- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Είναι ένα από τα πιο γλυκά και μελωδικά ραντεβού που μπορούμε έχουμε με την πόλη μας το καλοκαίρι. Την πρόσκληση απευθύνει το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα που μετατρέπει τον κήπου του σε λιμάνι στο οποίο σταθμεύουν μουσικοί και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Τις επόμενες ημέρες προλαβαίνετε τις δύο τελευταίες συναυλίες του φετινού προγράμματος, πάντα με την οικονομική είσοδο των € 10.

Την Παρασκευή στις 6/7 συμπράττουν μουσικοί από το Βέλγιο την Κροατία και την Ελλάδα. Ο καταξιωμένος διεθνώς Βέλγος τρομπετίστας Jeroen Berwaerts, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Canadian Brass και νυν μέλος του περίφημου κουιντέτου Stockholm Brass, οι χάλκινοι πνευστοί από την Κροατία, Ivan Bosnjak (τρομπόνι), και Zeljko Kertez (τούμπα), κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας Croatian national Theatre, μέλη του Busina Brass Quintet και οργανωτές του Zagreb Brass Festival, και το σύνολο χάλκινων πνευστών Hellenic Brass, το οποίο αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς Κρατικών Ελληνικών Ορχηστρών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα brass αφιέρωμα στον διάσημο συνθέτη Giovanni Gabrieli, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατό του.

Η αυλαία θα πέσει στις 10/7 με τους Carousel που μέσα απ' τις πολυφωνίες και τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου, μας καλούν να σαλπάρουμε μαζί τους για τη Σικελία, να φτάσουμε στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Διογένους 1-3, 210 3250198
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Τεράστια ζήτηση παρά τις τιμές-ρεκόρ για τη μεγάλη επιστροφή του φεστιβάλ στο Σόμερσετ
Δύο σκηνές, τέσσερις γύροι, δύο διαφορετικά styles και ένα κοινό που θα έχει τον τελευταίο λόγο
Οι δύο σταρ της ποπ τραγούδησαν μαζί το «Antología» γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού
Έφτασε τις 226.800 λίρες σε δημοπρασία με αντικείμενα θρυλικών καλλιτεχνών
Στο podcast «Las Culturistas», βρέθηκε η 44χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια
«Ζητώ την άμεση απόσυρση κάθε σχετικού υλικού και τον σεβασμό της πάγιας θέσης μου», τονίζει ο συνθέτης
Η ζωή, η διαδρομή και το έργο της μεγάλης μορφής του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού
Ο Σουηδός ηθοποιός χορεύει σαν τον Μικ Τζάγκερ στο «Mr. Charm» - Το συγκρότημα κυκλοφόρησε και ανέκδοτο τραγούδι
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν και πώς θα υποβάλουν αίτηση – Η κριτική επιτροπή και τα βραβεία του διαγωνισμού
Το άλμπουμ «Black Metal» του 1982 έδωσε το όνομά του σε ένα ολόκληρο μουσικό είδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.