- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρλέτα: Το σημείωμα και τα σκίτσα στον τελευταίο της δίσκο (εικόνες, video)
«Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» - Κυκλοφορεί και γεμίζει γλυκές αναμνήσεις τους θαυμαστές της
Η Αρλέτα έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2017. Σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά».
Σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή, ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Feelgood Records. Περιλαμβάνει 13 τραγούδια.
Τα σκίτσα στο CD τα δημιούργησε η ίδια, ενώ έγραψε και το εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο μιλάει για τη συνεργασία της με τους υπόλοιπους συντελεστές.
Track list
1) Τα σανδάλια των αγγέλων
2) Τι δεν καταλαβαίνεις! (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
3) Όνειρα τηγανητά
4) Πεταλούδες που θα φτάσουν στο φεγγάρι (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
5) Το καρτέρι
6) Ζαχαριέρες
7) Η απόφαση
8) Οι φίλοι μας (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
9) Το κελάρι
10) Μαξιλάρι
11) Μπλούζα με μια στάμπα (Συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος)
12) Νεκρή φύση
13) Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Το σημείωμα:
Με τόσο αραιές εμφανίσεις στη δισκογραφία και γενικώς αισθάνομαι ότι θέλω να πω δύο λόγια γι' αυτό το καινούργιο «παιδί» μου που έχει τρεις «γονείς». Τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Sunny Μπαλτζή κι εμένα, την Αρλέτα. Είναι το τρίτο «παιδί» που σκαρώνουμε με τον Λάκη μετά τριάντα συναπτά έτη. 30, μια ολόκληρη γενιά!
Με τη Sunny είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που κάνω. Τη γνώρισα πιτσιρίκα, τρελή κι αλλοπαρμένη και τώρα είναι μια μητέρα κλασική κι αλλοπαρμένη με επιτυχίες στις τσέπες του παλιού της παλτού και πολλά πετυχημένα τραγούδια στο παγουράκι της.
Χαίρομαι χαρά μεγάλη που «παίζουμε» πάλι με τον Λάκη. Έχουμε πλέον και οι δύο άλλο εκτόπισμα, «προσοχή οδοστρωτήρες» και θεωρώ μεγάλο προνόμιο να «παίζω» με έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και με μία στιχουργό έξοχη που επάξια συνεχίζει την παράδοση των σπουδαίων γυναικών στιχουργών, ων ουκ έστιν αριθμός.
Το τραγούδι ήταν η μόνη τέχνη από την οποία δεν αποκλείστηκαν οι γυναίκες, ποτέ. Και έχουν προσφέρει πολλά, πάρα πολλά.
Τριάντα χρόνια μετά, Λάκη, φίλε, συνεργάτη, αδελφέ μου, που κατάφερες να γίνεις ένας τραγουδιστής σόου-μαν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες του βίου σου, μου δίνεις τόση χαρά και σε αγαπώ τόσο πολύ. Κι ο κόσμος το ίδιο.
Όταν ο Λάκης και η Sunny μού είπαν ότι ετοιμάζουν καινούργια τραγούδια για μένα, ξύπνησα από τον νήδυμο και μπήκα στον χορό με το τετράποδο μπαστούνι μου, καταχαρούμενο!
Χαίρομαι που ο καινούργιος συνεργάτης μας, θαυμάσιος πιανίστας, Κώστας Αναδιώτης ανέλαβε την ηχοληψία και την ενορχήστρωση μαζί με τον Λάκη, επίσης, καλωσορίζω στην πτήση μας τον Νίκο Μακράκη, συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο πατέρας του, Γιώργος Μακράκης. Καλωσόρισε στο πλοίο των ασμάτων και των τελείως τρελών.
Είμαι χαρούμενη κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου καινούρια τραγούδια, παλιά LP τώρα CD, αύριο ΤΔ. Είναι ένα δώρο που μου έκανε η ζωή, κάθε λίγα ή πολλά χρόνια κάτι καινούργιο γεννιέται και είναι για όλους, είναι ευλογημένο.
Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube.
Ευχαριστώ!
Αρλέτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.