Μουσικη

Το Woodstock 50 φαίνεται να παραπαίει

Τελικά «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» ειδικά όταν αφορά τόσο εμβληματικά γεγονότα

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
woodstock_music_and_art_fair.jpg
17 Αυγούστου 1969, Woodstock Music and Art Fair, © Woodstock Whisperer/Wikimedia Commons

Woodstock 50: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φιλόδοξο φεστιβάλ δείχνουν πως παραπαίει.

Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα και με την διαβεβαίωση πως αυτό δεν θα ήταν σαν τις άλλες (αποτυχημένες) αναβιώσεις. Το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock θα επέστρεφε στο σημείο που έγινε, 50 χρόνια μετά και ήδη έχει ανακοινωθεί ένα εντυπωσιακό line up με μερικούς από τους μουσικούς που βρέθηκαν και τότε στη σκηνή αλλά και πολλά νέα ονόματα.

Ο John Fogerty, o Country Joe McDonald, o Santana, οι Canned Heat, οι Hot Tuna θα συνέδεαν το Woodstock με το μυθικό καλοκαίρι του ‘69 και ονόματα όπως Killers, Jay-Z, Raconteurs, Black Keys, Run the Jewels, και πολλοί άλλοι θα αποτύπωναν την σημερινή πραγματικότητα.

Πριν αρχίσουν τα παρατράγουδα οι Black Keys πρόλαβαν και πήδηξαν από το τρένο και μετά άρχισαν να διαφαίνονται τα σύννεφα. Υπήρχε πρόβλημα με τις άδειες υγειονομικού χαρακτήρα, οι επενδυτές άρχισαν να αμφιβάλλουν και προχτές ανακοίνωσαν πως αποσύρονται, οι οργανωτές λένε πως θα γίνει το φεστιβάλ με άλλους χρηματοδότες αλλά εν τω μεταξύ το φιλόδοξο Woodstock 50 φαίνεται -στην καλύτερη περίπτωση- να παραπαίει. Κι αν από την μία μεριά βάλουμε το αληθινό Woodstock κι από την άλλη τις 3 προσπάθειες αναβίωσης, μάλλον τελικά «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» ειδικά όταν αφορά τόσο εμβληματικά γεγονότα.      

Why Woodstock 50 Was Canceled

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ