- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αρλέτα: Το σημείωμα και τα σκίτσα στον τελευταίο της δίσκο (εικόνες, video)
«Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» - Κυκλοφορεί και γεμίζει γλυκές αναμνήσεις τους θαυμαστές της
Η Αρλέτα έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2017. Σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά».
Σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή, ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Feelgood Records. Περιλαμβάνει 13 τραγούδια.
Τα σκίτσα στο CD τα δημιούργησε η ίδια, ενώ έγραψε και το εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο μιλάει για τη συνεργασία της με τους υπόλοιπους συντελεστές.
Track list
1) Τα σανδάλια των αγγέλων
2) Τι δεν καταλαβαίνεις! (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
3) Όνειρα τηγανητά
4) Πεταλούδες που θα φτάσουν στο φεγγάρι (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
5) Το καρτέρι
6) Ζαχαριέρες
7) Η απόφαση
8) Οι φίλοι μας (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
9) Το κελάρι
10) Μαξιλάρι
11) Μπλούζα με μια στάμπα (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
12) Νεκρή φύση
13) Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Το σημείωμα:
Με τόσο αραιές εμφανίσεις στη δισκογραφία και γενικώς αισθάνομαι ότι θέλω να πω δύο λόγια γι' αυτό το καινούργιο «παιδί» μου που έχει τρεις «γονείς». Τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Sunny Μπαλτζή κι εμένα, την Αρλέτα. Είναι το τρίτο «παιδί» που σκαρώνουμε με τον Λάκη μετά τριάντα συναπτά έτη. 30, μια ολόκληρη γενιά!
Με τη Sunny είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που κάνω. Τη γνώρισα πιτσιρίκα, τρελή κι αλλοπαρμένη και τώρα είναι μια μητέρα κλασική κι αλλοπαρμένη με επιτυχίες στις τσέπες του παλιού της παλτού και πολλά πετυχημένα τραγούδια στο παγουράκι της.
Χαίρομαι χαρά μεγάλη που «παίζουμε» πάλι με τον Λάκη. Έχουμε πλέον και οι δύο άλλο εκτόπισμα, «προσοχή οδοστρωτήρες» και θεωρώ μεγάλο προνόμιο να «παίζω» με έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και με μία στιχουργό έξοχη που επάξια συνεχίζει την παράδοση των σπουδαίων γυναικών στιχουργών, ων ουκ έστιν αριθμός.
Το τραγούδι ήταν η μόνη τέχνη από την οποία δεν αποκλείστηκαν οι γυναίκες, ποτέ. Και έχουν προσφέρει πολλά, πάρα πολλά.
Τριάντα χρόνια μετά, Λάκη, φίλε, συνεργάτη, αδελφέ μου, που κατάφερες να γίνεις ένας τραγουδιστής σόου-μαν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες του βίου σου, μου δίνεις τόση χαρά και σε αγαπώ τόσο πολύ. Κι ο κόσμος το ίδιο.
Όταν ο Λάκης και η Sunny μού είπαν ότι ετοιμάζουν καινούργια τραγούδια για μένα, ξύπνησα από τον νήδυμο και μπήκα στον χορό με το τετράποδο μπαστούνι μου, καταχαρούμενο!
Χαίρομαι που ο καινούργιος συνεργάτης μας, θαυμάσιος πιανίστας, Κώστας Αναδιώτης ανέλαβε την ηχοληψία και την ενορχήστρωση μαζί με τον Λάκη, επίσης, καλωσορίζω στην πτήση μας τον Νίκο Μακράκη, συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο πατέρας του, Γιώργος Μακράκης. Καλωσόρισε στο πλοίο των ασμάτων και των τελείως τρελών.
Είμαι χαρούμενη κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου καινούρια τραγούδια, παλιά LP τώρα CD, αύριο ΤΔ. Είναι ένα δώρο που μου έκανε η ζωή, κάθε λίγα ή πολλά χρόνια κάτι καινούργιο γεννιέται και είναι για όλους, είναι ευλογημένο.
Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube.
Ευχαριστώ!
Αρλέτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.