- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η παραδοσιακή μουσική γίνεται ένα με το σήμερα στο ΚΠΙΣΝ
23 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 200 νέοι καλλιτέχνες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζουν τη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής
«Ένα τραγούδι παραδοσιακό κρύβει μέσα του ένα ήθος, μια λεβεντιά, μια αξιοπρέπεια» συνήθιζε να λέει η τραγουδίστρια και μουσικολόγος Δόμνα Σαμίου. Αυτό θα αποδειχτεί και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (28 και 29) στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
23 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 200 νέοι καλλιτέχνες θα βρεθούν εκεί αυτό το διήμερο, για να μας αποδείξουν ότι η παραδοσιακή μουσική συνεχίζει και σήμερα να έχει δύναμη, με αφορμή την 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής, την εκδήλωση που το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μαζί με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Η τελευταία, εξάλλου, ως η γυναίκα που συντέλεσε στη διάδοση του παραδοσιακού τραγουδιού, θα αποτελέσει και την πηγή έμπνευσης των μουσικών και των τραγουδιστών της Συνάντησης, οι οποίοι θα έρθουν να πειραματιστούν με τους παραδοσιακούς ήχους και να τους φέρουν στο σήμερα.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Σωκράτης Σπινόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός, που υπήρξε στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου μέχρι και το τέλος της ζωής της το 2012. Εκείνο το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ νέου την παραδοσιακή μουσική από την Χορωδία Δόμνα Σαμίου, αλλά και τα συγκροτήματα Κυρατζήδες, Πεντάηχον, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Θρακιώτικη Σπείρα, The Worksongs Project,Mare Nostrum, KIRKI, Λεφτοκάρυα Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, Kocaman Ensemble, En Trata, Abdal, People of the Wind, Γης Μαδιάμ, Απλό Τρίο, Σεκέρ Παρέα, Μελτέμια, Harman, Αλάσια Τρίο, Αθιβολές, Αμορόζα, Ντιλγκιρούδι και Τριζάλια.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Μια ματιά στο δημοφιλές groove metal συγκρότημα εν αναμονή της εμφάνισής του στο Release Athens 2026
Πρωτοπόρος τρομπονίστας και συνθέτης, μετέτρεψε τη λάτιν μουσική σε παγκόσμιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.