Μουσικη

Various artists 424

Joey Ramone - Ya Know?  (***) Το δεύτερο μεταθανάτιο άλμπουμ του frontman των Ramones αποκαλύπτει ένα μουσικό μεγαλύτερης ευαισθησίας από το στενό punk πλαίσιο.

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
ΤΕΥΧΟΣ 424
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35299-79577.jpg

Joey Ramone - Ya Know?  (***)

Το δεύτερο μεταθανάτιο άλμπουμ του frontman των Ramones –το οποίο περιλαμβάνει ηχογραφήσεις της περιόδου 1977-2000– αποκαλύπτει ένα μουσικό ευρύτερου φάσματος και μεγαλύτερης ευαισθησίας από το στενό punk πλαίσιο. Με rock’n roll, old fashion rock, μπαλάντες και με το «δικό του» punk πιο γλυκό και φιλοσοφημένο απ’  αυτό των Ramones, o Joey μάς αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα και ανθρώπινη καλλιτεχνική διάσταση. (Η αναφορά στο δίσκο γίνεται με αφορμή τη δημοπράτηση της δισκοθήκης βινυλίου αλλά και προσωπικών του αντικειμένων –για καλό σκοπό– αυτές τις μέρες από το www.rrauction.com)


n

 

2Cellos - In2ition  (*)

Συστηματικά εδώ και χρόνια η mainstream pop, αλλά και το απαίδευτο ακροατήριό της, φλερτάρουν άτσαλα με την κλασική μουσική. Σοπράνο και τενόροι που «έφαγαν πόρτα» στην όπερα και το ’ριξαν στην ποπ, μεγαλομανείς  παραγωγοί που «διασκευάζουν» κλασική μουσική ή βιρτουόζοι κάποιου οργάνου που εντυπωσιάζουν τους αμαθείς. Στο ρόλο της Vanessa Mae τώρα έχουμε δύο γοητευτικούς νεαρούς από τη Σλοβενία και την Κροατία με κλασικές σπουδές υψηλού επιπέδου που σπαταλάνε το ταλέντο(;) τους σε ακατάσχετη φλυαρία εντυπωσιασμού. Παίζουν «παπάδες» κι έχουν κάτι για όλους διασκευάζοντας από AC/DC μέχρι Rhianna και από Prodigy μέχρι Fleetwood Mac, ενώ η μουσική βιομηχανία τους εξασφάλισε συμμετοχές των Elton John, Lang Lang, Zucchero, Sky Ferriera, Naya Rivera. (Έρχονται τον Μάρτιο στο Gazarte.)    


n

 

Χείλια Λουλούδια - Η μουσική που παίζουν στο βυθό  (****)

Ποιητικός λόγος (Σαχτούρης, Γκουτιέρεζ, Οκάρα), νεο-ρομαντική διάθεση, δημιουργική ευαισθησία, τίμιες προθέσεις, προσωπικό ύφος και μελοδραματικός χαρακτήρας, που κορυφώνεται στα τραγούδια που συμμετέχει ο Γιάννης Παλαμίδας (ο οποίος αυτό μπορεί και το κάνει τέλεια). Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη έχει κάτι να πει και κυρίως έχει το δικό του τρόπο για να το κάνει, που μπορεί να είναι ιδιοσυγκρασιακός και γι’ αυτό να σ’ αρέσει ή να μη σ’ αρέσει, αλλά δεν είναι εύκολο να τον αγνοήσεις. (Το άλμπουμ διατίθεται  δωρεάν στο www.xeilialouloudia.gr)  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ