Μουσικη

Καναδοί φοιτητές «είδαν» στο 'Walk on the Wild Side' του Λου Ριντ τρανσφοβικούς στίχους (video, εικόνες)

Ό,τι πιο γελοίο έχουμε ακούσει, λένε οι φίλοι του εκλιπόντος θρύλου της ροκ σκηνής της Νέας Υόρκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355484-736662.jpg
EPA/ALAIN JOCARD

Καναδοί φοιτητές ισχυρίζονται ότι το 'Walk on the Wild Side' του εκλιπόντος Λου Ριντ περιέχει τρανσφοβικούς στίχους και εξέδωσαν ανακοίνωση στο Facebook με την οποία ζητούν συγγνώμη που συμπεριέλαβαν τη μεγάλη επιτυχία του 1972 σε playlist εκδήλωσης στο χώρο του πανεπιστημίου Guelph του Οντάριο.

Φίλοι και συνεργάτες του πολυσχιδούς μουσικού αντιδρούν με απορία και καχυποψία απέναντι στην κατηγορία των μελών της φοιτητική ένωση Guelph Central Student Association.

Η απολογητική δήλωση των φοιτητών αναρτήθηκε στο Facebook και έχει ήδη διαγραφεί. Ωστόσο, το κανάλι MRCTV πρόλαβε να την αρχειοθετήσει και να την δώσει στη δημοσιότητα. Οι φοιτητές δήλωσαν: «Πληροφορηθήκαμε ότι ακούστηκε σε λεωφορείο του πανεπιστημίου ένα τραγούδι με τρανφοβικό περιεχόμενο (το 'Take a Walk on the Wild Side' του Λου Ριντ). Τώρα γνωρίζουμε ότι οι στίχοι αυτού του τραγουδιού προσβάλλουν τους φίλους μας στην τρανς κοινότητα και θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη για την λάθος επιλογή μας».

 EPA/MICK TSIKAS, Λου Ριντ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φοιτητικός σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να απολογηθεί χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία ή αναφορά. Υποστηρίζουν ότι οι στίχοι είναι «προβληματικοί» γιατί αντιμετωπίζουν διεμφυλικούς ως τρανσέξουαλ ως «φετίχ» και όχι ως ανθρώπινες υπάρξεις.  

Η Τζένι Μόλντορ, φίλη του Ριντ, χαρακτήρισε τη δήλωση των φοιτητών «γελοία». «Ο Λου ήταν από τους ανθρώπους που αποδεχόταν όλες τις υπάρξεις της νύχτας», είπε η Μόλντορ στον βρετανικό Guardian. «Το τραγούδι μιλάει για τα πλάσματα της νύχτας. Μου είναι αδιανόητο πώς κάποιος μπορεί να παρανοήσει τους στόχους του Λου. Το άλμπουμ έχει τίτλο Transformer. Τι λένε για αυτό οι Καναδοί φοιτητές;», πρόσθεσε.

Ο Hal Wilner, παραγωγός του Λου Ριντ, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο Λου  έπεφτε κάτω από τα γέλια ή θα έβαζε τα κλάματα με αυτήν την ηλιθιότητα. Μιλάμε για ένα τραγούδι αγάπης προς όλους και προς τη Νέα Υόρκη από έναν άνθρωπο που στήριζε όλες τις κοινότητες και τη πόλη σε όλη του τη ζωή». 

EPA/OLAF KRAAK, Λου Ριντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ