Μουσικη

Μία νύχτα με χάνγκόβερ και μία γέννα μέσα σε αυτοκίνητο

Αυτά συμβαίνουν στο νέο video-single των Stereophonics

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Stereophonics – All In One Night (Official Video)

Οι Stereophonics είναι από τα γκρουπ εκείνα, παλαιάς κοπής, που τα προσμετράς με συνολικές δουλειές, με ολόκληρα άλμπουμ. Εκείνα που σκέφτεσαι αν το σινγκλ είναι το πιο δυνατό κομμάτι των (συνήθως) 12 του δίσκου, ποιο θα είναι το επόμενο, αν άλλαξαν τον ήχο τους, αν έχουν κόνσεπτ ή τα τραγούδια εκφράζουν την παρούσα ψυχολογική κατάσταση του γκρουπ. Είναι από τα συγκροτήματα που πουλάνε, ακούγονται τα τραγούδια τους μέσα στα δισκάδικα και οι συναυλίες τους έχουν προβλεπόμενο αλλά ελκυστικό σετ λιστ.

Όλα αυτά αρχίζουν να επαναλαμβάνονται –εντάξει, δεν μας ενοχλεί- τώρα με την εμφάνιση του καινούργιο σινγκλ-βίντεο του συγκροτήματος, μετά από 2 σχεδόν χρόνια.

Το 'All In One Night' είναι ένα αφηγηματικό τραγούδι στο γνωστό στιλ τους, ίσως όχι τόσο δυνατό όσο τρυφερό, που συνδυάζει το χάνγκόβερ με τις ανατροπές της ζωής. Πώς μια νύχτα μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή όταν τα γεγονότα έρχονται απρόοπτα. Ο Kelly Jones τραγουδάει με την ελαφρώς γκρινιάρικη φωνή του την ιστορία ενός τύπου που βαριέται στο κλαμπ, θέλει να φύγει αλλά δεν φεύγει, η συγκάτοικός του που είναι έγκυος και επίσης παρτάρει νοιώθει ότι ήρθε η ώρα να γεννήσει μέσα στο μαγαζί, πανικός, την παίρνει με το αυτοκίνητο για να την πάει στο νοσοκομείο, στο δρόμο για να αποφύγει έναν σκύλο πέφτει επάνω σε μία κολώνα, η συγκάτοικος φωνάζει ότι το μωρό βγαίνει – και μετά από 22 μήνες, ο τραγουδιστής παντρεύεται τη συγκάτοικο και καλύτερή του φίλη. Όλα έγιναν μέσα σε μια νύχτα.

Ποιος το περίμενε;

Το νέο άλμπουμ στο οποίο περιλαμβάνεται το ‘All In One Night’ έρχεται στις 3 Νοεμβρίου και θα έχει τον τίτλο ‘Scream Above The Sounds’. Είναι το δέκατο άλμπουμ των Stereophonics και ο Jones δήλωσε στην ΝΜΕ ότι «είναι αρκετά δυνατός και σύγχρονος ήχος, έχει πολλά διαφορετικά και υμνητικά κομμάτια. Είναι ο ήχος από εμάς να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε μετά από 20 χρόνια. Τι να πω, είναι δέκα κομμάτια στο άλμπουμ και το καθένα διαφέρει από το άλλο, είναι πολύ συναρπαστικό να βγάζεις καινούργια μουσική, να παίζεις νέα μουσική». 

Όσο για τους στίχους είπε: «Το κλίμα στον κόσμο είναι ανάστατο, όλοι ζούνε μέσα σε μία τρέλα, γι’αυτό και προσπαθώ να γράψω μέσα από τις δικές μου εμπειρίες από αυτή την κατάσταση. Είμαι πολύ παρατηρητικός στον τρόπο που γράφω. Γράφω από την οπτική πλευρά των ανθρώπων: της εργατικής τάξης.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ