- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ADAGIO: Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
«Του μοιρολογιού το μύρο»: Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 8:30 μ.μ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο κύκλος Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα προτείνει τη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο» στις 10 Απριλίου και το θρησκευτικό δράμα «Missa solemnis» του Ludwig van Beethoven στις 12 Απριλίου.
Στις φετινές συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τον πρώτο λόγο έχει η ανθρώπινη φωνή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και μέσα από ανυπέρβλητα αριστουργήματα της δυτικής θρησκευτικής μουσικής με φωνητικά μέρη απαράμιλλης ομορφιάς. Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», έλληνες δεξιοτέχνες εστιάζουν στον έμμετρο δημοτικό λόγο και στο πένθιμο άσμα.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης πλημμυρίζει από τις υποβλητικές μελωδίες της «Missa solemnis» [Επίσημη λειτουργία] του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], της μεγαλοπρεπέστερης δημιουργίας του, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Ένα έργο-ορόσημο της εκκλησιαστικής εργογραφίας που δοξάζει τον Θεό υμνώντας ταυτόχρονα και τον Άνθρωπο.
ΤΟΥ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟ ΜΥΡΟ
Η πρώτη βραδιά του Adagio είναι αφιερωμένη στο μοιρολόι. Ένα επίλεκτο σχήμα συντελεστών θα παρουσιάσει, σε επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη (καλλιτεχνική διεύθυνση, έρευνα, εκτέλεση παραγωγής), την εξέλιξη από τον πένθιμο αναστεναγμό μέχρι τους γυναικείους θρήνους για τους νεκρούς και την αναπτυγμένη και ανεξάρτητη μορφή αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Μια συναυλία που αντανακλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ζωή, την ψυχική δύναμη και την αξία της παράδοσης.
Τραγουδούν: Κώστας Τζίμας, Βασίλης Σερμπέζης, Γιώργος Γιαννίτσης, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Ανέστης Ιωακειμίδης, Γιώργος Σκορδαλός, και το πολυφωνικό συγκρότημα Ηπείρου Ισοκράτισσες. Ειδική συμμετοχή: Παντελής Θαλασσινός, Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο πρωτοψάλτης Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Ειδικός προσκεκλημένος: Christopher King.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο), Νικόλας Αγγελόπουλος (λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Ανέστης Ιωακειμίδης (λύρα Πόντου), Πάρις Περισυνάκης (λύρα Κρήτης), Γιώργος Σκορδαλός (λαούτο Κρήτης). Χορεύουν: η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και το σωματείο Ελληνική παράδοση (επιμέλεια: Ευθυμία Ρούτη, Βασίλης Τσούνης), οι «Αργοναύτες Κομνηνοί» (επιμέλεια: Κώστας Σαββινίδης), οι «Κουρήτες» (επιμέλεια: Μανώλης και Γιώργος Παττακός) καθώς και ο Αποστόλης και ο Αλέξης Τασιούλης. Στην αφήγηση, η Δήμητρα Στογιάννη. Τον σχεδιασμό ήχου έχει αναλάβει ο Γιώργος Καρυώτης, ενώ τον σχεδιασμό φωτισμού και τις οπτικές προβολές υπογράφουν η Μαρία Αθανασοπούλου και ο Στράτος Τογανίδης. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Κώστα Χαραλάμπους.
Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου | 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων
Του μοιρολογιού το μύρο (10/4)
7,5 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € ●20 € ● 25 € ● 30 € ● 35 €
Eισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr
Πληροφορίες
http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens
http://www.koa.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.