- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέρασαν 20+ χρόνια από το μυθικό πιά "Loveless", οι διαφορές γεφυρώθηκαν, ο Kevin Shields βρήκε σημείο συντονισμού με τους υπόλοιπους και αποκατέστησε την σχέση του με την Bilinda Butcher και οι My Bloody Valentine ξαναπήραν μπροστά.
Όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην τέχνη, κάτι που πριν από 25 χρόνια ήταν "ακραίο" και "περιθωριακό", να γίνεται αποδεκτό και κανονικό στη συνέχεια. Η κοινωνία έχει πάντα αργά αντανακλαστικά και ζει τα γεγονότα, τον πολιτισμό, την πρωτοπορία, το καινούργιο με μία καθυστέρηση. Λες κι έχουμε ενσωματωμένο ένα συλλογικό delay.
Οι noizy κιθάρες των My Bloody Valentine (και των αντίστοιχων ομοϊδεατών τους) ήταν τότε μιά "περιθωριακή ανορθοδοξία" που το πέρασμα του χρόνου την έκανε αποδεκτή. Καθώς τώρα δεκάδες συγκροτήματα θορυβούν ασύστολα, συγκροτήματα όπως οι My Bloody Valentine ή οι Jesus and Mary Chain θεωρούνται πρωτοπόροι ενός "καθεστωτικού" πιά ήχου.
Η χαλαρή επανασύνδεσή τους πριν από μερικά χρόνια έδωσε ελπίδες για καινούργιο άλμπουμ και ήταν σαφές ότι το γκρουπ δεν είχε ολοκληρώσει αυτό που είχε να πει. Όμως ποτέ δεν είναι αργά... Με 23 χρόνια καθυστέρηση πιάνουν το νήμα από το "Loveless" (που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε) και συνεχίζουν για μία δεύτερη περίοδο η οποία, ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθεί όπως η πρώτη.
Το νέο τους άλμπουμ "mbv" είναι έτοιμο, το νέο τους site επίσης (www.mybloodyvalentine.org) απ` όπου το διαθέτουν σε 3 διαφορετικά format με ένα θαυμάσιο εξώφυλλο σε διαφορετική απόχρωση γιά την κάθε μία.
Εδώ μπορείτε να ακούσετε ένα μεγάλο μέρος του:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μουσικές αναμνήσεις από το καλοκαίρι που ζήσαμε στην Πλατεία Νερού
Το φεστιβάλ επιστρέφει από τις 24 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου
Συνεργασία του συγκροτήματος με τον ιρλανδικό σύλλογο για την αποστολή ιατρικής βοήθειας
Το συγκρότημα ανακοίνωσε τον θάνατο του 55χρονου μουσικού - Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο
Η επική αντίδραση της
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνουν μεγάλη συναυλία με δωρεάν είσοδο
Η απρόσμενη εμφάνιση στο Jones Beach Theater και η συγκινητική αγκαλιά με τον Ian Gillan
Συνδυάζουν τζαζ, λάτιν, σουίνγκ και σύγχρονους ήχους – Μιλούν για την πορεία και τους επόμενους σταθμούς τους
Θύμα ένα ζευγάρι μαζί με τις ανιψιές του
Η επίσημη ανακοίνωση για τη διοργάνωση στη Βουλγαρία
Ο 71ος διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στη Βουλγαρία
Έπειτα από σαράντα χρόνια pop μεταμορφώσεων
Έρχεται επετειακή κυκλοφορία για τo άλμπουμ-ορόσημο της ηλεκτρονικής μουσικής
Η επιτυχία που σημάδεψε το πρώτο σόλο άλμπουμ του Όζι, «Blizzard Of Ozz» συνεχίζει να κατακτά νέες γενιές ακροατών
Ο θρυλικός κιθαρίστας θα εμφανιστεί ως guest στη συναυλία του συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά από το 1993
«O ήχος είναι ελαστικός, σαν πλαστελίνη, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε μαζί του»
Η συλλεκτική κούκλα είναι εμπνευσμένη από μία από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της θρυλικής τραγουδίστριας
Ο 81χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε πρόσφατα σε ιατρική επέμβαση
Το πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας
Το Summer Tape του βρετανικού ντουέτου για το 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.