Μουσικη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μία χριστουγεννιάτικη συναυλία τον Ιούνιο

Η εορταστική συναυλία του 2010 έρχεται στην οθόνη μας

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Νταλάρας στο Megaron Online
Η συναυλία που έκλεισε ο Γιώργος Νταλάρας © Charis Akriviadis

Η εορταστική συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, με τον Γιώργο Νταλάρα, στο Megaron Online

Το 2010 μία συγκινητική συναυλία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πίσω από αυτήν, «κρυβόταν» η συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τι ακριβώς συνέβη; Σε μια προσπάθεια ανάδειξης των πνευματικών και πολιτιστικών αγαθών της, αλλά και της κοινωνικής της αλληλεγγύης, η Αρχιεπισκοπή άνοιξε τις πόρτες του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών στο Μέγαρο Μουσικής, για να φιλοξενηθεί σε αυτόν μία μοναδική μουσική βραδιά.

Συναυλία στο Megaron Online
Η συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για μία εορταστική συναυλία © Charis Akriviadis

Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, στον ναό παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα που ένωσε τη δυτική με τη βυζαντινή μουσική. Μαζί, όμως, με τον χώρο, τις εντυπώσεις κλέβει και η σύνθεση του τότε προγράμματος. Η συναυλία του Μεγάρου είχε ανοίξει με την Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, ενώ τη συνέχεια έκανε η Καμεράτα, με τον Αλέξανδρο Μυράτ να τη διευθύνει, καθώς παρουσίασε σε όσους βρίσκονταν εκεί το έργο «Εν χορδαίς» του συνθέτη Μιχάλη Αδάμη, αλλά και το «Concerto grosso των Χριστουγέννων» του Αρκάντζελο Κορέλλι, μίας εκ των εμβληματικότερων μορφών του ιταλικού μπαρόκ. Ο χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος μπήκε ακόμα πιο βαθιά στο πνεύμα των ημερών, με τους ύμνους της Εορτής των Χριστουγέννων, τους οποίους έψαλαν οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης, με τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη στον ρόλο του χοράρχη. Τη μοναδική βραδιά είχε αναλάβει να κλείσει η εξίσου μοναδική φωνή του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος πλαισιωμένος από τη Χορωδία της ΔΕΗ ερμήνευσε το δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία» του αργεντινού Αριέλ Ραμίρες και το απόσπασμα «Της αγάπης αίματα» από το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.  

Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής κατάφερε να μείνει ανεξίτηλη σε όποιον την παρακολούθησε το 2010. Τώρα θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία της, χάρη στο Megaron Online. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς δίνει την ευκαιρία την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21:00, να απολαύσουμε, δέκα χρόνια μετά, την εορταστική συναυλία του ψηφιακά, μέσα από την ιστοσελίδα του.   

Συναυλία στο Megaron Online
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21:00 στο Megaron Online © Charis Akriviadis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ