Μουσικη

Οι Metallica τα σπάνε στην οθόνη σου

Δείτε όλα τα βιντεοκλίπ για τα 12+1 τραγούδια του νέου τους άλμπουμ «Hardwired...To Self-Destruct»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330982-685333.jpg
EPA/JOERG CARSTENSEN

H μπάντα που έκανε το headbanging κουλ και έμαθε το metal στη γιαγιά της γειτονιάς, επέστρεψε με το δέκατο στούντιο άλμπουμ της μετά από οκτώ χρόνια και προσφέρει 78 λεπτά με ριφάρες από το πάνω ράφι. Τι κι αν έχουν πενηνταρίσει; Ο χρόνος είναι πολύ καλός φίλος με αυτούς τους τύπους.   

Το «Hardwired…To Self-Destruct» κυκλοφορεί τυπικά στις 18 Νοεμβρίου, πρόλαβε να leakάρει και εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική μάρκετινγκ, αφού οι Metallica αποφάσισαν να γυρίσουν και να διαθέσουν 13 βιντεοκλίπ, ένα για κάθε τραγούδι του νέου τους δίσκου και του bonus track «Lords Of Summer».

Οι Metallica τα σπάνε στην οθόνη σου. Δείτε όλα τα βιντεοκλίπ για τα 12 τραγούδια του «Hardwired... To Self-Destruct»

Δουλεύοντας με διαφορετικούς σκηνοθέτες και δοκιμάζοντας ιδέες, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, θα αποκαλύπτουν σταδιακά το περιεχόμενο της δισκογραφικής τους επιστροφής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radioacktiva κατά την επίσκεψή τους στη Μπογκοτά της Κολομβίας, ο James Hetfield έδωσε μια πρώτη ιδέα για την ιδέα γύρω από  τον τίτλο του «Hardwired…To Self –Destruct» και όσα αυτό πραγματεύεται.

«Ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε; Στην ιστορία του σύμπαντος, είμαστε στα πέριξ για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τον κόσμο! Έχουμε πραγματικά τον έλεγχο ή ο χρόνος μας εδώ τελείωσε; Δεν ξέρω... Άρα, θα έλεγα ότι ο τίτλος ενέχει μια κάπως κυνική προσέγγιση της ανθρωπότητας» εκμυστηρεύτηκε.

«Ο τίτλος... Μάλλον σημαίνει κάτι μου έλεγε και ένας φίλος με τον οποίο μπλέκαμε συχνά σε μεγάλους μπελάδες, πως δηλαδή είμαστε έτσι καλωδιωμένοι. Και γενικά, έχει να κάνει με τον προβληματισμό για το αν ο άνθρωπος είναι καλωδιωμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά, επίσης, πιστεύω πως πολλά από τα τραγούδια αυτά έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο στον πλανήτη» εξήγησε.

Οι Metallica τα σπάνε στην οθόνη σου. Δείτε όλα τα βιντεοκλίπ για τα 12 τραγούδια του «Hardwired... To Self-Destruct»

Το άλμπουμ σηματοδοτεί την επιστροφή των Metallica στην αποκλειστική συνθετική επιμέλεια του ντράμερ Lars Ulrich και frontman James Hetfield, με τον κιθαρίστα Kirk Hammet να μένει αυτή τη φορά στην απέξω και να δηλώνει «πως κατάπια ένα πολύ πικρό χάπι». Έχοντας χάσει το 2014 το κινητό στο οποίο είχε αποθηκευμένες τις ιδέες του, συγκεντρώθηκε στα σόλο. Και σολάρει δαιμονισμένα.

Με τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται εκτυφλωτικά πάνω τους, εμφανίστηκαν στον Jimmy Fallon διασκευάζοντας με παιδικά μουσικά όργανα το hit «Enter Sandman». Οι πραγματικά μεγάλοι δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό τους.

Παίρνοντας όλα τα ααρργκ του κόσμου για τα καινούργια τραγούδια τους και ετοιμάζοντας μια παγκόσμια περιοδεία, οι Metallica δίνουν τον καλύτερο λόγο για να ανεβάσετε τσίτα τα ηχεία και να χτυπηθείτε. Ακούστε, δείτε και απολαύστε όσο «Hardwired…To Self Destruct» έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και μείνετε συντονισμένοι εδώ για τα υπόλοιπα κομμάτια που θα αναρτηθούν εντός της ημέρας. Metal up your ass! 

Hardwired 

Atlas, Rise! 

Now That We're Dead 

Moth Into Flame 

Dream No More

Halo On Fire

Confusion

ManUNkind

Here Comes Revenge 

Am I Savage?

Murder One

 Spit Out the Bone 

Lords of Summer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.