Μουσικη

Ο Monsieur Minimal, η Χάρις Αλεξίου και η ιστορία του «Tonight»

Ο Χρήστος Τσιτρούδης και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Συλβέστρος μοιράζονται στην ATHENS VOICE την έμπνευση πίσω από το νέο του τραγούδι και το βιντεοκλίπ-ταινία μικρού μήκους που το συνοδεύει

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μουσικός Monsieur Minimal

Ο Monsieur Minimal και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Συλβέστρος παρουσιάζουν στην ATHENS VOICE το τραγούδι «Tonight» και το βιντεοκλίπ του

Εδώ και πολλές μέρες οι ακροατές του Athens Voice 102.5 ακούνε τον Monsieur Minimal να συστήνει το νέο του τραγούδι «Tonight» στη «Φωνή της Αθήνας». Με ένα σερί πολύ δημιουργικών κομματιών, όπως το «Release Me» και το «Easteria», ο Χρήστος Τσιτρούδης μοιράστηκε μια ακόμα μελωδία του στην παράξενη εποχή της πανδημίας. Χιτάρει κι αυτή από τα πρώτα δευτερόλεπτα παρακινώντας τον ακροατή που ίσως δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, να μάθει περισσότερα στο Shazam.

Monsieur Minimal - Tonight (Τhe Movie) {Feat. Rosey Blue}

Εδώ και πολλές μέρες ανταλλάσσουμε μηνύματα για την προβολή του βίντεο που θα συνοδεύσει το καινούργιο τραγούδι, μια «ταινία μικρούς μήκους μέσα από την οποία ξετυλίγεται μια περίεργη και ρομαντική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Monsieur Minimal και την Rosey Blue σε ένα ερημικό τοπίο ανάμεσα σε μάγους, τσιγγάνες, σειρήνες και σερίφηδες» όπως το περιγράφει η σύνοψή του. Αφού έχω απομνημονεύσει το κολλητικό ρεφρέν του, ανοίγω το μέιλ και διαβάζω την ιστορία που κρύβει αλλά και πώς σχολιάζουν τους ήχους και τις εικόνες του «Tonight», ο Monsieur Minimal και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Συλβέστρος.

O Monsieur Minimal μοιράζεται την ιστορία του τραγουδιού «Tonight» στην ATHENS VOICE

«Η αρχική μουσική σύλληψή του “Τonight” έλαβε χώρα πριν σχεδόν 14 χρόνια όταν ακόμα ζούσα στην Θεσσαλονίκη. Νομίζω πως υπάρχει ακόμα στο μαγνητόφωνο η ηχογράφηση με μια ακουστική κιθάρα. Στην συνέχεια όμως δεν ασχολήθηκα με το κομμάτι καθώς δεν ταίριαζε με τα άλμπουμ που κυκλοφορούσα. Ώσπου μια μέρα, εκεί γύρω στα μέσα του 2018, με πήραν τηλέφωνο από τη Minos EMI και μου έκαναν την πρόταση να γράψω κάποια τραγούδια για το νέο άλμπουμ της Χαρούλας Αλέξιου, οπότε και δέχτηκα με μεγάλη χαρά.

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ "Tonight" του Monsieur Minimal

Έγραψα λοιπόν 3–4 τραγούδια και σκέφτηκα να συμπεριλάβω και αυτό του “Tonight” μελοποιημένο στα ελληνικά. Κανονίσαμε λοιπόν ένα ραντεβού στο σπίτι της για να ακροαστεί τα κομμάτια που είχα γράψει. Προς μεγάλη μου χαρά της άρεσαν όλα και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε. Σε μια τηλεφωνική μας επαφή μάλιστα μου εκμυστηρεύτηκε πως αυτό που τώρα αποκαλείται “Tonight” της άρεσε περισσότερο από όλα και ήταν αρκετά ενθουσιασμένη. Δυστυχώς όμως μετά το θέμα που προέκυψε με την φωνή της και την απόφασή της να σταματήσει την δισκογραφία και το τραγούδι, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτή την κυκλοφορία. Έτσι το κομμάτι συνέχισε να μένει στο συρτάρι αλλά πλέον με μια έτοιμη ενορχήστρωση η οποία ήρθε και κούμπωσε τέλεια στη φιλοσοφία και τον ήχο του νέου μου άλμπουμ “Easteria” και μαζί με τα φωνητικά της Rosey Blue πηρέ αυτή την vintage και western διάθεση η οποία βγήκε και στην ταινία που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Συλβέστρος.

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ "Tonight" του Monsieur Minimal

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του κλιπ:

Δώρα Τσίγκα ως Rosey Blue, Μαργαρίτα Παπαστεργίου ως Τσιγγάνα και Σειρήνα, Νίκο Σπανουδακη ως Σερίφη, Ελπίδα Ροδινού - Make up, τα ρούχα dyemonde, και eclectic Soiree, τα κοσμήματα Catblack και την Genesis Production για τα ηχητικά. Και τέλος και πολύ την σημαντική οικονομική βοήθεια της εταιρία υγιεινών προϊόντων, Wish για την άνευ όρων χρηματοδότηση της.

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ "Tonight" του Monsieur Minimal

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Συλβέστρος σχολιάζει το βιντεοκλίπ του για το τραγούδι «Tonight» στην ATHENS VOICE

«Η έμπνευση για την οπτικοποίηση του “Tonight” έρχεται από το ίδιο το τραγούδι. Μου άρεσε πολύ, με εντυπωσίασε. Μιλά για μια νύχτα που προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα, μια συναρπαστική και περίεργη μαζί νύχτα. Φανταζόμουν κάποιον, όπου σ’ ένα βράδυ μπορεί να ζήσει μια περιπέτεια σαν ένα κομμάτι της πορείας της ζωής του κατά έναν τρόπο. Tη μοναξιά του, την ερημιά στον κόσμο, Τις επιθυμίες του, τις “σειρήνες” φερ’ ειπείν που τον κάνουν να παρεκκλίνει από την πορεία του. Την εξουσία, τον φόβο, όπως ο σερίφης. Τη μαγεία της ζωής, το ανεξήγητο ίσως. Και τον έρωτα, ή τον άνθρωπο με τον οποίο θέλεις να μοιραστείς τελικά το υπόλοιπο της ζωής σου. Όλα αυτά με μια ελαφρότητα και κάποιο χιούμορ, όταν  δεν έχεις την αυτονομία να εκφραστείς όπως σε μια ταινία. Ωστόσο όλες αυτές οι ερμηνείες δεν έχουν σημασία. Σημαντικότερο θεωρώ αυτό που μπορεί να νιώσει ο καθένας ξεχωριστά, αυτή είναι η απεύθυνσή του και ακόμη πιο σημαντικό για μένα είναι το αν χαμογελάσει κάποιος βλέποντάς το».

Ο μουσικός Monsieur Minimal

Monsieur Minimal - Easteria Live Band στο Gazarte

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του σινγκλ, ο Monsieur Minimal έρχεται, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου, στην ταράτσα του Gazarte, με σκοπό να παρασύρει τους θεατές στους αισθησιακούς ρυθμούς των νέων του τραγουδιών, μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ του που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Νοέμβριου, αλλά και παλιότερων αγαπημένων επιτυχίων του σε νέες κι ιδιαίτερες εκτελέσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ