- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ντακότα Τζόνσον των 50 αποχρώσεων του γκρι ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο
«Για μένα, η επιτυχία μετριέται αν ο κόσμος νοιώσει κάτι»
Ντακότα Τζόνσον: «Είναι πλέον δύσκολο να μετρηθεί η επιτυχία αποκλειστικά με βάση τις εισπράξεις του box office»
Λίγο πριν την βράβευσή της, το Σάββατο 5 Ιουλίου, στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (KVIFF), η διάσημη ηθοποιός και παραγωγός, Ντακότα Τζόνσον μίλησε για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.
Περιέγραψε την ταινία ως ένα πρότζεκτ που είναι «πολύ κοντά στην καρδιά της» και για το οποίο θα συνεργαστεί ξανά με την συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία «Cha Cha Real Smooth», Βανέσα Μπούργκχαρντ. Η Ντακότα Τζόνσον χαρακτήρισε την Μπούργκχαρντ, η οποία έχει διαγνωστεί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), μία «απίστευτη ηθοποιό».
«Πάντα ένιωθα ότι δεν είμαι έτοιμη να σκηνοθετήσω μια μεγάλου μήκους ταινία. Δεν έχω αυτοπεποίθηση αλλά, μαζί της, νιώθω προστατευμένη και την ξέρω πολύ καλά» είπε η Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση του Variety.
Πέρα από την τιμητική της διάκριση η σταρ δίνει δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ με δύο ταινίες της.
Η πρώτη είναι το «Materialists», ένα ρομαντικό δράμα της Σελίν Σονγκ, όπου συμπρωταγωνιστεί με τους Κρις Έβανς και Πέδρο Πασκάλ και η δεύτερη ταινία είναι το «Splitsville» του Μάικλ Άντζελο Κοβίνο, μια παραγωγή που έκανε αίσθηση στις Κάννες. Σε αυτή την ταινία, η Τζόνσον δεν περιορίζεται μόνο στον ρόλο της ηθοποιού, αλλά έχει αναλάβει και την παραγωγή μέσω της εταιρείας της, TeaTime Pictures. Έχοντας συμμετοχή σε μια ευρεία γκάμα ταινιών ως πρωταγωνίστρια και παραγωγός, μοιράστηκε τις σκέψεις της για το τι αποτελεί επιτυχία στον κινηματογράφο σήμερα.
«Πιστεύω ότι το βαρόμετρο αλλάζει αυτή τη στιγμή», παραδέχτηκε η Τζόνσον τονίζοντας ότι είναι πλέον «δύσκολο να μετρηθεί η επιτυχία αποκλειστικά με βάση τις εισπράξεις του box office».
Και πρόσθεσε: «Είναι τόσο απρόβλεπτη η κατάσταση σήμερα. Το Jurassic World Rebirth σάρωσε και φυσικά, γνώριζαν ότι θα πήγαινε πολύ καλά, αλλά πήγε εξαιρετικά καλά. Νιώθω τόσο ενθουσιασμένη που ο κόσμος πηγαίνει στον κινηματογράφο. Ακόμα και το Materialists τα πήγε περίφημα για μια τόσο μικρή παραγωγή και αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό».
Για την ίδια, η επιτυχία μετριέται πλέον από το «αν ο κόσμος ένιωσε κάτι» παρακολουθώντας ένα έργο ή κατά πόσο οι ταινίες είναι ουσιαστικές για το κοινό.
«Ειλικρινά, είναι επιτυχία και μόνο το να ολοκληρωθεί μια ταινία. Είναι πραγματικά δύσκολο να φτιάχνεις ταινίες σήμερα και να πείθεις τους θεατές να πιστέψουν σε αυτό που θέλεις να πεις. Δεν νομίζω ότι οι ταινίες θα σώσουν τον κόσμο, σε καμία περίπτωση, αλλά πιστεύω ότι είναι ωραίο να υπάρχουν» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ταινία θα επικεντρώνεται στο «Breakfast at Tiffany’s»
Από το 1960 ως σήμερα έχουμε μια πληθώρα από ταινίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα
H τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2014 στην ταινία «Silver Skies»
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πλοκής και οι νέες προσθήκες στο καστ
Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας - «Ύμνοι» από την επιτροπή για την ερμηνεία του Βασίλη Μπισμπίκη
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ζωή, η καριέρα και η κληρονομιά του στην ποπ κουλτούρα.
Η εμβληματική μονομαχία στο Κολοσσαίο και η σχέση τους πίσω από τις κάμερες
Πέθανε στα 86 του ο θρύλος των πολεμικών τεχνών - Το αγαπημένο του «fact»
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου
Μέρος των γυρισμάτων της πολυσυζητημένης παραγωγής έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ύδρα και Χαλκίδα
Η Apple αποκάλυψε το πρώτο στιγμιότυπο από το ατμοσφαιρικό θρίλερ που γυρίζεται στην Πράγα
Έφτασε τις 718,6 εκατ. προβολές
Η Pop Mart και η Sony Pictures ανακοίνωσαν τη μεταφορά των δημοφιλών λούτρινων στο σινεμά
H αντισυμβατική βιογραφία της πιο αινιγματικής λογοτεχνικής μορφής
Ο θρύλος της υποκριτικής θα «πρωταγωνιστήσει» στο δράμα «As Deep As the Grave»
Οι πρώτες σκηνές από το φινάλε της επικής τριλογίας του Ντενί Βιλνέβ ενθουσιάζουν τους fans
Μια διαφορετική και αρκετά έξυπνη sci-fi περιπέτεια
Δράμα με φόντο τον γεμάτο λάμψη κόσμο της υψηλής ραπτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.