Μουσικη

Nuka: Ακούσαμε μαζί με τη Ματούλα Ζαμάνη το νέο της άλμπουμ

10 τραγούδια με άπειρες εικόνες σε ατμόσφαιρα πανηγυριού

99600-199090.jpg
Μαρία Μανωλέλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ματούλα Ζαμάνη - Αγάπη - Official Audio Release

Η αεικίνητη και δημιουργική μικρή Μαφάλντα, η Ματούλα Ζαμάνη που περνάει τις μέρες της μεταξύ Αμοργού, Φολέγανδρου και live  συναυλιών σε όλη την Ελλάδα μας συστήνει τα νέα της τραγούδια.

Δεν ξέρω αν κάτι συγκεκριμένο βγάζει όλη αυτή την εσωτερικότητα στα νέα τραγούδια της Ματούλας ή αν η εσωτερικότητα είναι ένα στοιχείο που η ίδια πάντα έχει μιας και είναι μια καλλιτέχνης που κινείται και δρα μακριά από τα δήθεν και τις νόρμες. Ακούγοντας όμως τα νέα της τραγούδια διακρίνεις την οικεία φωνή της να βγαίνει από ακόμα πιο βαθιά μέσα της. Τραγουδάει τη χαρά διασκεδάζοντας τον πόνο. Νιώθει και ταξιδεύει με κάθε στίχο της. Βρήκα στα μηνύματά μου το link για τα τραγούδια της, ένα σημείωμα και ένα δάκρυ. Με την άδειά της τα μοιράζομαι όλα.

Η Ματούλα Ζαμάνη περιγράφει στην ATHENS VOICE το νέο της άλμπουμ

«Λίγο πριν φύγει το 2018, περνώντας δια πυρός και σιδήρου, φλερτάροντας με την ουτοπία, συγκεντρώνοντας αναμνήσεις, βιωματικά συναισθήματα και θαλασσινά φιλιά, ντύνοντάς τα με μελωδίες, αφήνω στο διάβα σας, τα νεογέννητα τραγούδια μου.

img_8043.jpeg

Nuka, είναι ο τίτλος του καινούργιου δίσκου, που στα βλάχικα σημαίνει καρυδιά.

Η καρυδιά με βαθιές και τεράστιες ρίζες στη γη, ποτίζεται άλλοτε με δάκρυα χαράς και άλλοτε καημού, μεγαλώνει και στέκεται διακριτικά αγέρωχη, ενώ ο καρπός της μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ανάμεσα στα φύλλα της, γλιστράν τα λάθος φιλιά, ακούγονται νησιωτικές μπαρόκ νότες με ξεκάθαρη ηπειρώτικη μπρουταλιτέ, γεννιώνται πάθη με ρουστίκ παραδοσιακό κλαρίνο και αστρικά πληκτράκια.

Στις ρίζες τις ξεκουραζονται οι σκέψεις μου, η ανάγκη για ελευθερία, ανάσα, αγάπη, αλήθεια και πηγαίο χιούμορ.

Στον κορμό της ξαποσταίνει η αγκαθημερινότητα, και για λίγο, η Γιαννούλα η κουλουρού, πλανώδια συναισθήματα, αποδημητικά χάδια, ξέφρενες αγκαλιές, πόδια γυμνά.

Με χαρά στη μοιρασιά αυτή.

Mαζί.

Ο δίσκος ειναι αφιερωμένος στον πατέρα μου, Γιάννη Ζαμάνη.

Μάτα Ζ».

Ματούλα Ζαμάνη - Ικαρία - Official Audio Release

Βρείτε τον δίσκο Nuka στα:
iTunes: https://apple.co/2PH35mh
Google Play: http://bit.ly/2Qy7fSQ
Spotify: https://spoti.fi/2PGHPgH
Deezer: http://bit.ly/2SRJ9PL

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ