Μουσικη

Ο Monsieur Minimal μένει σπίτι και παίζει στην κιθάρα modern psychedelia

«O Μάρτιος ήταν ο μήνας που περίμενα καιρό μιας και είχα προγραμματίσει την κυκλοφορία του νέου μου single, Release»

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Monsieur Minimal - "Release me"
O Monsieur Minimal στο εξώφυλλο του single "Release me"

Ο Monsieur Minimal, την ημέρα που κυκλοφόρησε το καινούργιο του τραγούδι, «μένει σπίτι» και μας περιγράφει τη μέρα του.

Ο Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρούδης) περίμενε τη φετινή Άνοιξη για να κυκλοφορήσει το νέο του single και το άλμπουμ που ακολουθεί. Στη στήλη της Athens Voice «Μένουμε Σπίτι» μας περιγράφει με τι συναισθήματα αντιμετώπισε αυτή τη σημαντική μέρα γι'αυτόν.


Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στην Άνω Κυψέλη

Μια ημερομηνία που περίμενα καιρό μιας και είχα προγραμματίσει την κυκλοφορία του νέου μου single με τον τίτλο Release όπου είχα αφιερώσει όλη μου την δημιουργικότητα και τη φαιά μου ουσία τόσο στη δημιουργία του τραγουδιού όσο και στο πλάνο για την προώθησή του.

Ώρα 11 το πρωί, κάθομαι λοιπόν στο γραφείο μου, ο καιρός είναι μουντός, επιλέγω μια την λίστα Modern Psychedelia στο Spotify και οι αγαπημένοι μου Khruangbin ακούγονται πρώτοι.

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

Πρέπει να δουλέψω, λέω στον εαυτό μου. «Έχεις κάνει τόση δουλειά, πρέπει να την τελειώσεις και να το επικοινωνήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Σίγουρα δε φανταζόμουν έτσι την πρεμιέρα του αλλά έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, όφειλα στον εαυτό μου να το κάνω. Και πού ξέρεις, σκέφτομαι, ίσως αυτό κάνει κάποιους να ξεχαστούν ευχάριστα μέσα στον πόνο και την αγωνία τους όλες αυτές τις ώρες/μέρες/εβδομάδες που θα χρειαστεί να περάσουν στο σπίτι».

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

Συνεχίζω λοιπόν να δουλεύω στέλνοντας σε φίλους και συνεργάτες το νέο μου τραγούδι με παράλληλα μηνύματα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς.

Η ανάγκη να επικοινωνήσω με γνωστά κι αγαπητά πρόσωπα είναι πολύ μεγαλύτερη πλέον.

Μου στέλνουν μηνύματα φίλοι, θαυμαστές, συνάδελφοι, συνεργάτες, δημοσιογράφοι. Όμορφα λόγια για το κομμάτι κι αυτό μου δημιουργεί μια ωραία αίσθηση και μια ικανοποίηση ότι έκανα κάτι αξιόλογο.

Η ώρα έχει πάει 4 το απόγευμα. Ωραία σκέφτομαι, αρκετά δούλεψα. Θα πρέπει να φάω και κάτι καλό.

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

Μου αρέσει το μαγείρεμα οπότε πάμε με τη σύντροφό μου να ετοιμάσουμε κάτι και να το «γιορτάσουμε». Και μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, λίγη γυμναστική. Πάνω-κάτω τις σκάλες και ξανά πάνω-κάτω.

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

6 το απόγευμα. Μετά την απογευματινή σιέστα, μια σειρά στο Νetflix θα σκότωνε την πλήξη μου.

Σκέφτομαι να ξανaδώ το Black Mirror, να πάρω καμιά ιδέα από μερικά επεισόδια του τύχαινε να ήταν παρόμοια με αυτές τις καταστάσεις που ζούμε.

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

Μετά από 2-3 επεισόδια επιστρέφω στο στούντιο και πιάνω την κιθάρα για practice, να παίξω κάτι και να χαλαρώσω. Aνοίγω στον υπολογιστή το ένα project μετά το άλλο μπας και μου έρθει κάποια επιπλέον ιδέα. Μάταια όμως, το μυαλό μου είναι κολλημένο εκεί, είναι τόσο σοκαριστικό και ακατανόητο αυτό που συμβαίνει που σκέφτομαι πραγματικά, τι ζούμε όλες αυτές τις μέρες αλλά και τι μας περιμένει τις επόμενες.

Μπαίνω σε διάφορα ειδησεογραφικά site να ενημερωθώ για τις εξελίξεις.

Xαχα πέφτω σε αυτό: Άρθρο στην Athens Voice, O Monsieur Minimal δεν φανταζόταν ακριβώς έτσι την πρεμιέρα του νέου του single.

Ώρα για διάβασμα. Παίρνω να διαβάσω την «Ψυχοπαθολογία της καθημερινότητας» του Φροόιντ. Σε λίγο όμως σκέφτομαι πως αν το συνεχίσω σίγουρα θα καώ....

Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι
Monsieur Minimal - Μένουμε σπίτι

Φεύγω από το στούντιο και πάω στο γραφείο κι από το γραφείο στην κουζίνα, στο μπαλκόνι και πάλι στον καναπέ να δω καμιά σειρά και να ξεχαστώ.

Θα δω το Narcos, ωραία σειρά.

Αύριο όμως;;;;

Αύριο και μεθαύριο και στη συνέχεια ίσως έρθει η ώρα και η ευκαιρία να μάθουμε καινούργια πράγματα και να εντάξουμε στη ζωή μας νέες συνήθειες και δραστηριότητες που μπορεί στο μέλλον να μας βοηθήσουν και να μας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια σε τούτο τον μάταιο και αβέβαιο κόσμο.

Τελικά ίσως μόνο ο Παπακαλιάτης θα μπορούσε να φτιάξει μια ιδανική καθημερινότητα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε δημιουργικά, με χιούμορ αλλά και υπευθυνότητα ακόμα κι αν πρέπει αν ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας.

Το “Release me” είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απελευθέρωση και το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας, απολαμβάνοντας δίχως ταμπού, αλλά με σεβασμό στον συνάνθρωπο, τα πάθη και τις χαρές της «μικρής» μας ζωής, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή του έρωτα.

Ακούστε το στο Spotify και μείνετε συντονισμένοι για ένα υπέροχο βίντεο κλιπ με τον υποφαινόμενο στο ρόλο του Μεσσία που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες στο Youtube.

Ακούστε ή κατεβάστε το από το store της αρεσκείας σας

Monsieur Minimal, νέο single, "Release me"
Monsieur Minimal, νέο single, "Release me"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ