- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Μαζωνάκης: Ξανά στις οθόνες ο πολυβραβευμένος «Θρόνος του Ξέρξη»
Η ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε σε 40 φεστιβάλ, προβάλλεται ξανά στο Onassis Channel και στο ERTFLIX
Διαθέσιμη ξανά στο κοινό είναι η βραβευμένη ταινία «Θρόνος του Ξέρξη», προσφέροντας μια σπάνια κινηματογραφική ερμηνεία του Γιώργου Μαζωνάκη
Μια διαφορετική καλλιτεχνική πτυχή του Γιώργου Μαζωνάκη αποκαλύπτει η ταινία μικρού μήκους «Θρόνος του Ξέρξη» (2022), σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου.
Η επιτυχημένη παραγωγή του Onassis Culture, η οποία διέγραψε εντυπωσιακή διεθνή πορεία, είναι πλέον ξανά διαθέσιμη για το κοινό, μέσα από το Onassis Channel στο YouTube και την ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ξαναδεί μια από τις ελάχιστες κινηματογραφικές εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη.
Μια δυστοπία στα ναυπηγεία του Περάματος
Η ταινία δίνει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του πρόωρα χαμένου ερμηνευτή μπροστά στον κινηματογραφικό φακό.
Το σενάριο εκτυλίσσεται στον χώρο των ναυπηγείων του Περάματος, όπου κυριαρχεί μια εργασιακή δυστοπία: η σωματική επαφή έχει απαγορευτεί αυστηρά. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, η καταπιεσμένη επιθυμία και οι ανθρώπινες σχέσεις μετασχηματίζονται σε αλλόκοτες προσομοιώσεις εγγύτητας.
Το καστ, πέρα από τον Γιώργο Μαζωνάκη, συμπληρώνουν οι Άντζελα Μπρούσκου, Μυρτώ Κοντονή, Ξένια Ντάνια, Λορένζο Σαρζάν, Kevin Zans Ansong, Jordan Genidogan και Βασίλης Κουτσογιάννης.
Η διεθνής αναγνώριση
Ο «Θρόνος του Ξέρξη» ξεκίνησε το ταξίδι του κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στην 61η Εβδομάδα Κριτικής (Semaine de la Critique) του Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε το Βραβείο Canal+.
Παράλληλα, στην Ελλάδα ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, λαμβάνοντας το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Συνολικά, το φιλμ έχει προβληθεί σε περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε σε 40 φεστιβάλ, προβάλλεται ξανά στο Onassis Channel και στο ERTFLIX
Μουσική, σινεμά και θέατρο στη Στοά Αρσακείου, με τη στήριξη της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων
Παιδιά και έφηβοι διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του φετινού, πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ
Τι θα δούμε στην πόλη της Αθήνας στα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους
«Η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Ένα παιδί που κρατά ένα βιβλίο είναι ένα παιδί που κρατά στα χέρια του το μέλλον και την ειρήνη.
Οι απλές προσκλήσεις σχεδίου μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις για τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις ανακαλύψεις αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 - Και οι νέες εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Δεκέμβριο
Δημιουργία πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου στον οικιστικό ιστό του νησιού
Κάλλος. Ομορφιά (στα έπη του Ομήρου). Λέγεται για το θεϊκό αλλά και το ανθρώπινο κάλλος.
Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει συγκοινωνία τις ημέρες των παραστάσεων - Το πλούσιο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου
Η υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε τα νέα έργα φωτισμού και προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο
Rap, punk, reggae, graffiti, parkour και street dance συναντιούνται ξανά στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη φετινή διοργάνωση
Η ορθογραφία είναι η ευγένεια του γραπτού λόγου
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
«Στον κομμουνισμό όταν σε κλοτσάνε πρέπει να χειροκροτήσεις· στον καπιταλισμό, όταν σε κλοτσάνε μπορείς να ουρλιάξεις»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.