Μουσικη

Οι Magic De Spell διασκευάζουν Στέλιο Βαμβακάρη

O Θοδωρής Βλαχάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για το πώς προέκυψε η εκδοχή του συγκροτήματος στο τραγούδι «Η Φαντασία στην Εξουσία»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα Magic De Spell
© Ηλίας Μωραΐτης

Οι Magic De Spell διασκευάζουν το τραγούδι «Η Φαντασία στην Εξουσία» του Στέλιου Βαμβακάρη – Δείτε το βιντεοκλίπ με τις εικόνες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου

Μια ιδιαίτερη σύνθεση του Στέλιου Βαμβακάρη, το τραγούδι «Η Φαντασία στην Εξουσία» προσεγγίζει ξανά το συγκρότημα Magic De Spell, οι οποίοι σχολιάζουν πως «δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, το σύνθημα των φοιτητών του γαλλικού Μάη, παραμένει επίκαιρο».

Το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» γράφτηκε από τον αείμνηστο Στέλιο Βαμβακάρη, πρωτοπόρο μουσικό που ασχολήθηκε και με τις κοινές ρίζες blues και ρεμπέτικου. Με την ερμηνευτική συμμετοχή του Παύλου Σιδηρόπουλου και σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου (Κάτω Σεληνόπουλος), ανθρώπου που επηρέασε με τη δράση του, την πορεία του ελληνικού ροκ στη δεκαετία του 1980. Ηχογραφήθηκε αρχικά από το γκρουπ «Ρομαντικοί παραβάτες» το 1986.

Όπως σχολιάζει το συγκρότημα «σήμερα, οι Magic De Spell επαναφέρουν τη “Φαντασία στην εξουσία” μέσα από μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής του τραγουδιού. Μαζί με τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τις φωτογραφίες του - ντοκουμέντα των τελευταίων δώδεκα χρόνων, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα». Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο «Βυρσοδεψείο» στα Χανιά, από το Μιχάλη Σκαράκη. Το mix και το mastering έκανε ο Γιώργος Αρχοντάκης.

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για το τραγούδι, ο ντράμερ και συνιδρυτής των Magic De Spell, Θοδωρής Βλαχάκης, μοιράζεται το χρονικό αυτής της διασκευής: «Εμείς ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια την προσπάθεια να παρουσιάζουμε τη δική μας εκδοχή για αυτό το τραγούδι και να το παίζουμε ζωντανά σε κάποιες συναυλίες μας. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε και ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου, σκεφτήκαμε να συνεργαστούμε με τον Μάριο Λώλο και να παρουσιάσουμε αυτό το κλιπ, που ολοκληρώθηκε μέσα από τηλεδιασκέψεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος και του φωτορεπόρτερ εξαιτίας των συνθηκών του lockdown».

«Μουσικά του δώσαμε ίσως μια πιο stoner rock πτυχή» και στο κλιπ «αποτυπώνονται οι πορείες και οι αγώνες των ανθρώπων τα τελευταία 12 χρόνια για ελπίδα κι ελευθερία» σημειώνει. Δείτε το βίντεο που οι Magic De Spell αφιερώνουν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Σιδηρόπουλου.

MAGIC DE SPELL - Η Φαντασία στην Εξουσία (Live) - Φωτογραφικό υλικό ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ