Μουσικη

12 νότες δροσιάς στον Κήπο του Μεγάρου

Το Μέγαρο βγαίνει στον Κήπο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 787
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
synavlia_ston_kipo_tou_megarou_c_akriviadis_0040p.jpg
© Άκριβιάδης

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μάς περιμένει και φέτος, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, για τις πιο χαλαρωτικές μουσικές συναντήσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Είναι η σκέψη που τριγυρνά στο μυαλό με το που δείχνει ο καιρός τις καλοκαιρινές του διαθέσεις. Είναι η αγαπημένη συνήθεια που ήρθε για να μείνει χάρη στο υπέροχο, χαλαρωτικό σκηνικό και στον σταθερά προσεγμένο και  πολυσυλλεκτικό προγραμματισμό. Φέτος, μετά από έναν χειμώνα χωρίς θεάματα και  συναναστροφές, το ραντεβού στον Κήπο του  Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φαντάζει στη σκέψη μας διπλά ιαματικό. Με καλή παρέα και διάθεση, με μάσκες και 
καθίσματα σε αποστάσεις  ασφαλείας, επιστρέφουμε στη δροσερή όαση του Μεγάρου Μουσικής για 12 ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες που  ανυπομονούν να μοιραστούν μαζί μας την τέχνη και τα τραγούδια τους! 

«Τέσσερις εποχές» / Οι Μουσικοί της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής - Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, στις 9/6
Aπό τα πιο δημοφιλή έργα στην ιστορία της μουσικής, τα αριστουργηματικά κονσέρτα για βιολί του Αντόνιο Βιβάλντι, ερμηνευμένα με όργανα εποχής από μία αγαπημένη ορχήστρα. Στη μουσική διεύθυνση, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

oi_moysikoi_tis_kameratas-_orhistras_filon_tis_moysikis_markellos_hrysikopoylos.jpg
© Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

IRENE SKYLAKAKI, «Souvenir», στις 11/6
Ερμηνεύει για πρώτη φορά ζωντανά κομμάτια από την τελευταία της δουλειά, αγαπημένα 
τραγούδια από τη δισκογραφία της και ιδιαίτερες διασκευές. 

skylakakiphoto2.jpg

Sugahspank! & Blend Mishkin ft. Roots Evolution, «Caribbean Soul», στις 17/6
Feel good μελωδίες, soul ενέργεια και χρώμα Καραϊβικής. Μια συνάντηση στην οποία οι εναλλαγές στο beat και οι soulful ερμηνείες συναντούν τη ρέγκε και το χιπ χοπ, με όχημα το πρόσφατο άλμπουμ Paint everything white. «Yummy man», στο repeat!

Γιορτή της Μουσικής, στις 21/6
Μια ανοιχτή βραδιά με ποικίλα ηχοχρώματα. Επί σκηνής οι Athens Classical Players, το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το συγκρότημα Εncardia με μουσική και τραγούδια από τη Μεσόγειο και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chόres σε μουσική διεύθυνση Ειρήνης Πατσέα και καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι.

«Sunrise» με τον Μάνο Κιτσικόπουλο, στις 25/6
Η θρυλική ταινία «H αυγή» του Φρήντριχ Βίλχελμ Μούρναου, ένα από τα σπουδαιότερα φιλμ όλων των εποχών, προβάλλεται με ζωντανή μουσική συνοδεία και αυτοσχεδιασμούς από τον πολυδιάστατο πιανίστα.

01.jpg

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, «Κύκλοι», στις 2/7
Ο αγαπημένος τζαζίστας ντράμερ, οι ερμηνευτές Δήμητρα Σελεμίδου και Παναγιώτης Λάμπουρας, πλαισιωμένοι από τζαζ κουαρτέτο και 10μελή ορχήστρα υπό τον Στάθη Σούλη μάς συστήνουν κομμάτια του τελευταίου δίσκου του γνωστού δεξιοτέχνη. 

drakos-ktistakis.jpg

Κατερίνα Πολέμη, «Λουλούδια στον Κήπο», στις 9/7 
Ένα χαρούμενο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, γεμάτο νεανική ορμή. Παρέα με τη Μαρία Παπαγεωργίου, την Παυλίνα Βουλγαράκη, τον Θέμο Σκανδάμη και τον Δημήτρη Κόψη. 

katerina_polemi_3_photo_vasia_anagnostopoulou.jpg
© Βάσια Αναγνωστοπούλου

Γιώργος Κοντραφούρης Tρίo, «The Passing», στις 12/7
Τζαζ διαδρομές από τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα και οργανίστα και τους Κίμωνα 
Καρούτζο (στο μπάσο) και Jason Wastor (στα ντραμς). Κομμάτια από το πρόσφατο “The Passing”, νέες συνθέσεις του δημιουργού και διασκευές σε αγαπημένα παλιότερα κομμάτια.

giorgos_kontrafoyris_trio.jpg

Κατερίνα Βρανά, best of: «Φέτα, Sex και Αναπηρία», στις 14/7
Το πιο αστείο κορίτσι του stand-up comedy στα best of τριών επιτυχημένων παραστάσεών της. 

katerina_vrana.jpg

Theodore «Floating», στις 16/7
Κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του δραστήριου συνθέτη και περφόρμερ αλλά και μουσικά στιγμιότυπα από το επόμενο άλμπουμ του για πρώτη φορά στον Κήπο, με κουαρτέτο εγχόρδων και πνευστά. 

theodore_mariza_kapsabeli.jpg
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Πέννυ Μπαλτατζή, στις 19/7 
Μας δίνει «Ραντεβού στον Κήπο» με νέα μπάντα, γνώριμα και ολοκαίνουργια τραγούδια. Guest o Ελληνοβρετανός καλλιτέχνης D3lta.

penny_foto.jpg

Έλλη Πασπαλά, «Σαν στον κήπο μου», στις 21/7
Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή ερμηνεύει τραγούδια αγαπημένα που έχουμε ταυτίσει με τη φωνή της. Συντροφιά με δύο αγαπημένους φίλους και συνεργάτες της, τον David Lynch και τον Τάκη Φαραζή.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ