- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Various - Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος (***)
Χωρίς διάθεση για ανατροπές και με σεβαστικό πνεύμα, από τη μία ο Γιώργης Ξυλούρης (ή Ψαρογιώργης, γιος του Ψαραντώνη) και ο Γιάγκος Χαιρέτης, που εκπροσωπούν την κρητική παράδοση, κι από την άλλη οι ροκ/εναλλακτικοί Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης, συναντιούνται, μιλάνε, τρώνε, πίνουνε και ηχογραφούν ένα δίσκο της (έστω και «ανορθόδοξης») παρέας. Παραδοσιακές μελωδίες και στίχοι με ντοπιολαλιά, το διονυσιακό πνεύμα της κρητικής μουσικής αντικαθίσταται από έναν «πιο dub» χαρακτήρα, η αγάπη και ο σεβασμός είναι εμφανής. Θεωρητικά δύο διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι, που δεν καταγράφουν όμως το ειδικό τους βάρος ισομερώς για να δημιουργηθεί μια «ίντριγκα». Η παράδοση κυριαρχεί.

Spectralfire - Spectralfire (***)
Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης «διαχωρίζει» τη θέση του από τον ήχο των Mondrec (παρότι συνδημιουργός τους) και κάνει ένα προσωπικό άλμπουμ σαν να γράφει σάουντρακ για τη νύχτα στις πόλεις, για τη μελαγχολία του έρωτα, για τις περιπλανήσεις στο διάστημα. Samples, Beatbox, Synthesizers και φροντισμένα φωνητικά εμπλέκονται με το πιάνο και την ηλεκτρική κιθάρα στην προσπάθεια να δημιουργηθούν ατμόσφαιρες, εικόνες και διαθέσεις για ένα «μεταμεσονύχτιο, φασματικό, ηχητικό ρομάντζο», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Η αγωνία του πρώτου δίσκου τον παρασύρει –μερικές φορές– σε μια «φλυαρία» και διάθεση επίδειξης που στερεί από το άλμπουμ αυτό που ξεκίνησε να είναι: απλό και ατμοσφαιρικό.

Sillyboy -Nature of Things (****)
Τιμά τη διεθνή pop παράδοση, γνωρίζει τη φόρμα της, την αισθητική και την ιστορία της και με αυτά τα εφόδια δημιουργεί ένα (ακόμη) άλμπουμ με ιδιαίτερο και προσωπικό χαρακτήρα, ενώ είναι σαφές πως έχει το χάρισμα της (λειτουργικής) μελωδίας. Απλά και όμορφα τραγούδια, ευπρόσδεκτα κλισέ με τα φωνητικά, electropop αναμνήσεις από τα 80s, rock & roll κιθάρες, αλλά και κάποιες συνθέσεις με αστοχίες που αποδυναμώνουν το εξαιρετικό σύνολο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.