Μουσικη

CHROMATICS (do it better)

Έρχονται από το Portland, με ωραίες εμμονές για το italo disco και το new wave

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 327
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10739-24366.jpg

H εμφάνιση των Glass Candy και των Desire στο Bios προϊδεάζει για μία από τις πιο φρέσκες συναυλίες της χρονιάς. Έρχονται από το Portland, με ωραίες εμμονές για το italo disco και το new wave. O Adam Miller, o Johnny Jewel (μέλος και των Glass Candy και συνιδρυτής μαζί με τον Mike Simonetti της εταιρείας Italians Do It Better), o Nat Walker και η Ruth Radelet είναι έτοιμοι για μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη και ο Jewel για μερικές απαντήσεις στην ATHENS VOICE.

New wave ή No wave; New wave.

Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση από την disco στο new wave; 3 πόρτες πιο κάτω, στο ίδιο τετράγωνο.

Έχει τελειώσει το italo τώρα; Τι ακολουθεί; Η αληθινή μουσική διαπερνά το στιλ και τα ρούχα με τα οποία καλύπτεται, η κακή μουσική είναι πάντα εκτός μόδας.

Πόσο κοντά είστε στο μηδενισμό του death disco και του no wave; Οι Chromatics είναι μοιρολατρικοί, αλλά βλέπουμε ένα φως στο τέλος του τούνελ και προσπαθούμε να πηγαίνουμε προς αυτό.

Πώς σας φαίνεται ο ήχος της DFA; Αγαπάμε την DFA, όλοι ξεκινήσαμε από το punk και έχουμε εξελιχθεί μαζί. Είναι αλήθεια συναρπαστικό που όλοι κάνουν ωραία πράγματα μετά από τόσο καιρό.

Πόσο καινούργιο είναι το new wave; Όσο καινούργια είναι η άμμος της κλεψύδρας.

Τι είναι underground σήμερα; Η ακεραιότητα και η φινέτσα.

Ο αγαπημένος σας κιθαρίστας όλων των εποχών; Tony Iοmmi (Black Sabbath) και Johnny Marr (The Smiths).

Τελευταίο remix που κάνατε και το απολαύσατε; To “Intimate” των Appaloosa.

Πέντε κορυφαία  κομμάτια για ένα καλό πάρτι; Kanye West, “Runaway”, Dexter, “Νot the only girl”Stardust ,“Μusic sounds better with you” Qui Βorato, “Βeautiful life”Prince, “Wanna be your lover”

Είναι στα αλήθεια νεκρός ο Michael Jackson; Όχι.

Τι σχεδιάζετε να παίξετε στην Αθήνα; Ρομαντισμό, ελπίδα, όνειρα, εφιάλτες, αντανακλάσεις από το “Night Drive Echoes in the City” και ματιές στο “Into the Black”, το νέο μας άλμπουμ.

Τι περιμένετε να δείτε στην Αθήνα; Υπέροχο φαγητό, υπέροχους ανθρώπους, υπέροχη αρχιτεκτονική και υπέροχα ποτά.

Τι ακολουθεί;1.To νέο άλμπουμ είναι σχεδόν έτοιμο. 2 “Το After Dark” βγαίνει τον Φεβρουάριο. 3. Δουλεύουμε το σάουντρακ ενός χολιγουντιανού φιλμ. 4. Λιγότερα πιατίνια, περισσότερα τομ-τομς. 5. Μόλις γυρίσαμε τρία βίντεο στη Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Μόντρεαλ. 6. Περισσότερη καφεΐνη. 7. Το βιβλίο “Black & White Vool” βγαίνει σύντομα. 8. Η Ευρώπη την άνοιξη. 9. Μπάσο μπότα. 10. Helmut Newton. 

museweek@athensvoice.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ