Μουσικη

Ηilton Valentine: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των «The Animals»

Ήταν κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος - Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Animals: Τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος ποζάρουν πίσω από μεταλλικά κάγκελα στις 30 Απριλίου 1964 - Eric Burdon, Hilton Valentine, Chas Chandler, John Steel, Alan Price
The Animals: Τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος ποζάρουν πίσω από μεταλλικά κάγκελα στις 30 Απριλίου 1964 - Eric Burdon, Hilton Valentine, Chas Chandler, John Steel, Alan Price © Davies/Express/Getty Images/Ideal Images

Ο Ηilton Valentine, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «The Animals» πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, άφησε ο κιθαρίστας Hilton Valentine. Ήταν ιδρυτικό μέλος του βρετανικού συγκροτήματος «The Animals».

Η είδηση ότι πέθανε ο Hilton Valentine σκόρπισε τη θλίψη στους θαυματές του. Η μπάντα «The Animals» με frontman τον Eric Burdon, έκανε τεράστια καριέρα τη δεκαετία του 1960.

Το τραγούδι τους «House of The Rising Sun» βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts το 1964, με το εισαγωγικό riff να είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως. Ο Hilton Valentine ίδρυσε το συγκρότημα «The Animals», το 1963, μαζί με τον τραγουδιστή Eric Burdon (διαβάστε εδώ τη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE και δείτε και διαβάστε εδώ τι μας είπε για το εξώφυλλο που σχεδίασε για την ATHENS VOICE), τον μπασίστα Chas Chandler, τον ντράμερ John Steel και τον πληκτρά Alan Price.

«Don't Let Me Be Misunderstood» και «We Gotta Get Out of This Place» ήταν ορισμένες ακόμα από τις μεγάλες επιτυχίες τους που έφθασαν μέχρι το βρετανικό Top10. Μετά τη διάλυση της αρχικής σύνθεσης που αποτελούσε τη θρυλική μπάντα, το 1966, ο Hilton Valentine ακολούθησε solo καριέρα, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε. Το 2007 περιόδευσε μαζί με τον Eric Burton.

Τα τελευταία χρόνια ήταν εγκατεστημένος στο Κονέκτικατ και είχε το συγκρότημα Skiffledog.

The Animals - House of the Rising Sun (1964) HQ/Widescreen ♫♥ 58 YEARS AGO

Hilton Valentine (1943 - 2021) - Το αντίο από τον Eric Burdon

Με ανάρτησή του στο Instagram ο Eric Burdon αποχαιρέτισε τον Hilton Valentine, του μουσικό που μοιράστηκε μαζί του πολλές συγκινήσεις πάνω και πίσω από τη σκηνή.
 
«Η έναρξη του Rising Sun δεν θα ακούγεται πια ποτέ το ίδιο! Δεν το έπαιξες απλώς, το έζησες! Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Από το North Shields μέχρι ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι καταρρακωμένος από τα νέα του θανάτου του Hilton. Rock In Peace» έγραψε ο frontman της θρυλικής μπάντας «The Animals».
 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ