Μουσικη

Veego Records: Καινούργια δισκογραφική εταιρεία στην πόλη

H Veego Records είναι ένα νέο δισκογραφικό label που μας κάνει να περιμένουμε πολλά.

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
veego_records_-_music_recomended_for_friends.jpg
Μία από τις πρώτες κυκλοφορίες της Veego.

Νέα δισκογραφική εταιρεία στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Η Veego μας υπόσχεται "Βινύλια που έχουν ανάγκη να αγαπηθούν με τον τρόπο που ξεκινήσαμε κάποιοι να αγαπάμε την μουσική".

Ο Αντρέας Μητρέλης, με αισιοδοξία και χαμόγελο μας ενημερώνει για τη νέα δισκογραφική εταιρία που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγους μήνες με πρώτες κυκλοφορίες τις δισκογραφικές δουλειές από τον Sonny Touch και το Παιδί Τραύμα, άλμπουμ που ήδη έχουν συζητηθεί πολύ. Υπόσχεται περισσότερα - και τα περιμένουμε.

Όπως λέει, η Veego Records θα μας δίνει "Βινύλια που έχουν ανάγκη να αγαπηθούν με τον τρόπο που ξεκινήσαμε κάποιοι να αγαπάμε την μουσική."

Και συνεχίζει: "H Veego Records είναι ένα νέο δισκογραφικό label που δημιουργήθηκε για να αναδείξει αλλά και να προσφέρει νέες αλλά και παλαιότερες δισκογραφικές παραγωγές. Παραγωγές που περήφανα γίνονται μέρος της δισκοθήκης μας αλλά και τις οποίες αναζητούμε στην καθημερινότητα όταν θέλουμε να απολαύσουμε μουσική. Κριτήριο για την επιλογή μας είναι η αισθητική (αλλά και η αίσθηση) καθώς και ο θαυμασμός και σεβασμός που μας εμπνέουν οι δημιουργοί/μουσικοί.

Εξάλλου, προτεραιότητα της Veego είναι η έκδοση και προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας μουσικών που ξεχωρίζουν για την ψυχή και το πάθος τους, ως σημεία αναφοράς, έμπνευσης και αυτοπροσδιορισμού στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της δημιουργικής τους ζωής.

Η Veego Records επανασυστήνει μουσικές μέσα από συλλεκτικές επανεκδόσεις επαναφέροντας στο παρόν παλαιότερους δίσκους που αξίζει να ακουστούν πιο προσεκτικά για να αποκτήσουν την εκτίμηση που τους αρμόζει.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Sonny Touch και το ντεμπούτο album από το Παιδί Τραύμα είναι οι δυο κυκλοφορίες που υποδέχεται η Veego Records στο ξεκίνημά της."

sonny_touch_cover.jpg

Sonny Touch – Leave Space for the Little Animals

(ακούστε το εδώ)

Η Veego Records ανακοινώνει το πρώτο ηχογραφημένο album του Sonny Touch μετά από εννέα χρόνια. Κυκλοφορώντας στις κυριότερες streaming πλατφόρμες στις 30 Ιουνίου και στον περιορισμένο αριθμό των 200 βινυλίων στα τέλη Αυγούστου, το “Leave Space for the little Animals” κατέλαβε ήδη μια σημαντική θέση στην δισκογραφική ιστορία του Sonny.
Τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, ο Sonny Touch με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, μετά από παραμονή τεσσάρων χρόνων στο Λονδίνο, ζει πια στο Ελσίνκι, Φινλανδία. Το “Leave Space for the little Animals” είναι ένα πραγματικά ενιαίο concept album το οποίο ο ακροατής αποθαρρύνεται να ακούσει στο fast forward! Μέσω του “Leave Space for the little Animals” ο Sonny Touch παρουσιάζει ένα album με εντελώς προσωπικό χαρακτήρα και ήχο, αντικατοπτρίζοντας τις μουσικές επιρροές του. Οι folk, blues & boogie, post punk & rock και New Orleans R&B μελωδίες, συνοδευόμενες από voodoo drums και latin percussions, σχηματίζουν το μοναδικό προσωπικό του ύφος.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Βρετανίας, ξεκινώντας το 2011 έως το 2017. Χρησιμοποιήθηκε ένα ευρύ φάσμα vintage και αναλογικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα μια εξαιρετική παραγωγή. Ο Sonny έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και σημαντικούς χώρους συναυλιών στην Ευρώπη, όπως το Fusion Festival στο Βερολίνο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην Αθήνα και το O2 στο Λονδίνο. Ο Sonny έγραψε τους στίχους και την μουσική ενώ συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή στο πλευρό του Χρύσανθου Χριστοδούλου. Το mastering του album πραγματοποιήθηκε από τον Τίτο Καργιωτάκη και τον Χρήστο Χαρμπίλα στα Royal Alzheimer Hall Studios στην Θεσσαλονίκη. Το artwork επιμελήθηκε ο Βασίλης Μητσιόπουλος και η Άννα Γερμανού - Replica Studio.

paidi-trauma500-500x500.jpg

Παιδί Τραύμα - Μυστικές χορευτικές κινήσεις

(ακούστε το εδώ)

Το Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο του άλμπουμ «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» έχει “ηλεκτρονικό ήχο πόλης” και στίχους που περιγράφουν όλα όσα συμβαίνουν στην εσωτερική του θύελλα. Με απλές καθημερινές εκφράσεις που βουτάνε στο συμβολισμό, τα 9 κομμάτια του δίσκου μας ωθούν να αγκαλιάσουμε τη φαυλότητα και τη ματαιότητα ως στοιχεία της ευτυχίας μας. Ή αλλιώς, να κοιτάξουμε μέσα μας με λιγότερο τρόμο. Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Κτίρια τη Νύχτα ενώ η Κίκα συμμετέχει με φωνητικά σε δύο κομμάτια.
Στο δίσκο εσωκλείεται manual με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να χορέψει κάποιος τα τραγούδια του και τελικά να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις, όπως το να τρώει καρπούζι μαζί με τα κουκούτσια, να λέει ψέματα χωρίς να πληγωθεί κανείς ή να καταλάβει τι σκέφτονται οι άνθρωποι στις παιδικές φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που σου υποδεικνύει χειριστικά τί να ακούσεις, τί να χορέψεις και τί να σκεφτείς, προκειμένου να αποκτήσεις υπερφυσικές δυνάμεις, που ίσως να μην είναι και τόσο υπερφυσικές. Χορεύοντας σαν τρελός με «Το μπολ», ταξιδεύοντας στο χρόνο με το «Γραμμικό» και πίνοντας σε μια μπουάτ με τον «Ιχθύ», μπορεί στο τέλος να τα καταφέρεις. Μπορεί και όχι.

Συντελεστές δίσκου:
Στίχοι, μουσική, αντρική φωνή, ιδέα/σχεδιασμός artwork: Παιδί Τραύμα
Παραγωγή, μίξη, όργανα: Κτίρια τη νύχτα
Γυναικείες φωνές: Κίκα
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος

Περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ