- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μία χριστουγεννιάτικη συναυλία τον Ιούνιο
Η εορταστική συναυλία του 2010 έρχεται στην οθόνη μας
Η εορταστική συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, με τον Γιώργο Νταλάρα, στο Megaron Online
Το 2010 μία συγκινητική συναυλία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πίσω από αυτήν, «κρυβόταν» η συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τι ακριβώς συνέβη; Σε μια προσπάθεια ανάδειξης των πνευματικών και πολιτιστικών αγαθών της, αλλά και της κοινωνικής της αλληλεγγύης, η Αρχιεπισκοπή άνοιξε τις πόρτες του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών στο Μέγαρο Μουσικής, για να φιλοξενηθεί σε αυτόν μία μοναδική μουσική βραδιά.
Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, στον ναό παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα που ένωσε τη δυτική με τη βυζαντινή μουσική. Μαζί, όμως, με τον χώρο, τις εντυπώσεις κλέβει και η σύνθεση του τότε προγράμματος. Η συναυλία του Μεγάρου είχε ανοίξει με την Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, ενώ τη συνέχεια έκανε η Καμεράτα, με τον Αλέξανδρο Μυράτ να τη διευθύνει, καθώς παρουσίασε σε όσους βρίσκονταν εκεί το έργο «Εν χορδαίς» του συνθέτη Μιχάλη Αδάμη, αλλά και το «Concerto grosso των Χριστουγέννων» του Αρκάντζελο Κορέλλι, μίας εκ των εμβληματικότερων μορφών του ιταλικού μπαρόκ. Ο χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος μπήκε ακόμα πιο βαθιά στο πνεύμα των ημερών, με τους ύμνους της Εορτής των Χριστουγέννων, τους οποίους έψαλαν οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης, με τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη στον ρόλο του χοράρχη. Τη μοναδική βραδιά είχε αναλάβει να κλείσει η εξίσου μοναδική φωνή του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος πλαισιωμένος από τη Χορωδία της ΔΕΗ ερμήνευσε το δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία» του αργεντινού Αριέλ Ραμίρες και το απόσπασμα «Της αγάπης αίματα» από το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.
Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής κατάφερε να μείνει ανεξίτηλη σε όποιον την παρακολούθησε το 2010. Τώρα θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία της, χάρη στο Megaron Online. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς δίνει την ευκαιρία την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21:00, να απολαύσουμε, δέκα χρόνια μετά, την εορταστική συναυλία του ψηφιακά, μέσα από την ιστοσελίδα του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το ΟΑΚΑ φιλοξενεί το μεγαλύτερο lineup στην ιστορία του Primer Music Festival, μέσα από τη μοναδική συνεργασία του με το παγκόσμιο brand της ZAMNA
Ο 88χρονος ηθοποιός ολοκλήρωσε το όνειρό του σε διάστημα 60 χρόνων
Έξι δεκαετίες μετά, το Pet Sounds παραμένει σπουδαίο. «Ζωντανό» όμως;
Βlack metal, desert fuzz, καλιφορνέζικο psych, ιστορικές επανενώσεις και μεγάλες φωνές μετατρέπουν την Αθήνα σε συναυλιακή ζώνη υψηλής τάσης
Η φετινή διοργάνωση κινείται γύρω από τη θεματική «Μουσικές ρίζες»
«Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», απαντάει τα Κρεμλίνο
Αναλυτικά τι δήλωσε η σπουδαία τραγουδίστρια
Φόβοι για επιθέσεις με πυραύλους και drone από το Ιράν
Στο newsletter του, ο Νικ Κέιβ απαντάει στις ερωτήσεις που του στέλνουν οι αναγνώστες του
Ήταν το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που δεν είχε τη χαρακτηριστική μακριά γενειάδα
Μετά από χρόνια αποχής, η διάσημη τραγουδίστρια ετοιμάζεται να δώσει μία σειρά από εμφανίσεις στο Παρίσι
Άλλες υποψήφιες είναι η Αριάνα Γκράντε και η Σαμπρίνα Κάρπεντερ
Το «Dopamine Chamber» είναι ο πιο σκοτεινός και συνθετικός δίσκος τους μέχρι σήμερα
Κάτω από τη θεματική «Ανατροπές» πραγματοποιήθηκε φέτος η διοργάνωση
Tα φθηνότερα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα
Η θρυλική τραγουδίστρια πέθανε στις 8 Ιουλίου στην Πορτογαλία, μετά από επείγουσα εγχείρηση
Οι μουσικές αναμνήσεις από το καλοκαίρι που ζήσαμε στην Πλατεία Νερού
Το φεστιβάλ επιστρέφει από τις 24 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου
Συνεργασία του συγκροτήματος με τον ιρλανδικό σύλλογο για την αποστολή ιατρικής βοήθειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.