Μουσικη

Πώς τα νέα τραγούδια του Luke Elliot τον έβγαλαν από το χάος

Ο αμερικανός φίλος των Μadrugada κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «The Big Wind»

Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Νεοϋρκέζος Luke Elliot επιστρέφει με τη νέα δισκογραφική δουλειά «The Big Wind» με τη συμμετοχή του Sivert Hoyem των Madrugada

Τον ακούσαμε μέσα από τη συνεργασία του με τον Sivert Hoyem στο τραγούδι «Somebody's Man». Τον είδαμε ως support στις sold out εμφανίσεις των Madrugada τον περασμένο Απρίλιο.
 
Ένα χρόνο αργότερα, ο Luke Elliot επιστρέφει με τη νέα δισκογραφική δουλειά «The Big Wind». Ένα άλμπουμ που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας δημιουργικής περιόδου που τον έβγαλε από το χάος. «Αυτά τα τραγούδια έχουν να κάνουν με την προσπάθεια μου να ισορροπήσω στη ζωή. Ενώ τα έγραφα, δεν είχα κάποια μόνιμη κατοικία, όμως εκείνη την περίοδο βγήκα από αυτό το χάος. Γνώρισα τη γυναίκα μου και πήρα την σοβαρή απόφαση να ολοκληρώσω αυτόν τον δίσκο», δήλωσε ο ίδιος για τη δημιουργία του άλμπουμ.
 
Luke Elliot
 
Για τον τίτλο του δεύτερου αυτού άλμπουμ του ο Luke Elliot εμπνεύστηκε από την καταστροφική θύελλα του 1839 στην Ιρλανδία που έχει μείνει γνωστή ως The Night of the Big Wind. Η αποδοχή του ντεμπούτο άλμπουμ του «Dressed for the Occasion» σε Νορβηγία και Σουηδία άλλαξε τα πάντα στην πορεία του. Ακούστηκε πολύ στο νορβηγικό ραδιόφωνο, περιόδευσε με τους Madrugada στην Ευρώπη, τραγούδησε μαζί με τον Hoyem, συνεργάστηκε με τον σουηδικό οίκο μόδας Oscar Jacobson, 
 
 
 
[[{"fid":"783817","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

 

Με αναφορές στην folk και rock παράδοση των Hank Williams, Bob Dylan και Τom Waits o Luke Elliot δημιουργεί μελαγχολικές μπαλάντες με noir κινηματογραφική διάθεση, φροντισμένες μελωδίες και ποιητική διάθεση. Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϋ ο αμερικανός τραγουδοποιός έχει πλέον επιλέξει να ζει στο Όσλο. Τα 10 τραγούδια του δεύτερου αυτού άλμπουμ του Elliot αποτελούν 10 μικρές στοιχειωμένες ιστορίες στην παράδοση του Leonard Cohen και του Nick Cave. 

Δείτε τα 3 videoclips από το νέο αυτό άλμπουμ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η σύμπραξή του με τον Sivert Hoyem στο «Somebody’s Μan».
 
 
 
 
O Elliot συνεργάστηκε για τη δημιουργία του άλμπουμ αυτού με τον Σουηδό πολυοργανίστα Bebe Risenfors (μουσικό του Tom Waits και του Elvis Costello) αλλά και τον Νορβηγό κιθαρίστα Freddy Holm με τον οποίο συνδιαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα του «The Big Wind». Ένα άλμπουμ που αποτελεί το νέο βήμα του Luke Elliot σε ένα αχαρτογράφητο μουσικό ταξίδι με ανοικτούς ορίζοντες.