Μουσικη

Eurovision 2021: Απόψε η σειρά της Στεφανίας με το «Last Dance»

Τα φαβορί του Β΄ημιτελικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στεφανία Λυμπερακάκη
Στεφανία Λυμπερακάκη © EPA/PATRICK VAN EMST / POOL

Eurovision 2021: Απόψε η σειρά της Ελλάδας με το «Last Dance» της Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός της φετινής Eurovision 2021, στον οποίο συμμετέχει για την Ελλάδα η Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Last Dance».

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό πέρασε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού, με το 12αρι του Netflix και του Lucifer να γίνεται viral.

Σε απευθείας σύνδεση με το «Ahoy Arena» στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει απόψε τον Β΄ημιτελικό του διαγωνισμού στις 22.00, με τα προγνωστικά να θεωρούν δεδομένη την πρόκριση της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι την εντυπωσιακή μωβ φόρμα με τα 250.000 κρύσταλλα Swarovski, που φορά η Στεφανία Λυμπερακάκη έχει δημιουργήσει ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Eurovision 2021 – B' Ημιτελικός

Στον Β' Ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτό, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

H Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance», θα εμφανιστεί στην 4η θέση του δεύτερου ημιτελικού. Η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του creative director, Φωκά Ευαγγελινού, αφηγείται ένα ταξίδι «που όλοι μπορούμε να κάνουμε με όχημα τη φαντασία μας», μέσα από προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, σε ζωντανή μετάδοση. 

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vrettos Vrettakos, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Στεφανίας. Ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών. Η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών. 

Stefania - Last Dance - Second Rehearsal - Greece 🇬🇷 - Eurovision 2021

Η σειρά εμφάνισης στον Β' Ημιτελικό της Eurovision 2021 και τα φαβορί

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Το μεγάλο φαβορί είναι ο Αλβανός, Gjon Muharremaj, που διαγωνίζεται για λογαριασμό της Ελβετίας. Επίσης μεγάλο φαβορί θεωρείται και η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας, ενώ δεδομένη θέση στον τελικό φαίνεται πως έχουν η Σερβία, η Αλβανία και η Ισλανδία. 

 Στεφανία Λυμπεράκη
Στεφανία Λυμπεράκη © EPA/PATRICK VAN EMST / POOL

Eurovision 2021: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας | 20/05/2021 | ΕΡΤ

Eurovision 2021 - Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around». Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

 Στεφανία Λυμπεράκη
Στεφανία Λυμπεράκη © EPA/PATRICK VAN EMST / POOL

Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ