- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2021: Tελικός με προσδοκίες από το Ahoy Arena
Πρώτη διαγωνίστηκε η Κύπρος, 10η η Ελλάδα
26 τραγούδια διαγωνίζονται στον σημερινό τελικό της 65ης Eurovision στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ
Με την εμφάνιση της Κύπρου, την εκρηκτική Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo» άνοιξε η αυλαία του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2021 που διεξάγεται στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.
Το «El Diablo» παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Marvin Dietmann, ενώ τη χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings
Στη 10η θέση μεταξύ των 26 τραγουδιών που συμμετέχουν στον σημερινό τελικό της 65ης Eurovision εμφανιστηκε η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) με το «Last Dance».
Το τραγούδι των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn με την σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού, δημιούργησε αίσθηση τόσο χάρη στην ερμηνεία της 18χρονης, όσο και στην πρωτοποριακή σκηνική της παρουσία. Την εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.
Στον τελικό συμμετέχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2021 έχει ως εξής:
1. Κύπρος
2. Αλβανία
3. Ισραήλ
4. Βέλγιο
5. Ρωσία
6. Μάλτα
7. Πορτογαλία
8. Σερβία
9. Μεγάλη Βρετανία
10. Ελλάδα
11. Ελβετία
12. Ισλανδία
13. Ισπανία
14. Μολδαβία
15. Γερμανία
16. Φινλανδία
17. Βουλγαρία
18. Λιθουανία
19. Ουκρανία
20. Γαλλία
21. Αζερμπαϊτζάν
22. Νορβηγία
23. Ολλανδία
24. Ιταλία
25. Σουηδία
26. Άγιος Μαρίνος
Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.
Μεταξύ των εκπλήξεων του φετινού διαγωνισμού και μία θεαματική δράση, ένα πάρτι που θα λάβει χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Το πάρτι ανακοινώθηκε στο τέλος του Β' Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα.
Έτσι η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, θα είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.
Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.