- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«More Family Time»: Το νέο παιδικό άλμπουμ του Ziggy Marley
Ο λόγος που το έκανε και η σύνδεση με τον Bob Marley
O Ziggy Marley, γιος του αείμνηστου Bob Marley, κατά τη διάρκεια της καραντίνας δημιούργησε ένα παιδικό άλμπουμ - Το «More Family Time».
Οι πρώτες μέρες της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, βρήκαν τον Ziggy Marley κολλημένο στο σπίτι του στην Καλιφόρνια να προσπαθεί να ξεπεράσει όλο αυτό που συμβαίνει μέσα από τη μουσική. Ο χρόνος που πέρασε με την μουσική του και με την οικογένειά του τον οδήγησαν στο να δημιουργήσει το παιδικό άλμπουμ, «More Family Time», το οποίο είναι η συνέχεια στο παιδικό άλμπουμ του 2009, «Family Time».
Ο Marley δούλεψε τα τραγούδια στο στούντιο του σπιτιού του. «Είναι περίεργο αλλά τώρα θέλουμε να επικοινωνήσουμε περισσότερο. Ήταν πιο δύσκολο να δημιουργήσουμε τα τραγούδια από απόσταση μόλις τα καταφέραμε ήταν πολύ όμορφα και ήθελα να βγάλουμε κι άλλα. Κάποια τραγούδια είχαν πλάκα όταν τα έγραφα. Κανένα άγχος και πίεση», δηλώνει.
Ο Marley και η σύζυγός του Orly έχουν τέσσερα παιδιά (εκείνος συνολικά επτά) και λίγο πριν την πανδημία υιοθέτησαν ένα νέο σκυλί, τον Romeo. Το να πάρει ένα κατοικίδιο ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Marley και της συζύγου του, αλλά ο Romeo «ήταν μια καλή προσθήκη στην οικογένεια», λέει ο ίδιος. «Μας έδωσε μια νέα οπτική για τη ζωή και τη φύση . Ήταν επίσης έμπνευση για το "My Dog Romeo"».
«Για μένα, [αυτό το άλμπουμ] ήταν το επαναστατικό πράγμα», προσθέτει ο Marley. «Αντί να γράφουμε αυτό που συμβαίνει, ήταν προτιμότερο να δημιουργήσουμε το παιδικό άλμπουμ. Είναι κάτι παρήγορο. Επιπλέον, τα παιδιά χρειάζονται τόση βοήθεια όσο οποιοσδήποτε άλλος σε αυτό που περνάμε. Έτσι, δώσαμε σε μια οικογένεια κάτι για να αναζωογονήσει το πνεύμα της και να αισθανθεί ευτυχισμένη. Νομίζω είναι εξίσου σημαντικό με την αντιμετώπιση αυτού που μας συμβαίνει».
«Για μένα, κάνοντας μουσική για την οικογένεια και τα παιδιά, υπάρχει ακόμα ένα μήνυμα για αυτό που κάνουμε, υπάρχει ακόμη συνείδηση για αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν ακόμα μαθήματα σε αυτό», λέει ο Marley.
Η Σέριλ Κρόου ενώνεται με τον Marley στο «Everywhere You Go», σε ένα τραγούδι για την άνευ όρων αγάπη. Ο Μπεν Χάρπερ τραγουδά στο «Play With Sky» σχετικά με τη διασκέδαση στη φύση. Ο Τομ Μορέλο παίζει στην άγρια φύση με το «Move Your Body».
Ο Marley στην καραντίνα ήταν επίσης απασχολημένος με ένα άλλο έργο. Συλλέγει οικείες φωτογραφίες του Bob Marley για τα 75α γενέθλιά του. Ο Ziggy Marley θα μιλήσει εκτενώς για τις φωτογραφίες του αείμνηστου πατέρα του σε ένα επερχόμενο κομμάτι. «Ο εορτασμός των γενεθλίων δεν ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Bob όταν ήταν στη ζωή», αναφέρει. «Αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά σημαντικό να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για αυτόν. Δεν είναι εδώ, αλλά θα το γιορτάσουμε ούτως ή άλλως και θα το μοιραστούμε με τους ανθρώπους».
Πηγαίνοντας σε αυτές τις παλιές φωτογραφίες του πατέρα του μπορεί να έχει επηρεάσει ακόμη και την απόφαση του Marley να κάνει παιδικό άλμπουμ. «Ο πατέρας μου αγάπησε τα παιδιά - είχε και εκείνος αυτήν την παιδική ενέργεια», λέει. «Μαζέψαμε πολλές φωτογραφίες και μπορείτε να δείτε την παιδική του αθωότητα. Μπορείτε να δείτε πόσο σχετικός είναι με τα παιδιά. Είναι απλά μια αγνή αθωότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.