Μουσικη

Η Athens Music Week αιωρείται μεταξύ φυσικού και ψηφιακού

Κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας συναντιούνται στην Athens Music Week

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Music Week
Η phygital version της Athens Music Week είναι γεγονός

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η MESO Events φέρνουν τη 2η Athens Music Week στην phygital version της

Η Athens Music Week είναι και πάλι εδώ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η MESO Events χαρίζουν και φέτος μία ολόκληρη εβδομάδα στη μουσική βιομηχανία όχι μόνο της χώρας μας, αλλά όλου του πλανήτη.   

Athens Music Week
Από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, θα ζήσουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία

Από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, θα ζήσουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι συνθήκες που έχει φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορωνοϊός, όχι μόνο δεν σταματούν την Athens Music Week, αλλά την εξελίσσουν. Το event αποκτά μία phygital version και, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώνει τα φυσικά του κομμάτια με τον ψηφιακό κόσμο, ώστε να φτάσει σε όποιον ασχολείται ή αγαπά τη μουσική όπου κι αυτός βρίσκεται.  

Η Athens Music Week χωρίζεται σε δύο κομμάτια, που βέβαια αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Από τη μία, δεκάδες από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο θα συμμετάσχουν σε αυτό, για να απαντήσουν σε κρίσιμα ερώτημα της εποχής. Εκπρόσωποι διεθνών δικτύων, μουσικών συνεδρίων, μεγάλων διεθνών φεστιβάλ, ιδρυμάτων μουσικής καινοτομίας, σχολών μουσικής επιχειρηματικότητας και άλλων σχετικών επαγγελματικών κλάδων από το εξωτερικό γίνονται κομμάτι του Athens Music Week, δίπλα σε επαγγελματίες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όπως παραγωγούς, μουσικούς παραγωγούς, promoters, δημοσιογράφους, εκπροσώπους του πολιτισμού, του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπους των μεγαλύτερων φεστιβάλ της Ελλάδας, ανάμεσά τους τα Release Athens, EJEKT Festival, Plisskën Festival, Sónar Athens και Athens Technopolis Jazz Festival.  

Για ποιον συγκεκριμένα σκοπό θα συναντηθούν όλοι αυτοί; Για το διεθνές συνέδριο του Athens Music Week που περιλαμβάνει ομιλίες, webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) και παρουσιάσεις, οι οποίες θα μεταδίδονται ζωντανά online και θα επιτρέπουν στο κοινό να συμμετέχει ενεργά με ερωτήσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα μπορεί να τα παρακολουθεί διά ζώσης. Στο επίκεντρο μπαίνουν θέματα όπως τι γίνεται με τις ζωντανές εμφανίσεις και τις περιοδείες την εποχή του κορωνοϊού, η αντίδραση των managers, των booking agents και των φεστιβάλ στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τους περιορισμούς του κοινού, η πιθανότητα οι online συναυλίες και τα phygital φεστιβάλ να αποτελέσουν τη νέα τάση, η υποστήριξη των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών της μουσικής αυτή την περίοδο και οι κινήσεις των μουσικών επιχειρήσεων.  

Athens Music Week
Τι συμβαίνει με τη μουσική βιομηχανία την εποψή του κορωνοϊού;

Η Athens Music Week, βέβαια, δεν θα τιμούσε το όνομά της αν δεν είχε και πολύ μουσική. Μέσα σε όλη τη βδομάδα νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες από Ελλάδα, Τουρκία, Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα showcases και θα μάς συστήσουν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η μουσική σκηνή της χώρας τους. Το μουσικό αποκορύφωμα θα έρθει την Κυριακή, όχι μόνο γιατί θα είναι το φινάλε της Athens Music Week, αλλά και διότι πρόκειται για τη μέρα που έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Πώς θα την τιμήσουμε; Με ένα μεγάλο live, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη και στο οποίο θα συμμετέχουν 12 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Δείτε αποσπάσματα από το 1ο Athens Music Week 

Athens Music Week 2019 Aftermovie

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ