Μουσικη

Τοro Y Moi

Μια κεφτεδάκια στον Chaz

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 419
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33150-74938.jpg

Ο λιγομίλητος, πολύ λιγομίλητος Αμερικανός παραγωγός και συνθέτης Chaz Bundick, γνωστός ως Toro Y Moi, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα προσπαθώντας να αποτινάξει το hype του chillwave με το πολύ νέο του άλμπουμ «Anything In Return» και ανυπομονώντας να φάει ελληνικό φαγητό. Του αρέσουν οι ώρες στο στούντιο, οι Τalking Heads και οι Ιnner City. Δες τι είπε στην ATHENS VOICE, λίγο πριν τη συναυλία του.

Ποια είναι η αγαπημένη σου δεκαετία; Μάλλον τα 70s, όπου υπήρξε ένας συνδυασμός ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής.Νομίζεις ότι τα 90s θα αντικαταστήσουν σύντομα την αναβίωση των 80s; Μου αρέσουν τα 90s. Προσωπικά έχω επιρροές και από τις δύο αυτές δεκαετίες. Αλλά γενικότερα δεν ξέρω, εξαρτάται. Άλλοι  είναι πιο κολλημένοι με τα 80s και άλλοι με τα 90s.

Kάποια ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό από τις δεκαετίες αυτές; Talking Heads από τα 80s και Inner City από τα 90s.

Σπούδασες γραφιστική. Έχεις σχεδιάζει το artwork της δουλειάς σου; Nαι, εγώ τα σχεδιάζω όλα.

Γράφεις μουσική, παίζεις πλήκτρα, τραγουδάς. Ποιο προτιμάς περισσότερο; Στην πραγματικότητα το αγαπημένο μου σημείο είναι η σύνθεση και η ηχογράφηση. Σε εκείνη τη στιγμή, υπάρχει όλη η μαγεία. Μου αρέσει πάντα να είμαι στο στούντιο.

Ποια πόλη κατάφερες να επισκεφθείς χάρη σε μια συναυλία σου; Πάντα ήθελα να πάω στην Αίγυπτο. Αλλά στην ουσία ποτέ δεν μπορώ να δω πραγματικά τις πόλεις, όταν κάνω περιοδείες. 

Σε ποια μέρη σου αρέσει να παίζεις; Προτιμώ τους σκοτεινούς χώρους.

Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι σου; To «Say That». Mου αρέσει ο συνδυασμός χορευτικής μουσικής και ψυχεδέλειας.

Χρησιμοποιείς social media; Δεν μου αρέσουν. Μόνο σαν εργαλεία. Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ πολύ. Δεν είναι αυτός ο τρόπος μου για να επικοινωνώ. Φυσικά έχω Facebook, γιατί έτσι μπορείς να κάνεις stalking στους ανθρώπους.

Tι περιμένεις να δεις στην Αθήνα; Καλό φαγητό. Μου αρέσει η κουζίνα σας. Μαζί με την ιαπωνική κουζίνα είναι οι αγαπημένες μου.

Η «Elize» είναι το πρώην κορίτσι σου; Είναι, υποθέτω. (γέλια)

* ΒΙΟS, Πειραιώς 84. Έναρξη 22.45. Είσοδος € 18, 20 ταμείο. Προπώληση:  www.bios.gr και στο BIOS καθημερινά 11.00-18.00. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Στις 18/1. Support από τους Spectralfire. Μετά το live θα έχει και free posters, να ξέρεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ