Μουσικη

Black Box Mini Festival

Ένα νέο κινηματογραφικό/μουσικό φεστιβάλ στην πόλη

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
blackbox_poster.jpg

Με 4 πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που αφορούν σε πρόσωπα ή γκρουπ που μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστά (εκτός φυσικά από τους Clash) αλλά έχουν γράψει μια σπουδαία μουσική ιστορία, τουλάχιστον για το κοινό που έχει πάντα την περιέργεια και το ενδιαφέρον να ψάχνει και πέρα από τα προφανή, ξεκινάει ένα νέο φεστιβάλ μουσικών ταινιών και ντοκιμαντέρ και ονομάζεται Black Box. Μακάρι να βρει το κοινό του και να συνεχιστεί…
clashposter.jpg

Το φεστιβάλ έχει στόχο να εστιάζει σε ταινίες για την μουσική, από το πεδίο του πανκ, το μεταπάνκ και της σύγχρονης αβαν γκαρντ. Η πρώτη έκδοση του Black Box, παρουσιάζεται την Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαρτίου, στον χώρο Τέχνης Cinemarian (Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, στο Κουκάκι).

autoluminescentposter.jpg

Περιλαμβάνει, το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Autoluminescent» (Αυτόφωτος), για έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της Αυστραλιανής ποστ πανκ σκηνής, τον κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή Rowlan S. Howard (Crime and the City Solution), το «Journey of Dreams» (Ταξίδι μέσα από τα όνειρα), ένα χρονικό της εμβληματικής καλτ μπάντας των Morphine, το «That’s when the world is mine» (Έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος είναι δικός μου), ένα πορτρέτο του άγνωστου αλλά σπουδαίου αβάν γκαρντ κιθαρίστα Κάσπαρ Μπρέτσμαν και τέλος, το θρυλικό ντοκιμαντέρ για τους Clash, «From Westway to the world» (Από το Westway, στον κόσμο). Οι ταινίες θα παιχτούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς υποτίτλους) και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 2,5 ευρώ για κάθε προβολή.
massakerposter.jpg

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Παρασκευή 2/3

20.00 ROWLAND S. HOWARD – AUTOLUMINESCENT - (110΄, σκην. Ρίτσαρντ Λόβενστάιν)

22.00 MORPHINE – JOURNEY OF DREAMS – (93΄, σκην. Μαρκ Σούμαν)
morphineposter.jpg

Σάββατο 3/3

20.00 ROWLAND S. HOWARD – AUTOLUMINESCENT

22.00 THE CLASH, WESTWAY TO THE WORLD – (80΄, σκην. Ντον Λετς).

Κυριακή 4/3

20.00 CASPAR BROETZMANN - THAT’S WHEN THE WORLD IS MINE, (75΄, σκην. Ούλι Μ. Σίπελ) 22.00 MORPHINE – JOURNEY OF DREAMS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ