Μουσικη

The story so far... Red Bull Bedroom Jam

Η χρυσή πεντάδα

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 434
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολλοί νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα στη σκηνή του Ejekt Festival

Η πρώτη φάση του Red Bull Bedroom Jam ολοκληρώθηκε. Έχουμε και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Πέντε γκρουπ, πάνω από εκατό συμμετοχές και χιλιάδες like/ share/ tweets. Mε τη φωνή του κοινού διαμόρφωσε τους νικητές μέσα από το Buzz Chart, που μέτρησε τη διαδικτυακή «φασαρία» όλων των διαγωνιζόμενων. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα διεκδίκησαν την πρωτιά έτοιμα να ανέβουν στη σκηνή του Ejekt Festival και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πέντε επικράτησαν. Έχουμε και λέμε.

Jamming Funkers - Funky Jam

n

Η πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα ανέδειξε νικητές τους Jamming Funkers με το «Hardcore Candy» και ένα συνδυασμό από rock, pop, soul, funk. Το τραγούδι που τους έφερε στην κορυφή της ψηφοφορίας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον Γάλλο καλλιτέχνη MC Rom (Romain Candela) και του συνόλου πνευστών Calu Cacu. To πενταμελές γκρουπ από την Αθήνα ξεκίνησε το 2008 και έχουν στο ενεργητικό τους τη διασκευή του παλιού κομματιού του Μίμη Πλέσσα «Με πήρε η νύχτα» με τίτλο «La luna negra».


FlyByWire - Rap rocks

n

Δυνατοί ελληνικοί στίχοι, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, rap core και nu metal έφεραν τους FlyByWire στην κορυφή με το τραγούδι «Μη αναστρέψιμος» από το πρώτο τους άλμπουμ «x-isosi». Τα έξι μέλη του γκρουπ ένωσαν τις μουσικές τους ιδέες το 2010 και μέσα από συχνές πρόβες δίνουν βαρύτητα στη σκηνική τους παρουσία, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα συγκροτήματα του εξωτερικού.


Mechanical Parts Inside - Goth electric

n

Μετά από δύο αθηναϊκά γκρουπ η σκυτάλη πέρασε σε ένα νεοσύστατο τετραμελές γκρουπ από τη Λαμία, που το περασμένο καλοκαίρι έγραψε το κομμάτι «Human 2.0» που τους χάρισε την πρωτιά. Ο ήχος τους συνδυάζει metal, goth και electro στοιχεία με ανδροειδή.


The BitterSweet - Rock alt

n

Το εξαμελές αθηναϊκό συγκρότημα που ξεκίνησε το 2007 έφτασε στην κορυφή με το τραγούδι «You Don’t Want Me Babe». Έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο πριν από ένα χρόνο με το «Dancing In The Zoo», ενώ το όνομά τους είναι μια αναφορά στο glam rock των Roxy Music από το ομώνυμο τραγούδι τους. Αγγλόφωνος στίχος, επιρροές από τη βρετανική ψυχεδέλεια και το alt. rock των 90s.


The Vipervikings - Ιndie electrorock

n

Την πολύτιμη θέση με το νούμερο πέντε κατέκτησε η Θεσσαλονίκη με τους πέντε Βίκινγκς και το κομμάτι «Push Me» από το δεύτερο άλμπουμ τους «Lucifer» στο τελευταίο Red Bull Bedroom Jam Show. Ξεκίνησαν το 2005 και πειραματίζονται με ηλεκτρονικούς και ροκ ήχους με διευρυμένη παλέτα από dance beats ως post-rock.

What's next?

Tα πέντε τραγούδια θα αξιολογηθούν από το πάνελ των κριτών, οι οποίοι θα επιλέξουν τα τρία συγκροτήματα με τα καλύτερα shows που θα παίξουν στη σκηνή του Ejekt. Στην τελευταία φάση μόνο ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα θα φτάσει στην κορυφή, κερδίζοντας ως έπαθλο ένα digital single από την εταιρία Universal, αλλά και το πρώτο του επαγγελματικό video-clip. Stay tuned. Ακολούθησε το Red Bull Bedroom Jam:

facebook, twitter @RedBullGRE