Μουσικη

Eurovision 2021: Η ώρα της Στεφανίας με το «Last Dance»

Β’ Ημιτελικός - Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 4η

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision - Στεφανία Λυμπερακάκη
Eurovision - Στεφανία Λυμπερακάκη © EPA/PATRICK VAN EMST

Την Ελλάδα στην Eurovision 2021, εκπροσωπεί η Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι «Last Dance» - Τα προγνωστικά δίνουν άνετη πρόκριση στον τελικό

Σε απευθείας σύνδεση με το «Ahoy Arena» στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ μετaδίδει αυτή την ώρα τον Β΄ημιτελικό του διαγωνισμού Eurovision 2021, με τα προγνωστικά να θεωρούν δεδομένη την πρόκριση της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Στον Β’ Ημιτελικό, η Ελλάδα εμφανίζεται 4η, με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι «Last Dance». Σε αυτόν τον ημιτελικό θα δούμε να εμφανίζεται προτελευταία και η Ελβετία με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι «Tout l’Univers», που θεωρείται φαβορί. Επίσης, σε αυτόν τον ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτόν, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Η σειρά εμφάνισης στον Β' Ημιτελικό της Eurovision 2021 και τα φαβορί

Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Τσεχία
Ελλάδα
Αυστρία
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Σερβία
Γεωργία
Αλβανία
Πορτογαλία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Λετονία
Ελβετία
Δανία
Το μεγάλο φαβορί είναι ο Αλβανός, Gjon Muharremaj, που διαγωνίζεται για λογαριασμό της Ελβετίας. Επίσης μεγάλο φαβορί θεωρείται και η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας, ενώ δεδομένη θέση στον τελικό φαίνεται πως έχουν η Σερβία, η Αλβανία και η Ισλανδία. 

Δείτε εδώ το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2021

Stefania - Last Dance - Second Rehearsal - Greece 🇬🇷 - Eurovision 2021

Eurovision 2021 - Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

Στεφανία Λυμπεράκη - Eurovision 2021
Στεφανία Λυμπεράκη - Eurovision 2021 © EPA/PATRICK VAN EMST

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around». Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ