Μουσικη

Τα καλύτερα του 2013 - Vol. 8

H γνώμη των πολλών...

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49906-102368.jpg

Η γνώμη των πολλών δίνει σ' αυτές τις επιλογές μιάν άλλη εγκυρότητα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσσα στη χρονιά συγκεντρώνουμε τους δίσκους που κατά κοινή ομολογία –με κριτικές και υψηλές βαθμολογίες από Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κ.λπ.– είναι ενδιαφέροντες και σας τους παρουσιάζουμε με βασικές πληροφορίες, βίντεο, ήχο, τρέιλερ και ό,τι άλλο είναι διαθέσιμο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε ανεβάσει τo Vol.1 (19/2) και ακολούθησε τo Vol.2 (27/3), το Vol.3 (8/5) και το Vol.4 (17/6), ενώ μέσα στο καλοκαίρι δημοσιεύσαμε τον απολογισμό του πρώτου 6μήνου του 2013 με το Vol.5 (16/7) που αφορούσε στους ξένους δίσκους και το Vol.6 (23/7) για τους ελληνικούς. Πριν από λίγες μέρες ανέβηκε το Vol. 7 κι αυτή είναι η λογική του συνέχεια, με την έννοια ότι πρόκειται γιά δίσκους της ίδιας περιόδου, δηλαδή των 3ων τελευταίων μηνών. Σε όλες αυτές τις αναρτήσεις μπορείς να ανατρέξεις για να έχεις μια πληρέστερη εικόνα για τους «δίσκους της χρονιάς», καθώς πλησιάζει πιά και το τέλος του 2013. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε με αυτό το θέμα αρκετές φορές ακόμη, ώστε μέχρι το τέλος να έχετε μία εικόνα για το τι ενδιαφέρον –κατά τη γνώμη των κριτικών τουλάχιστον– κυκλοφόρησε μέσα στο 2013.

Robbie Fulks - Gone Away Backward

Ο πολύς Steve Albini κάνει παραγωγή στον 11ο δίσκο του τραγουδιστή και μουσικού της κάντρυ από το Σικάγο. Κάτι θα ξέρει παραπάνω...


Chick Corea - The Vigil

Ο πληθωρικός πιανίστας με μιά καινούργια παρέα μουσικών που τελευταία τον συνοδεύουν και στις ζωντανές εμφανήσεις του κάνει ένα ακόμη αξιοπρεπές τζαζ άλμπουμ.


Chris Thile - Bach: Sonatas & Partitas Vol.1

Κι όμως έχει ενδιαφέρον. Ο ικανός οργανοπαίχτης του μαντολίνου Chris Thile που προέρχεται από το παραδοσιακό bluegrass καταπιάνεται με τις συνθέσεις του Μπαχ γιά βιολί και τους δίνει μιά άλλη διάσταση.

 


Norma Jean - Wrongdoers

Με σαρωτικές αλλαγές φτάνει στο 6ο του άλμπουμ το γνωστό hardocore συγκρότημα. Οι Chris Day και Cory Brandan αντικαθιστούν τα υπόλοιπα 3 μέλη και εμφανίζονται δυνατοί και ανανεωμένοι φτάνοντας το metalcore τους στα άκρα.

 


Chvrches - The Bones Of What You Believe

Ενα ενδιαφέρον τρίο από την Σκωτία, που είναι πλέον ιστορική μουσική έδρα με μεγάλη παράδοση, κάνει το synth pop ντεμπούτο του και μας δίνει υποσχέσεις γιά το μέλλον.

 


Forest Swords - Engravings

Ο άγγλος παραγωγός/dj Matthew Barnes κάνει το ντεμπούτο του ψάχνοντας να βρει τη θέση του στον -τεράστιο πιά- κόσμο της electronica.

 


Martin Simpson - Vagrant Stanzas

Ο άγγλος φολκ παλέμαχος, με την βοήθεια του Richard Hawley στην παραγωγή, επιστρέφει στην δισκογραφία.

 


Arctic Monkeys - AM

Το ότι ήθελαν να ονομάσουν το άλμπουμ με το όνομα τους αλλά κατέφυγαν μόνο στα αρχικά "γιατί είναι ένα γελείο όνομα΄", όπως είπε ο αρχηγός Alex Turner, δείχνει ότι μεγαλώνουν σωστά κι αυτό αντανακλάται και στις δημιουργίες τους. Κάνουν ένα άλμπουμ μεστό, όρημο, με ιδέες και πραγματικό ενδιαφέρον.


Barence Whitfield & the Savages - Dig Thy Savage Soul

Με νέο ντράμερ και σαξοφωνίστα αλλά με την ίδια μαύρη αλλά και rock & roll ψυχή, μας υποδέχονται στον 2ο -μετά την επανασύνδεση- δίσκο τους.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ