- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μην Πετάξεις Τίποτα: Η ταινία της Λούνα Κάρμουν στο Cinobo Πατησίων
H ταινία αναγγέλλει τον ερχομό ενός μεγάλου σκηνοθετικού ταλέντου
Μην Πετάξεις Τίποτα: Το ανατρεπτικό βρετανικό φιλμ της Λούνα Κάρμουν έρχεται στο Cinobo Πατησίων
Το παράτολμο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λούνα Κάρμουν, «Μην Πετάξεις Τίποτα» (Hoard), που το 2023 συμμετείχε στους επίσημους διαγωνισμούς των Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και Λονδίνου και κέρδισε Βραβείο Σεναρίου στις αθηναϊκές «Νύχτες Πρεμιέρας», μας συστήνει το βρετανικό σινεμά του μέλλοντος.
Με επιρροές από το σινεμά του Νιλ Τζόρνταν και της Άντρεα Άρνολντ, η πρωτότυπη ταινία αναγγέλλει τον ερχομό ενός μεγάλου σκηνοθετικού ταλέντου, ενώ εκπληκτικές είναι και οι ερμηνείες της «νεοφερμένης» πρωταγωνίστριας, Σόρα Λάιτφουτ-Λίον και του γνωστού από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Stranger Things», Τζόζεφ Κουίν, στον πρώτο του πραγματικά σοβαρό ρόλο. Το «Μην Πετάξεις Τίποτα» έρχεται από τις 16 Ιανουαρίου στο Cinobo Πατησίων (στο πλαίσιο της νέας ζώνης προβολών «Πατησίων Exclusives») και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στην πλατφόρμα για streaming.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της δεκάχρονης Μαρία (Λάιτφουτ-Λίον), που ζει με την μητέρα της στο Λονδίνο του 1984, σε ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια και αγάπη. Παρά την ψύχωση που ορίζει τη ζωή της, η Σύνθια (Χέιλι Σκουάιρς) είναι αφιερωμένη στην κόρη της, μαζεύοντας άχρηστα αντικείμενα για να της τα προσφέρει ως ένδειξη απόλυτης αφοσίωσης.
Μια μέρα η Μαρία ξεριζώνεται βίαια από το ονειρικό σκουπιδοφρούριο της παιδικής της ηλικίας, για να παραδοθεί στα χέρια μιας τρυφερής θετής μητέρας και μιας πιο φυσιολογικής ενηλικίωσης. Όταν όμως ένας παλιός γνώριμος εμφανίζεται από το παρελθόν (Κουίν), οι κρυφές πληγές έρχονται ξανά στην επιφάνεια.
H Βρετανίδα Λούνα Κάρμουν είναι αυτοδίδακτη σκηνοθέτρια και σεναριογράφος. Το έργο της ανατέμνει το καθημερινό με το παράλογο και βασίζεται στις μνήμες της και την αισθητική κουλτούρα του βρετανικού σινεμά των δεκαετιών του 1960 και 1970. Το «Μην Πετάξεις Τίποτα» χαρακτηρίστηκε ως ένα παράξενο και προκλητικό, αλλά σπουδαίο ντεμπούτο και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και τέσσερα βραβεία στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Το Cinobo Πατησίων προσθέτει μια νέα ζώνη προβολών στο ήδη ποικιλόμορφο πρόγραμμά του, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει στη μεγάλη οθόνη σύγχρονα διαμάντια του παγκόσμιου σινεμά, διαλεγμένα από την ομάδα της ελληνικής streaming πλατφόρμας, μέσα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.
Με τίτλο «Πατησίων Exclusives», η ζώνη αυτή προτείνει ένα εναλλακτικό σύστημα διανομής ταινιών, που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα έβρισκαν το δρόμο προς την κινηματογραφική αίθουσα. Τα «Πατησίων Exclusives» ξεκινούν από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με ειδικές προβολές της ταινίας «Μην Πετάξεις Τίποτα» και θα συνεχιστούν ως το κλείσιμο της σεζόν. Θα ακολουθήσουν τα «Made in England: The Films of Powell and Pressburger» (30/1), «Girls Will be Girls» (13/2), «Some Rain Must Fall» (27/2), «Soundtrack to a Coup D'Etat» (27/3) και «Toxic» (10/4).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διαφωνία της ηθοποιού που βγήκε σε καλό για την ταινία
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ταινίας φαίνεται πως βρίσκεται στην Ιταλία
Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του καπετάνιου Μήτσου Αυγουστή, ενός θρυλικού θαλασσινού
Οι σκηνοθέτριες Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και Αλεξάνδρα Ματθαίου κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Croisette
Πρώτες πληροφορίες για τη φιλόδοξη διεθνή συμπαραγωγή - Γυρίσματα στην Αντίπαρο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian
Το «Propeller One-Way Night Coach» θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV στις 29 Μαΐου
Το «Billie Eilish – Hit Me Hard and Soft: The Tour (Live in 3D)» έχει τρομερή σκηνοθεσία στις σκηνές των συναυλιών, αλλά και μια αφοπλιστική αμεσότητα και τρυφερότητα στα παρασκήνια από τη νεαρή σταρ
Μια παιχνιδιάρικη romcom από την Αμελί Μπονέν
Σε απομονωμένο ξενοδοχείο της ιρλανδικής επαρχίας καταφτάνει ένας συγγραφέας που βασανίζεται από ένα τραυματικό γεγονός της παιδικής του ηλικίας.
Άνθρωποι και ζώα έρχονται σε μια ευρηματική συνδιαλλαγή μυστηρίου
Η Ακαδημία χάραξε μια γραμμή σχετικά με το τι αναγνωρίζει ως ανθρώπινη δημιουργία
Λίγο πριν ολοκληρώσει τη νέα της, «αδιανόητα αναλογική» ταινία, μιλάει χωρίς περιστροφές για τον κινηματογράφο και τη ζωή
Όχι ακριβώς μια κριτική, αλλά το τέλος μιας εποχής – ή και περισσότερων
Από τις 6 έως τις 11 Μαΐου, το φεστιβάλ κουίρ κινηματογράφου φέρνει στην Αθήνα 41 ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις και ιστορίες για την ορατότητα, την ταυτότητα και τα safe spaces
Ο Ντόμινικ Σέσα πρωταγωνιστεί στη νέα βιογραφική ταινία που φωτίζει ένα άγνωστο κεφάλαιο της ζωής του θρυλικού σεφ
Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία και την Τσεχία
Μια ιστορική διάκριση για τον ελληνόφωνο κινηματογράφο, με την κυπριακή ταινία «Κράτα με»
Ο Κύκλωπας, η εντυπωσιακή Χάθαγουεϊ ως Πηνελόπη και ο Ρόμπερτ Πάτινσον ως Αντίνοος - Νέες εικόνες από την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.