killer, Holy Ghost κ.ά. σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Το προσεχές πρώτο Παρασκευοσάββατο, σχεδόν όσοι παίζουν καλή μουσική στην Αθήνα κάνουν reunion στην Πειραιώς. Πιο urban η Παρ. με Black Athena, Lowdown, Espeekay, Skitlab, Anna Mystic, DJ Blend aka Mishkin, KAF G, Dynamons, Jimmy Jib, περισσότερο dance το Σάβ. με Fantastikoi Hxoi, Plaidmusic, Loot DJs, Chevy, The Boy & Felizol, Paul Bennett, Kreo, Mr. Statik (free).

  Ανεπίσημα ξεκίνησε και το καινούργιο πρότζεκτ που θα ενώσει το χάος της Αβραμιώτου σε ένα χώρο με ενιαία λογική (θα περιλαμβάνει καφέ-μπαρ, λαϊβάδικο, θεατρική σκηνή, γκαλερί κτλ.). Ενώ τρέχουν οι εργασίες, γίνονται και οι βραδιές “Under Construction”. Την Παρ. οι Amateur Boyz φωνάζουν τον DJ Kaos, με τη σφραγίδα της DFA να εγγυάται στο βιογραφικό του.

Πρώτο event της σεζόν και για τον George Apergis, που συναντά τον Dmoz το Σαββατόβραδο στο γκαζιώτικο Buzz (free) *** Οι Natural High κρατούν και φέτος το trance φρόνημα ψηλά, με πρώτο πάρτι το Σάββατο στο «Κύτταρο» και καλεσμένο τον Βρετανό Jules Hamer (Aphid Moon, AMD), μαζί οι Έλληνες Predators live και οι υπόλοιποι DJs της ομάδας (€ 20).

Τέλος, διαφορετική πρόταση για φέτος έχει το αγαπημένο Soul Stereo στην Ευρυπίδου, που έχει πια ησυχάσει. Ανοίγει την Πέμπτη με το ισόγειο να μετονομάζεται σε “Lightroom”, να μετατρέπεται σε γκαλερί (ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες φωτογραφικές εκθέσεις) και την πυξίδα της κουζίνας να κοιτά προς Βιετνάμ - Ταϊλάνδη. Θα έχει και delivery, αλλά θα τα πούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες. 

 p_menegos@yahoo.com

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ