- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο λιγομίλητος, πολύ λιγομίλητος Αμερικανός παραγωγός και συνθέτης Chaz Bundick, γνωστός ως Toro Y Moi, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα προσπαθώντας να αποτινάξει το hype του chillwave με το πολύ νέο του άλμπουμ «Anything In Return» και ανυπομονώντας να φάει ελληνικό φαγητό. Του αρέσουν οι ώρες στο στούντιο, οι Τalking Heads και οι Ιnner City. Δες τι είπε στην ATHENS VOICE, λίγο πριν τη συναυλία του.
Ποια είναι η αγαπημένη σου δεκαετία; Μάλλον τα 70s, όπου υπήρξε ένας συνδυασμός ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής.Νομίζεις ότι τα 90s θα αντικαταστήσουν σύντομα την αναβίωση των 80s; Μου αρέσουν τα 90s. Προσωπικά έχω επιρροές και από τις δύο αυτές δεκαετίες. Αλλά γενικότερα δεν ξέρω, εξαρτάται. Άλλοι είναι πιο κολλημένοι με τα 80s και άλλοι με τα 90s.
Kάποια ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό από τις δεκαετίες αυτές; Talking Heads από τα 80s και Inner City από τα 90s.
Σπούδασες γραφιστική. Έχεις σχεδιάζει το artwork της δουλειάς σου; Nαι, εγώ τα σχεδιάζω όλα.
Γράφεις μουσική, παίζεις πλήκτρα, τραγουδάς. Ποιο προτιμάς περισσότερο; Στην πραγματικότητα το αγαπημένο μου σημείο είναι η σύνθεση και η ηχογράφηση. Σε εκείνη τη στιγμή, υπάρχει όλη η μαγεία. Μου αρέσει πάντα να είμαι στο στούντιο.
Ποια πόλη κατάφερες να επισκεφθείς χάρη σε μια συναυλία σου; Πάντα ήθελα να πάω στην Αίγυπτο. Αλλά στην ουσία ποτέ δεν μπορώ να δω πραγματικά τις πόλεις, όταν κάνω περιοδείες.
Σε ποια μέρη σου αρέσει να παίζεις; Προτιμώ τους σκοτεινούς χώρους.
Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι σου; To «Say That». Mου αρέσει ο συνδυασμός χορευτικής μουσικής και ψυχεδέλειας.
Χρησιμοποιείς social media; Δεν μου αρέσουν. Μόνο σαν εργαλεία. Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ πολύ. Δεν είναι αυτός ο τρόπος μου για να επικοινωνώ. Φυσικά έχω Facebook, γιατί έτσι μπορείς να κάνεις stalking στους ανθρώπους.
Tι περιμένεις να δεις στην Αθήνα; Καλό φαγητό. Μου αρέσει η κουζίνα σας. Μαζί με την ιαπωνική κουζίνα είναι οι αγαπημένες μου.
Η «Elize» είναι το πρώην κορίτσι σου; Είναι, υποθέτω. (γέλια)
* ΒΙΟS, Πειραιώς 84. Έναρξη 22.45. Είσοδος € 18, 20 ταμείο. Προπώληση: www.bios.gr και στο BIOS καθημερινά 11.00-18.00. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Στις 18/1. Support από τους Spectralfire. Μετά το live θα έχει και free posters, να ξέρεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eν μέσω του ισχυρού καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία
Το project των Damon Albarn και Jamie Hewlett παραμένει εντυπωσιακά relevant
Η ποπ σταρ επιστρέφει με ένα ανατρεπτικό κομμάτι και αποκαλύπτει το εξώφυλλο του άλμπουμ της
Ιδιαίτερα επιτυχημένη η πρεμιέρα του νέου μουσικού φεστιβάλ
Με αφορμή την 25η Ιουνίου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά έγχρωμο το βίντεο του «All You Need Is Love» από το 1967
Μια ακόμα κορυφαία εμφάνιση που δεν θα μπορούσε να λείπει από το επετειακό Release Athens στην Πλατεία Νερού
Ο 77χρονος τραγουδιστής κάνει τουρνέ μαζί με τους Earth, Wind & Fire
Ν. Κακλαμάνης: «Σταύρο, η Ελλάδα, οι Έλληνες και η Τέχνη, σε ευγνωμονούν»
Μια μουσική γιορτή από την Κάτω Ιταλία και τη Μεσόγειο
Το κομμάτι εμπνέεται από τις ομώνυμες αποστολές της NASA του 1977
Οι αναρτήσεις της στο Instagram και η μεγάλη επιστροφή στη σκηνή
Λίγο πριν κυκλοφορήσει η ταινία, μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τον γνωστό συνθέτη και ενορχηστρωτή
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
O μεγάλος παραγωγός έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών
Το έργο είναι του Γάλλου Philippe Pasqua με ύψος περίπου 7 μέτρων και βάρος περίπου 4,5 τόνων
Σπάνια όργανα του θρυλικού μουσικού βγαίνουν στο σφυρί στο Λονδίνο, με τιμές έως 150.000 λίρες
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Αντίθετα, ο Μικ Τζάγκερ εμφανίζεται πιο αισιόδοξος
Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς όλων των εποχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.