Μουσικη

Πολεμικό κλίμα για την ΑΕΠΙ

Οι Σ. Δρογώσης, Μ. Φάμελος και Φ. Πλιάτσικας διευκρινίζουν με επιστολές τους  

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351696-729560.jpg

Με επιστολές τους προς την AV οι Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελος και Φίλιππος Πλιάτσικας απαντούν στο κείμενο του Νικήτα Κλιντ με τίτλο: «Ενωμένοι καλλιτέχνες εναντίον ΑΕΠΙ».

Οι κύριοι Δρογώσης και Φάμελος δηλώνουν:

«Αγαπητέ Φώτη

διαβάσαμε με προσοχή το άρθρο του Νικήτα Κλιντ για την συνέντευξη του σωματείου ΑΣΜΑ 450+. Θα θέλαμε να δηλώσουμε πως τα όσα αναφέρει ο κος Γλέζος για εμάς είναι απολύτως αναληθή και συκοφαντικά και θα λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο για να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψή μας.

Παράλληλα ο τρόπος με τον οποίο παραθέτει ο συντάκτης σας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου των 450, συνδέοντας και άλλα ονόματα δημιουργών στις κατηγορίες και στα οποία δεν αναφέρθηκε ο κ. Γλέζος, είναι επίσης συκοφαντικός όπως και το συμπέρασμά του (συντάκτη) ότι το σωματείο μας αλώθηκε από τις μηχανορραφίες της ΑΕΠΙ και κάποιων μελών της (υπονοώντας προφανώς εμάς).

Τέλος προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (που πιθανόν να προκύπτουν από το κείμενο) σε σχέση με το εάν αποκλειστήκαμε από το νέο σωματείο, δηλώνουμε πως δεν επιδιώξαμε και ούτε επιθυμούμε να εγγραφούμε.

 

Φιλικά

Στάθης Δρογώσης

Μανώλης Φάμελλος»

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πλιάτσικα:

«Λυπάμαι που οι συνάδελφοι μου στη πρόσφατη συνέντευξή τύπου των 450+ έδωσαν το λόγο σε έναν κοινό συκοφάντη (Γ. Γλέζο) και εν τη απουσία μου είπε ότι ψευτιά και συκοφαντία μπορούσε να εκστομίσει.

Λυπάμαι που δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους παρόντες να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο και τον Μεσαίωνα που εκπροσωπεί. Άλλωστε υπάρχουν καταγγελίες πια μελών της Αυτοδιαχείρισης που μιλάνε για σημεία και τέρατα στον οργανισμό που ελέγχει ως “αυτοκράτορας" όπου κυριαρχεί η ομερτά.

Λυπάμαι που άνθρωποι που γράφουν τραγούδια και υποτίθεται ότι πρεσβεύουν μια άλλη προσέγγιση, έμειναν απαθείς και έγιναν αποδέκτες της λάσπης του κάθε Γλέζου και των σχεδίων του.

Οι συνάδελφοι, κι αυτό καταδεικνύει πολλά (Δεληβοριάς, Καλαντζόπουλος, Πλέσσας) που έδωσαν το λόγο στον άνθρωπο αυτό, για να επιτεθεί σε όλους όσους θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του, (παρουσιάζοντας τον και λέγοντας μάλιστα ότι έχουν έρθει κοντά του πλέον) είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό εγγράφως και ομόφωνα τον καταδίκασαν με δελτίο τύπου του Σωματείου Μέτρον στο οποίο ήταν μέλη του Δ.Σ. καταγγέλλοντας τον ύποπτο ρόλο του...

(Και προχθές στην συνέντευξη τύπου των 450+ του δίνουν το λόγο για να συκοφαντήσει απόντες συναδέλφους!)

Λυπάμαι παράλληλα που υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που ενώ είχαν προνομιακές σχέσεις με την διοίκηση της ΑΕΠΙ για δεκαετίες ή και συμμετείχαν σε αυτήν, τώρα από το κοινό ή τα κείμενα της νέας πρωτοβουλίας χειροκροτούν και μερικοί καταγγέλλουν κιόλας τα κακώς κείμενα για να εξαγνιστούν οι ίδιοι. Δυστυχώς και πάλι για εσάς συνάδελφοι εμείς δεν παίξαμε και ούτε θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. 

Λυπάμαι που υπάρχουν συνάδελφοι όπως ο Νικήτας Κληντ, που άκριτα και χωρίς να διασταυρώσει τίποτα, αναπαρήγαγε και φαίνεται να υιοθετεί κιόλας αυτές τις αθλιότητες σε άρθρο του, εξυπηρετώντας ένα παιχνίδι συμφερόντων πίσω από όλες τις καθόλου “αθώες" αυτές επιθέσεις.

Αν αυτός ο "Μεσαίωνας" και το κυνήγι μαγισσών είναι ο τρόπος που υιοθετούμε εμείς οι τραγουδοποιοί, οι "άνθρωποι της τέχνης”, ως αντίδραση σε όποιον διαφωνεί μαζί μας, τότε μόνο θλίψη μπορεί να σπείρουμε. Κι όχι μόνο στους εαυτούς μας δυστυχώς.

Λυπάμαι που πια αυτό που κυριαρχεί ως εικόνα στο ευρύ κοινό είναι ότι “τρωγόμαστε" μεταξύ μας αντί να κοιτάξουμε να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που μας ανήκει. Τα δικαιώματα των τραγουδιών μας. Και γι’ αυτή την εξέλιξη μετά τα τελευταία γεγονότα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο και θα καταγραφεί ο ρόλος τους όταν φύγει αυτή η ομίχλη και καταλάβουν όλοι καθαρά τι έχει συμβεί.

Πολύ σύντομα θα δοθούν και επί μέρους απαντήσεις σε όλες τις συκοφαντίες που ακούστηκαν όπως επίσης και στοιχεία για το πως ένα σύστημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καρπωθεί τις έριδες μεταξύ μας. Μάχεται λυσσαλέα ακόμα και τα ονόματα αυτών που έχουν εισπράξει συνολικά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από την ΑΕΠΙ με επισφαλείς προκαταβολές να μην μαθευτούν ποτέ .

Το "έγκλημα" των ανθρώπων που σπιλώθηκαν από τον Γλέζο πριν λίγες μέρες, ήταν ότι πάλεψαν για μια ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ μεταξύ όλων των δημιουργών κι ας υπήρχαν επί μέρους διαφωνίες κι ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

Ότι αυτό που ζητούσαν εξ’ αρχής ήταν ο έλεγχος της ΑΕΠΙ να έρθει και να μείνει στα ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ και κανενός άλλου.

Το προσωπικό μου "έγκλημα" είναι ότι επιμένω ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Ι. να μάθουμε τα ονόματα των δημιουργών που έχουν πάρει τις μεγάλες προκαταβολές από την ΑΕΠΙ, άλλα φαίνεται πως υπάρχουν κάποια ονόματα μεταξύ αυτών που η αποκάλυψη τους δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής που υπερασπίζεται κι ο Γλέζος μεταξύ άλλων και γι’ αυτό με έχει στοχοποιήσει προσωπικά.

Δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να διαβάσει την δημόσια τοποθέτηση μου για τα θέματα της ΑΕΠΙ στην οποία μόνο αυτά που με καταγγέλλει συκοφαντώντας με δεν υπερασπίζομαι.

Επίσης κάτι τελευταίο για να διαφανεί το μέγεθος της παράνοιας (τα υπόλοιπα θα δοθούν άμεσα αναλυτικά στην δημοσιότητα) είναι ότι ο ΟΠΙ που κατηγορήθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου ως οργανισμός που σιγοντάρει την ΑΕΠΙ, στις 10 Απριλίου είχε εισηγηθεί στο Υπουργείο ΥΠΕΡ του διορισμού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και με βάση αυτή την εισήγηση το Υπουργείο θα ορίσει Επίτροπο άμεσα. Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. στο οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος. Δηλαδή σε μια συνέντευξη Τύπου που το βασικό ζητούμενο ήταν ο διορισμός Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ κατηγορήθηκε ο Οργανισμός που εισηγήθηκε να διοριστεί αυτός ο Επίτροπος και ένα από τα πρόσωπα που ψήφισαν υπέρ αυτής της εισήγησης!!! Απλώς για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παράνοιας, της συκοφαντίας και της διαφαινόμενης διαπλοκής που κρύβεται πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν, ακούγονται και γράφονται.

Υ.Γ. Νικήτα Κληντ αν βγαίναμε όλοι να γράφουμε άρθρα χωρίς να διασταυρώσουμε μαζί σου αυτά που μας έλεγαν οι κοντινοί σου άνθρωποι ότι έκανες και κυρίως τι έλεγαν πως έγραφαν τα χαρτιά που υποτίθεται ότι υπέγραψες στην Αμερικανική Πρεσβεία λίγες μέρες αφού είχες κάψει το Αμερικανικό διαβατήριο σου επιδεικτικά στο Σύνταγμα, θα κάναμε ακριβώς αυτό που έκανες κι εσύ εχθές. Διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων λέγεται. Αλλά ευτυχώς για όλους μας, ακόμα και για σένα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Καλή σοδειά λοιπόν σε όλους όσοι ποντάρετε στον λαϊκισμό και τον “Μεσαίωνα” πιστεύοντας ότι ακόμα “πουλάει" στη χώρα αυτή. Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο. Θα δείξει το μέλλον "συνάδελφοι"...

Φίλιππος Πλιάτσικας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ