- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Shrouds: Δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Βενσάν Κασέλ, Γκάι Πιρς και Νταϊάν Κρούγκερ πρωταγωνιστούν στο νέο δράμα του Καναδού σκηνοθέτη


Νέο τρέιλερ για την ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ The Shrouds, με πρωταγωνιστές τους Βενσάν Κασέλ και Νταϊάν Κρούγκερ
Νέα ταινία για έναν κορυφαίο εκπρόσωπο του ανεξάρτητου κινηματογράφου, τον Καναδό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα πολυαναμενόμενο κοινωνικό δράμα.
Στην ταινία «The Shrouds», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2025, ο Βενσάν Κασέλ ενσαρκώνει τον Καρς, έναν εκκεντρικό προγραμματιστή που δημιουργεί το αμφιλεγόμενο ψηφιακό λογισμικό GraveTech.
Το GraveTech απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, και τους δίνει τη δυνατότητα να επιτηρούν την αποσύνθεση των σωμάτων τους σε πραγματικό χρόνο. Όταν όμως μία συμμορία τυμβωρύχων βεβηλώσει πολυάριθμους τάφους, η ζωή του Καρς θα ανατραπεί ανεπανόρθωτα.
Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Γκάι Πιρς (The Brutalist) και Νταϊάν Κρούγκερ (Troy, Inglourious Basterds). Μιλώντας στο περιοδικό Variety, ο Κρόνενμπεργκ δήλωσε πως έγραψε το φιλμ καθώς θρηνούσε τον χαμό της συζύγου του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από επτά χρόνια. Σύμφωνα με τον Καναδό σκηνοθέτη, η συγγραφή του συγκεκριμένου σεναρίου ήταν για αυτόν μία «συναισθηματική άσκηση».
Ο Κρόνενμπεργκ ανέφερε ότι ο χαρακτήρας του Καρς έχει μία «μακάβρια και γκροτέσκα» προσέγγιση στο πένθος, παρακολουθώντας το σώμα της νεκρής συζύγου του να αποσυντίθεται. «Ο θάνατος είναι απλώς μία ακόμη μορφή ανθρώπινης σχέσης», συμπλήρωσε ο τολμηρός δημιουργός.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ καταπιάνεται με το θέμα του θανάτου: O 82χρονος δημιουργός έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμα απαιτητικά φιλμ και αρέσκεται να εστιάζει στο είδος του body horror, με ταινίες-σταθμούς όπως τα «The Fly», «Scanners», «Videodrome», «Dead Ringers», «Crash», «eXistenZ», «A History of Violence», «A Dangerous Method», «Cosmopolis» και «Crimes of the Future».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ηθοποιός είναι θερμός υποστηρικτής του προέδρου
Από τους σεναριογράφους του «Deadpool & Wolverine»
Η μαγεία του υπαίθριου σινεμά επιστρέφει κάτω από την Ακρόπολη
«Επιβεβαιώνεται το αίσθημά μου ότι η τέχνη δεν μπορεί να περιοριστεί», δήλωσε ο σκηνοθέτης
Σύμφωνα με τον αρχηγό της μπάντας, το έργο είναι ντοκιμαντέρ - παρωδία
Η ψυχική υγεία στο προσκήνιο, την Κυριακή 27 Απριλίου στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ
Από πού θα μεταδοθεί η μεγάλη τελετή
Ανάμεσα σε 10, 20 ή 30 «καλές» ταινίες πώς μπορεί να οριστεί η καλύτερη;
Σχεδόν τρεις ώρες ατελείωτης δράσης με τον Τομ Κρουζ
Κριτική ταινίας: 1,5 αστεράκι για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ
Κριτική ταινίας: 3 αστέρια για την ταινία του Μπορίς Λοζκίν
«Tony»: Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα παραγωγή της Α24
Eμφανίστηκε σε επτά ταινίες πριν καν κλείσει τα 11 της χρόνια
Ανοιχτή εκδήλωση με δωρεάν είσοδο - Πώς μπορείτε να εγγραφείτε
Απέκτησε ξανά ζωή ένα ακόμη ιστορικό σινεμά της πόλης που κινδύνευε με λουκέτο
Εμφανίστηκε σε 7 ταινίες πριν καν κλείσει τα 11 της χρόνια - Τι δηλώνει η οικογένειά της
Ο σκηνοθέτης «άνοιξε τις πύλες» της παραγωγής στην Αθήνα
Αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Απριλίου
Τι παραδέχθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.