Μουσικη

City Beat 271

Φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο –πες το όπως θες–, το βροχερό mood της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα βοήθησε και τα events που υπενθύμισαν ότι το καλοκαίρι τελείωσε.

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 271
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7397-16682.jpg

Φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο –πες το όπως θες–, το βροχερό mood της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα βοήθησε και τα events που υπενθύμισαν ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Είχαμε τα έβδομα γενέθλια του Κορμοράνου που πλημμύρισαν το Swing, είχαμε το πρώτο μεγάλο event στην Αβραμιώτου με Amateur - DJ Kaos, όπου έγινε κόλαση (δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο νέος πολυχώρος με οριστικό όνομα 6 D.W.A.R.F.S, πάντως ο ημιτελής χώρος του πρώην Tit είναι μια χαρά για πάρτι), είχαμε το opening του Bios με αρκετό κόσμο και τα καλύτερα σχόλια για το νεό ηχοσύστημα Funktion One. Ακόμα και στο Bartesera, Παρασκευή βράδυ, γινόταν το αδιαχώρητο – έξω έριχνε καρέκλες και μέσα «έδινε» ο dj Labrador. Εικόνα από τα προσεχώς λοιπόν, αφού κάπως έτσι θα πάει η σεζόν. Μόνο που φέτος ας ακούσουμε καλύτερους καλεσμένους. Ένα καλό remix σε ένα blog δεν μας κάνει απαραίτητα έναν καλό DJ. Και την εβδομάδα που μας πέρασε τα παιδιά των αθηναϊκών ομάδων ήταν σαφώς καλύτερα από τους καλεσμένους τους… Αλλά ετοιμάσου για τον απίστευτο dj Krush.

Τα “Rude Boy Sessions” της ομάδας Blazin’ μετακομίζουν στο εξαρχειώτικο υπόγειο του Skull (Λ. Κατσώνη 11) και ξεκινάνε από το επόμενο Σάββατο. Blunt και Cent μιξάρουν και ο BnC ριμάρει στο μικρόφωνο (free).

Ξεκινά δυναμικά και το Capu στη στοά της οδού Λέκκα με residency του dj Blend (aka Mishkin) κάθε Πέμπτη. Όπως τον ξέρεις, leftfield μαύρος ήχος και οι καλύτερες στιγμές του αθηναϊκού label που ηγείται, ο λόγος για την καταπληκτική Cast-A-Blast.

Πάλι Blend το Σάββατο στην Αβραμιώτου, αλλά όχι μόνος. Στο πλαίσιο των “All September Parties” θα μαζευτούν καλές ομάδες για να διαλέξουν δισκάκια. Από bloggers όπως Urban Tropicalia και οι Akou Auto μέχρι το δίδυμο Βουνό + Δαγριτζίκος.

Παρασκευή και καθιερωμένο “Batcave” στο Second Skin που συνεχίζει κανονικά και φέτος. 11 DJs ξεκινούν ανώδυνα από τα σκοτεινά των Cure και καταλήγουν στο φετιχισμό των Clan Of Xymox (€ 10 με ποτό) *** DJ Quentin, κάθε Παρασκευή στο 7 Jokers, κάθε Σάββατο στο Key. Σετ εγγύηση με πιστό κοινό και τα καλύτερα αφισάκια διά χειρός του ιδίου, που κυκλοφορούν mail με mail. Μπες στη λίστα του…*** Ξεκίνησαν οι «Νύχτες Πρεμιέρας» (τις αποκαλώ με το ιστορικό τους όνομα), κι αυτό σημαίνει πάρτι. Σημείωσε αυτή την εβδομάδα: “Back2Back” αύριο βράδυ στο Tiki με το επιτελείο του φεστιβάλ και κοκτέιλ πάρτι την Τρίτη στο Bacaro, αμέσως μετά την ταινία του Ζαν ΚουνένCoco Chanel & Igor Stravinsky”, θα είναι εκεί και ο σκηνοθέτης (free, μετά τις 22.00) *** Σεζόν χωρίς Bar Guru Bar. Οι όποιες σκέψεις για επαναλειτουργία μάλλον απορρίφθηκαν οριστικά *** Και η ωραία είδηση της εβδομάδας, ο mr. Statik υπέγραψε στη σπουδαία ετικέτα BPitch Control της Ellen Allien. Το κομμάτι “Sinphony” (στα φωνητικά ο The Boy) θα περιλαμβάνεται στη συλλογή “10 Years Of BPitch Control” *** Και μιας κι αναφέρθηκε ο Boy, αναμένουμε πώς και πώς το δωδεκάιντσο “She Is My Party” που συνυπογράφει με τον Felizol και θα κυκλοφορήσει στην ntrop του Leon Segka

 p_menegos@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ