Μουσικη

(Σχεδόν) όλα για τον Al Di Meola

Ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους κιθαρίστες

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 367
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17358-38067.jpg

Ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους κιθαρίστες μέσα από τη συνεργασία του με τους Mc Laughlin και De Lucia, την προσωπική του δισκογραφία και τις δεκάδες συμπράξεις με ονόματα όπως οι Pavarotti, Stevie Wonder, Philip Collins, Paul Simon, Carlos Santana, Frank Zappa. Με ιταλικές ρίζες, γεννημένος στο New Jersey, σπούδασε κλασική κιθάρα, επηρεάστηκε από τον ήχο του Piazzola, γοητεύτηκε από την τζαζ και δεν σταμάτησε ποτέ τους πειραματισμούς.

Ποιo θεωρείτε το μεγαλύτερο σας επίτευγμα; Όλα μου τα άλμπουμ. Κάθε δισκογραφικό βήμα είναι για μένα  μια διαρκής πρόκληση. 

Ποιος ή τι σας εμπνέει σήμερα; Ένας από τους φίλους μου. Ο καταπληκτικός πιανίστας Gonzalo Rubalcaba  

Ποιο στοιχείο θεωρείτε ως πιο σημαντικό στη σύνθεση; Oι μουσικές επιρροές του κάθε μουσικού. Για παράδειγμα, οι δικές μου επιρροές έρχονται από τα ταγκό του Piazzola και το συνδυασμό κλασικού και τζαζ ύφους του Ralph Towners. 

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο μουσικό; Σκληρή δουλειά και πίστη.  Πίστη σε ό,τι κάνει.  

Πιστεύετε στο μουσικό ταλέντο; Πιστεύω ότι η εξάσκηση είναι απαραίτητη και συγχρόνως σε ηρεμεί. Ακόμα κι αν είστε ταλαντούχοι πρέπει να εξασκείστε καθημερινά. Σκληρή δουλειά και ταλέντο, ο τέλειος συνδυασμός.  Μετά το «Return to Forever» επιστρέφετε στη σόλο πορεία με το «Radical Rhapsody». 

Τι νέο φέρνει στον ήχο σας; Πολλά νέα στοιχεία. Νέες συνεργασίες. Ένιωθα ότι ήταν η ώρα για ένα νέο ήχο και ένα νέο CD. Aυτό ήταν. 

Τι ακολουθεί; Θα συνεχίσω να παίζω σε όλη την Ευρώπη.  

Tι να περιμένουμε από την επερχόμενη εμφάνισή σας στην Αθήνα;  Η συναυλία θα περιλαμβάνει συνθέσεις δικές μου και του Piazzolla, με επιπλέον επιλογές σε ντουέτο με τον Peo Alfonsi από τη Σαρδηνία, μέλος του συγκρότηματός μου World Sinfonia. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες παίζουμε μαζί σε μια ιδανική συνεργασία. Υπάρχει ακόμη το στοιχείο της συνεργασίας μου με τον Μιχάλη Παούρη. Μια εντελώς καινούργια σύμπραξη που προέκυψε αυθόρμητα. Η εκπληκτική τεχνική του συνδυασμένη με την αγάπη του για τη σύγχρονη μουσική θα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Info: ΑΚΡΟΠΟΛ, Ιπποκράτους 9-11, 210 3643.700. Έναρξη 21.00. Είσοδος από € 10 ως € 50. Προπώληση: Θέατρο Ακροπόλ, www.ticketservices.gr. Στις 4 & 5/11. Update: Nέες μειωμένες τιμές.

museweek@athensvoice.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.