H Φόνισσα της Εύας Νάθενα στις καλύτερες ταινίες του 2024
Έπαινοι για την ελληνική παραγωγή από τον Ρόμπερτ Έγκερς, σκηνοθέτη του «Νοσφεράτου»
H Φόνισσα της Εύας Νάθενα στις καλύτερες ταινίες του 2024, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Έγκερς - Χαρακτήρισε ως «άψογα σκηνοθετημένη» τη μεταφορά του βιβλίου
Σημαντική διάκριση για τη «Φόνισσα», καθώς το δημοφιλές κινηματογραφικό σάιτ IndieWire ζήτησε από κορυφαίους διεθνείς σκηνοθέτες να μοιραστούν τις επιλογές τους για τις καλύτερες ταινίες του 2024.
Ένα από τα ονόματα που βρέθηκαν στη λίστα του IndieWire είναι και ο Ρόμπερτ Έγκερς, ο οποίος αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στη «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα.
Ο Ρόμπερτ Έγκερς βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο λόγω της κυκλοφορίας του «Νοσφεράτου», ήδη γνωστός για τα εντυπωσιακά και πολύπλοκα ψυχολογικά έργα του, όπως «Ο Φάρος» και το «The Witch».
H Φόνισσα στις κινηματογραφικές επιλογές του Ρόμπερτ Έγκερς
Μεταξύ των φετινών επιλογών του Έγκερς, είναι μερικοί αξιοσημείωτοι τίτλοι που έχουν κερδίσει την αποδοχή των κριτικών και το ενδιαφέρον του κοινού. Ανάμεσά του το «Anora», σε σκηνοθεσία Σον Μπέικερ, και το «Substance: The Elixir of Youth», σε σκηνοθεσία Κοραλί Φαρζά.
Ωστόσο, μια από τις ενδιαφέρουσες επιλογές στη λίστα του Έγκερς είναι η ταινία «Φόνισσα», η μεταφορά του κλασικού βιβλίου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που ζωντάνεψε κινηματογραφικά η σκηνοθέτις Εύα Νάθενα.
Ο Έγκερς χαρακτήρισε τη «Φόνισσα» ως «άψογα σκηνοθετημένη», επισημαίνοντας ότι δεν έλαβε την προσοχή που θα της άξιζε.
Λόγω της αξιοσημείωτης καριέρας και του μοναδικού οράματος του Έγκερς, οι συστάσεις του σίγουρα έχουν ειδικό βάρος. Σε μια εποχή όπου τα θεάματα υπερπαραγωγές συχνά επισκιάζουν τις μικρότερες αφηγήσεις, είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις σκηνοθέτες όπως ο Ρόμπερτ Έγκερς να προκρίνουν ταινίες ως υπενθύμιση των διαφορετικών κινηματογραφικών φωνών που αξίζει να ακουστούν.
Μπορείτε να δείτε εδώ τις επιλογές του Ρόμπερτ Έγκερς αλλά και των υπόλοιπων σκηνοθετών για το IndieWire.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε η πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών
Η βραβευμένη ταινία συμμετείχε στον διαγωνισμό 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών για τον Χρυσό Φοίνικα
Για τον ρόλο του στον «Μονομάχο 2»
Έπαιξαν μαζί στους «Άγγελους του Τσάρλι»
Φαίνεται πως μέχρι τώρα το προφέραμε όλοι λάθος
Ο Γκίντενγκαστ καταφέρνει και πάλι να πιάσει υψηλά σκηνοθετικά στάνταρ
Aτόφιο κέφι, σατιρική χροιά και σλάπστικ κωμική διάσταση στις σκηνές της ζούγκλας
Η ταινία επιχειρεί να αποδώσει έναν αλά Φασμπίντερ ερωτικό ρεαλισμό, που όμως δεν γίνεται ποτέ πειστικός
Το φιλμ ήταν υποψήφιο για 4 Χρυσές Σφαίρες και λογικά θα το συναντήσουμε και στις οσκαρικές προτάσεις, που θα γίνουν γνωστές στις 23 Ιανουαρίου.
Για κλεμμένη ιδέα κατηγορείται η εταιρία κινουμένων σχεδίων
Μιλήσαμε για το ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 - 20 Ιανουαρίου 2025.
Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν «θεότρελα» σύμφωνα με τον Σκωτσέζο ηθοποιό
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί... διπλός, στο νέο γκανγκστερικό φιλμ του Μπάρι Λέβινσον
Ο σκηνοθέτης κατηγορεί τον Ράιαν Ρέινολντς ότι τον διακωμωδούσε ανοιχτά
Η ταινία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ανεξάρτητα φιλμ
Ήταν στενός φίλος των Στίβεν Φράι και Χιου Λόρι
Η Disney δε συμφωνούσε με το όραμα του κορυφαίου σκηνοθέτη
«Η Μπρίτνεϊ θα ασχοληθεί ενεργά με την παραγωγή» δήλωσε ο σκηνοθέτης Τζον Μ. Τσου
Κανονικά η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι
H ταινία αναγγέλλει τον ερχομό ενός μεγάλου σκηνοθετικού ταλέντου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.