Μουσικη

Ο κορυφαίος τσελίστας Υο-Υo Ma απαντάει σε ερωτήσεις του Twitter

Billie Eilish με AI και η απάντηση στην μεγάλη ερώτηση: γιατί όλοι κάπως βάζουν στις ταινίες την σουίτα Νο1 του Bach με τσέλο;

Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Yo-Yo Ma απαντάει σε ερωτήσεις στο Twitter και η συνέντευξη της Billie Eilish σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που προγραμμάτισε το Vogue.

Μην χάσετε αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη του Yo-Yo Μa. Ο κορυφαίος τσελίστας απαντάει σε ερωτήσεις από χρήστες του Twitter και είναι μαγεία. 

'Εχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι (μάλλον) κανένας κριτικός ή δημοσιογράφος δεν θα έκανε αυτές τις ερωτήσεις (είναι ας πούμε «κακές» ερωτήσεις συνέντευξης) και όμως ο Yo-Yo Μα απαντά σε όλους προσεκτικά και γενναιόδωρα.

Σε μια ερώτηση ο Yo-Yo Ma απαντάει γιατί στις ταινίες πολλοί κάπως βάζουν την σουίτα Νο1 με τσέλο του Μπαχ!! την χιλιοακουσμένη.

Θυμίζει κάπως όταν το Vogue εκπαίδευσε ένα πρόγραμμα AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να πάρει συνέντευξη από την Billie Eilish, η οποία τόνισε ότι οι ανθρώπινοι δημοσιογράφοι συχνά κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά και εκτιμά ότι οι ερωτήσεις του AI δεν έχουν ατζέντα -ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο-, δεν προσπαθούν να πάρουν τίποτα από αυτήν.