Κινηματογραφος

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ στην Αθήνα για την επίσημη έναρξη του 16ου Athens Open Air Film Festival

Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου όπου πρωταγωνιστεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους method actors που πέρασαν από την έβδομη τέχνη 

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ στην Αθήνα για την επίσημη έναρξη του 16ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ με «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Tο 16ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κηρύσσει την επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης με καλεσμένο τον Χάρβεϊ ΚαΪτέλ ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του την Πέμπτη, 18 Ιουνίου στο Θέατρο Κολωνού για να παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπου πρωταγωνιστεί.

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά. Από τους «Κακόφημους Δρόμους» και τον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε, τα «Μαθήματα Πιάνου» της Τζέιν Κάμπιον, το «Θέλμα και Λουίζ» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και το «Moonrise Kingdom», του Γουές Αντερσον έως το «Reservoir Dogs» και το «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο, ο Καϊτέλ έχει χαράξει μια εκπληκτική πορεία, γεμάτη τόλμη και ερμηνευτική αλήθεια, που μετράει πάνω από πέντε δεκαετίες,  μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας και αναρίθμητες άλλες διακρίσεις.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους method actors που πέρασαν από την έβδομη τέχνη, και μαζί με τον Αλ Πατσίνο και την Έλεν Μπέρστιν είναι πρόεδρος του θρυλικού Actors Studio.

Αυτό που ξεχωρίζει τον Καϊτέλ, όμως, δεν είναι μόνο οι μεγάλες αμερικανικές παραγωγές, είναι και η συνεχής του αναζήτηση στον διεθνή, ανεξάρτητο κινηματογράφο. Η συνάντησή του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» (1995) είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική έκφραση αυτής της αναζήτησης.

Τριάντα χρόνια μετά, η επιστροφή της ταινίας στην Αθήνα, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στο έργο ενός κεφαλαιώδους σημασίας δημιουργού του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά και μάλιστα με την παρουσία του ίδιου του πρωταγωνιστή της, είναι μια σπάνια κινηματογραφική στιγμή που αξίζει να ζήσει κανείς.

Πληροφοριες

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Ώρα έναρξης: 20.30

Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππίου, οδ. Ιωαννίνων & Καπανέως, Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη