- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
12 συναυλίες και πάρτι που δεν είναι για να λείπεις
Τα καλύτερα μουσικά events της εβδομάδας
Πέμπτη 11/10
The Boy. Live στο six d.o.g.s, στην Αθήνα του 2039, που θα μας μεταφέρει το αναγεννημένο Αγόρι.
»»» Το ίδιο βράδυ, οι Πορτογάλοι Sunflowers στο Ρομάντσο δίνουν ψυχεδελικό πανκ ραντεβού για να ακούσουμε ζωντανά το νέο τους άλμπουμ «Cast Spell», σε ένα live που ανοίγουν σερφάροντας στα 60s και το garage psych οι Cosmic Shadows.
»»» Ο «Μικρός Κλέφτης» στην Εφημερίδα ΑΤΗ πιλοτάρει τα ντεκ στο πιο fresh πάρτι της πόλης με αγαπημένα, γνωστά-άγνωστα, τραγούδια και hip hop ρυθμούς.
Παρασκευή 12/10
David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου & Σταύρος Λάντσιας, κατά κόσμο Human Touch, συμπαρασέρνουν την πόλη με τα μουσικά τους όργανα, στο Ζοο.
»»» Αlpha Steppa & Κaya Foundation Crew για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, στη σκηνή του θρυλικού Αn Club. Ένα dub & reggae soundsystem επί σκηνής.
»»» Θέλεις να ακούσεις τον jazz αυθορμητισμό να συναντά την bossa; H Agathe Iracema και το κουαρτέτο της, θα φροντίσουν για αυτό στο Half Note Jazz Club, 12-15/10.
Σάββατο 13/10
»»» Με μια ανατρεπτική διασκευή της κωμωδίας «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη ξεκινά η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Οι εκκεντρικοί Opera Chaotique και η Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin μεταφέρουν τους «Βατράχους» στη σημερινή εποχή. Πρεμιέρα στις 13/10.
»»» Space rock τριπάρισμα στο Temple, όπου οι Crippled Black Phoenix με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «Great Escape» και support τους The Devil’s Trade του David Mako να συνδέουν την αμερικάνικη country με την ουγγρική folk παράδοση.
»»» Δύο μουσικά ταξίδια από τις ακτές της κάτω Ιταλίας έως τα πέρατα της Ανατολής. Encardia, Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Βαγγέλης Καρίπης εμφανίζονται στην πλατεία του Κυττάρου.
»»» ΧΑΤ ΤΡΙΚ, One Last Round και The Titz στο πιο ξέφρενο punk rock βράδυ της εβδομάδας, στο Gagarin 205.
Κυριακή 14/10
Οι πειραματικοί και ηλεκτρονικοί posters Leyya έρχονται στο Death Disco, και πριν σκορπίσουν τα beats τους το αθηναϊκό δίδυμο των Foam ανοίγει το live.
»»» O Nicke Andersson, ναι, ο ex-Entombed, μπροστάρης των Hellacopters και Imperial State Electric, παίζει στην ίδια μπάντα με τη γυναίκα του Johanna Sadonis, front woman των The Oath. Oι Lucifer, το heavy rock συγκρότημα από τη Στοκχόλμη, στο Gagarin 205, με τους Αθηναίους Half Gramme of Soma να σηκώνουν ψηλά πρώτοι τους ενισχυτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.