Μουσικη

city beat292

Η άνοιξη θεωρητικά έφτασε, όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται για το Primavera (ναι, αλλά οι LCD Soundsystem έκλεισαν στο Sonar) και η στήλη υπενθυμίζει δύο σημαντικά deadlines που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (φέτος 19-21/6):

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 292
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3955-10850.jpg

Η άνοιξη θεωρητικά έφτασε, όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται για το Primavera (ναι, αλλά οι LCD Soundsystem έκλεισαν στο Sonar) και η στήλη υπενθυμίζει δύο σημαντικά deadlines που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (φέτος 19-21/6):

α) η αποστολή των demos ξεκίνησε, αν θες να ανέβεις στη σκηνή φακέλωσε το υλικό και στείλ’ το Μ.Ε.Σ.Ο., Τ.Θ. 18762, πλατεία Βαρνάβα, Τ.Κ. 11601, Παγκράτι Αθήνα και β) αν είσαι 18-25 ετών, στείλε 50 λέξεις μαζί με στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας στο info@europeanmusicday.gr μέχρι 15/3. Αν τα πεις καλά, μπορεί να είσαι ένας από τους δύο τυχερούς «εκπροσώπους» της Ελλάδας στο φετινό Europacox Festival, δηλαδή επαρχιακή Γαλλία, πολλά live και πολυεθνικές γνωριμίες για 4 μέρες (20-23/5)…

Ο Clifford Price (δηλαδή ο Goldie): τα είχε με την Bjork, έχει παίξει σε ταινία Τζέιμς Μποντ, ήταν μία από τις βασικές κολόνες που στηρίχθηκε  το drum’n’bass για να γίνει μαζικό στα 90s και πάνω απ’ όλα ίδρυσε τη Metallheadz. Αν θεωρείς –με οποιαδήποτε σειρά– σημαντικά τα παραπάνω, απλά δε θα τον χάσεις δίπλα στον εξίσου σπουδαίο Randall αύριο Παρασκευή στο Bios (€ 15, ανοίγουν στις 23.00 οι Junior SP & Cryogenics).

Μετά λοιπόν το d’n’b τα breaks έγιναν πιο σοφιστικέ και διά μέσου της Νinja Tune φτάσαμε στον εκλεκτικά πολυσυλλεκτικό ήχο της Tru Thoughts. To Σαββατόβραδο στο Higgs, λοιπόν, το παιδί των Bonobo, Mr. Scruff κτλ. που λέγεται Jon Kennedy (free, 22.30, intro από Blend - Tasick).

Και μετά ήρθε το dubstep και το πειραγμένο, «άρρωστο», ανένταχτο hip hop. Επίσης, Σαββατόβραδο υποδεχόμαστε από το LA τον συναρπαστικό Flying Lotus και τον Kevin Martin (τόσο ως The Bug όσο και ως το ένα μισό των εκπληκτικών King Midas Sound). Πρόσθεσε στην εξίσωση και τον Jamie Vex’d και τα λέμε εκεί (Bios, 23.00, € 20).

To Σάββατο στο 6 D.O.G.S. έρχεται ο Electonicat, δηλαδή ο Γάλλος Fred Bigot που λάνσαρε στα 00s ένα σέξι μείγμα electro & glam rock. Στα dexx μαζί του Legal Tender, Blue Lagoon, Photoharrie και Trip Radio djs (€ 10)

*** Παρασκευή στο αειθαλές loop, Baaz από τη Γερμανία & Lee Burton από τον Πειραιά (ναι, ο Liberto άλλαξε dj alias), free

***Ο τακτικός tech house πελάτης των αθηναϊκών dexx Timewriter το Σαββατο στο Blend (€ 20, 15)

*** George Apergis, Spiros Kaloumenos, Dmoz, Junior K κάτι σαν «Τρεις Σωματοφύλακες» + Ντ’ Αρτανιάν το Σάβ. στην «techno σταυροφορία vol. 2» στο Skull (€ 7)

*** Οι Cariocas bros (Panu & Sunshine Pedro) στο ιστορικό 10 της Πανεπιστημίου, που πια λέγεται “The Discotheque” στήνουν την Παρασκευή “No More Fake Disco” πάρτι

*** Οι Metrics με deep house την Παρασκευή στο νεοκλασικό του Joy στου Ψυρρή

*** Αφιέρωμα στη γυναικεία πλευρά της jazz από το Baraonda με το σαξοφωνίστα Craig Bailey (22.00, free)

*** Τέλος, κάθε Τρίτη οι Swing Shoes στο Κ44, πότε στα φωνητικά η Ειρήνη Δημοπούλου και πότε η Sugahspank!

p_menegos@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ