Μουσικη

Ο Σταμάτης, η Λίνα και η Χελώνα

Νέο στέκι, παλιές αγάπες

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26503-60848.jpg

Οι αλλαγές και οι μετακομίσεις κάνουν καλό. Σου αλλάζουν λίγο την προοπτική, βλέπεις με άλλο μάτι το παρόν (και το μέλλον, όποιος μπορεί) και απολαμβάνεις καλύτερα τις κινήσεις σου. Μια νέα αρχή.

Χωρίς καθόλου ρυθμούς χελώνας αλλά με σχέδια και όρεξη, ξεκινούν ένα νέο, κατάδικό τους, σημείο συνάντησης και σύμπνοιας ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου, με το όνομα «Χελώνα» (ε, ναι λοιπόν, στο Γκάζι).

Η συγκατοίκηση είναι και πάλι μία συνήθεια της ζωής σε αυτή την πόλη. Ακόμα καλύτερα αν αποτελείται από παλιές αγάπες και συμμαχίες. Ο Σταμάτης και η Λίνα θα ανεβάσουν παραγωγές με την υπογραφή τους, αλλά θα φιλοξενούν και νεότερους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Τραγούδια, παραμύθια και φιλμάκια, στην πιο αγαπημένη βόλτα της Αθήνας, στην οδό Δεκελέων στο Γκάζι, και μάλιστα δύο βήματα από το Μετρό του Κεραμεικού. «Λάμπα θυέλλης», χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τον νέο τους χώρο, για τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Θα χρειαστούμε όση αγάπη μπορούμε να μοιραστούμε.

image

Το πρόγραμμα που ετοιμάζει η «Χελώνα» είναι:

 • «Δε Μασάμε» ΒΙΖΖ: Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία. Για ένα μήνα ακόμα, το καλοκαιρινό γκραν σουξέ των Κράου & Σπείρας (Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10 μ.μ. Έναρξη 17 Οκτωβρίου. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)

   

 • Παιδική Σκηνή – «Σπείρα Σπείρα με Σπιρούνια»: Τέσσερα καινούργια παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. (Κάθε Κυριακή στις 12.00 μ.μ. και στις 5.00 μ.μ. Έναρξη 28 Οκτωβρίου. Γενική είσοδος 12 ευρώ. Σχολεία 7 ευρώ.)

   

 • «Χειρολαβές»: Δεκαεννέα νέα τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή. Ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού. (Κάθε Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. Έναρξη 21 Νοεμβρίου. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)
 • «Η Αγκαλιά η Μεγάλη»: Η καινούργια παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας. (Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 10 μ.μ. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ.)

   

 • «Προβολές της Πέμπτης»: Ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, καρτούν, αφιερώματα, νέοι δημιουργοί. (Κάθε Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. Έναρξη 13 Δεκεμβρίου. Γενική είσοδος 10 ευρώ.)

   

 • Γιώτα Νέγκα, «Με τα μάτια κλειστά»: Λαϊκά τραγούδια. Επιλογή τραγουδιών Σταμάτης Κραουνάκης – Δημήτρης Μανιάτης. (Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10 μ.μ. Γενική είσοδος 15 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών) 10 ευρώ. Η ημερομηνία θα οριστεί σύντομα.)

 Info: «Χελώνα», Δεκελέων 24, Γκάζι (σταθμός Κεραμεικού)

Τηλέφωνα κρατήσεων : 216-9002000 & 2001

Το κάπνισμα επιτρέπεται 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ