Μουσικη

Swedish Pop Night

Σουηδική ποπ για την ελίτ (που δεν τη βρίσκεις στα ΙΚΕΑ)…

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σουηδία δεν είναι μόνο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ΙΚΕΑ, κλίνική αστυνομική λογοτεχνία που τροφοδοτεί το Χόλιγουντ, υψηλό βιοτικό επίπεδο, υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών, χιτερικά ρούχα, ιστορίες για το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» και η σουηδική κορώνα που αντιστέκεται στο ευρώ. Την τελευταία δεκαετία, η σουηδική μουσική ισχυροποιεί όλο και περισσότερο το διεθνές στίγμα προσπερνώντας την αναφορά – παγίδα στους ABBA και καθιερώνοντας την ευαίσθητη κιθαριστική ποπ ως βασικό εξαγώγιμο προϊόν.

Έχει και η Αθήνα «βραδιά σουηδικής ποπ» όπςω οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Λονδίνο, Βερολίνο και δε συμμαζεύεται). Λέγεται ‘Music Sounds Better With You’, την τρέχουν η Astrogirl και ο racooninthecity (ο Τόνι των Le Page) κι αυτήν την Πεμπτη 25/10 έχουν στο Toy (Καρύτση 10, πλατεία Καρύτση) το πιο φιλόδοξο πάρτι τους μέχρι τώρα. Με την υποστήριξη της σουηδικής πρεσβείας και διάφορα treats για όσους τους τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

Όπως:

- 30 swedish pop συλλογές (για τους πρώτους θαμώνες!)

- video projector με τα καλύτερα σουηδικά video

- σουηδικά cocktails για ξεχωριστές σκανδιναβικές γεύσεις.

Φυσικά, το σάουντρακ θα έχει όλα τα σκανδιναβικά για έμπειρους λύτες που αγαπάμε. The Radio Dept., Acid House Kings, Tough Alliance, Love Is All, My Darling You! και πολλούς άλλους με ελεύθερη είσοδο. Εδώ μπορείτε να κάνετε μια καλή προθέρμανση…