Μουσικη

Ο τελευταίος «Πρώτος Ήχος» 2010

H ATHENS VOICE παρουσιάζει τον Ήχο της πόλης. Ραντεβού την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στον Ιανό

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
ΤΕΥΧΟΣ 327
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλέμαχος Μούσας
Τηλέμαχος Μούσας

Η διαδρομή συνεχίζεται... Από τη Θεσσαλονίκη στο Berklee και μετά οι Xaxakes, οι Μπλε, οι Atractos κι ένα σωρό ακόμη σχή­ματα, οι μουσικές για το θέατρο και το σινεμά και το Τηλέμαχος Μούσας Quintet, το οποίο πρόσφατα πήρε μια διαφορετική μορ­φή με δομή κολεκτίβας. 

O Τηλέμαχος Μούσας και η «φάρμα» του (Tilemachos Moussas Farm ονομάζεται η νέα μουσική κολεκτίβα που αποτε­λεί μετεξέλιξη του κουαρτέτου του) θα μας παρουσιάσει τις νέες του συνθέσεις από το άλμπουμ “Newborn”, όπου συμμετέχουν μουσικοί όπως ο σπουδαίος (και μόνιμος Αθηναίος πια) Blaine L. Reininger, η μουσικός του theremin Pamelia Kurstin, καθώς και η Julia Kent, που έχει συνεργαστεί με τους Antony and the Johnsons. Οι μουσικοί της φάρμας, χρησιμοποιώντας μια με­γάλη ποικιλία από ρυθμικά πάτερνς και πρωτότυπες μελωδίες, εισάγουν στην jazz στοιχεία της σύγχρονης ηλεκτρονικής και rock μουσικής, του drum’n’bass, της nu-jazz, αλλά και της indie σκηνής με τρόπο αναπάντεχο, άλλοτε λυρικό, άλλοτε ρυθμικό, αλλά πάντα γοητευτικό. Οι farmers είναι οι... Τηλέμαχος Μού­σας, κιθάρες, theremin, Aναστασία Έδεν, φωνητικά, Χρήστος Λιάτσος, drums, Νίκος Γιούσεφ, μουσικό πριόνι, μπάσο.

Καθένα από τα δύο βράδια που η φάρμα θα καλλιεργήσει τον ήχο της στον Ιανό, θα υπάρχουν διαφορετικοί καλεσμένοι, αφού η κολεκτίβα είναι ανοιχτή σε jam, ανταλλαγές, συναντήσεις και μουσικές διαδρομές απροσδόκητων κατευθύνσεων.

Jef Maarawi (Egg Hell) - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 

Οι Egg Hell είναι ένα μουσικό πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2008 από τον Jef Maarawi, ένα νεαρό τραγουδιστή και τραγουδοποιό από το Sao Paolo της Βραζιλίας. Στη live μορφή τους οι Egg Hell ερμηνεύουν δραματικά και ακουστικά alt folk κομμάτια, έχοντας ως κύριο σκοπό την αφήγηση μικρών ιστοριών με σαρκαστικές διαθέσεις. Το νέο EP τους με τίτλο “Brownie Crumbs” θα κυκλο­φορήσει ανεξάρτητα τον Δεκέμβριο.

Violet Louise - Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 

Η Λουίζα Κωστούλα στο πιάνο και στα φωνητικά και ο E-Mute στα τύμπανα παρουσιάζουν το μουσικό τους project “Cardinals and Lovers”, τραγούδια και μουσικό υλικό που έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια του Δημήτρη Καμαρωτού κι έχουν σημείο αναφο­ράς το indie rock...

Ιnfo

«Πρώτος Ήχος», 10-11/12, 22.30, € 10. Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217.810. Προπώληση www.ianos.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY