Μουσικη

Το «Bohemian Rhapsody» είναι το τραγούδι του 20ού αιώνα (video)

Ανακηρύχθηκε ως το τραγούδι που έχει «κατέβει» περισσότερες φορές στο internet

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered)

Η Universal Music Group ανακοίνωσε ότι το «Bohemian Rhapsody», το εικονικό single των θρυλικών Queen, έγινε και επίσημα το τραγούδι που έχει «κατέβει» τις περισσοτερες φορές στην ιστορία του internet για τον 20ό αιώνα.

Το αρχικό τραγούδι και το επίσημο βίντεο από το άλμπουμ του 1975 «A Night at the Opera» έχει «κατέβει» περισσότερες από 1,6 δισ. φορές παγκοσμίως σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες streaming.

Εκτός από το ίδιο το κομμάτι, στα plus του streaming συμπεριλήφθηκαν η ταινία με το ίδιο όνομα, βιογραφικό της μπάντας και ο τραγουδιστής Freddie Mercury.

Ο Brian May, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Queen δήλωσε πως «Έτσι, το Ποτάμι της Ροκ Μουσικής μεταμορφώνεται σε steraming! Είμαι πολύ χαρούμενος που η μουσική μας συνεχίζει να μεγαλουργεί».

Ο Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, είπε ότι το «Bohemian Rhapsody» είναι ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες της ιστορίας.

«Είμαστε τόσο υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Queen και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το τραγούδι να εμπνέει νέους οπαδούς σε όλο τον κόσμο για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του. Τα συγχαρητήριά μου στην μπάντα και στον μάνατζερ της Jim Beach».

Το Bohemian Rapsody και οι Queen σε αριθμούς (σύμφωνα με την UMG)

- Το κομμάτι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως single στις 31 Οκτωβρίου 1975.

- Το «Bohemian Rhapsody»ήταν η πρώτη μεγάλη είσοδος των Queen στο Top 10 στις ΗΠΑ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε στο #1 για 9 συνεχόμενες εβδομάδες, ένα ρεκόρ εκείνης της εποχής.

- Είναι το μοναδικό τραγούδι στην ιστορία που έφτασε στην κορυφή των charts δύο φορές την περίοδο των Χριστουγέννων.

-Το βίντεο για το «Bohemian Rhapsody» αναγνωρίζεται γενικά ως το πρώτο διαφημιστικό μουσικό βίντεο που προβλήθηκε ποτέ και βασίστηκε στην κάλυψη του  άλμπουμ  του «Queen II». Η φωτογραφία είναι του Mick Rock. Ήταν σε σκηνοθεσία του Bruce Gowers και το γύρισμα διήρκησε 3 ώρες με κόστος  3.500 λίρες την εποχή εκείνη. Τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν στον χώρο που έκαναν πρόβες οι Queen.

- Το «Bohemian Rhapsody» έχει διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες με την πάροδο των χρόνων, μεταξύ των οποίων οι Pink, Kanye West, Robbie Williams, Royal Philharmonic Orchestra, Montserrat Caballe, The Muppets και Elton John & Axl Rose (για τη συναυλία φόρου τιμής στον Freddie Mercury τον Απρίλιο του 1992 ).

 

- Οι Queen έχουν πουλήσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ