Κινηματογραφος

Μην ανοίγεις την πόρτα: Ένα δυνατό θρίλερ από τους Unboxholics

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την κλειστοφοβική φωτογραφία και τον απόκοσμο ήχο, δημιουργούν μια στιβαρή ατμόσφαιρα απειλής, που πηγάζει από το σκοτεινό δάσος

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 914
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάποιο κρύο βράδυ ένας άντρας που ζει μόνος σε μια καλύβα στο δάσος, ακούει μια πανικόβλητη γυναίκα έξω από την πόρτα του να ζητάει τη βοήθειά του. Πρόκειται για μια βιολόγο που διεξάγει έρευνα για τη χλωρίδα της περιοχής με τρεις συναδέλφους της, όταν εκείνο το βράδυ επιτίθεται στις σκηνές τους ένα τρομακτικό πλάσμα. Σκηνοθετικό ντεμπούτο στις ταινίες μεγάλου μήκους για τα αδέρφια Καρπά, πιο γνωστά στο διαδίκτυο ως Unboxholics.

Το «Μην ανοίγεις την πόρτα» είναι ένα δυνατό θρίλερ, που παίζει έξυπνα με τους κώδικες του είδους. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την κλειστοφοβική φωτογραφία και τον απόκοσμο ήχο, οι Unboxholics δημιουργούν μια στιβαρή ατμόσφαιρα απειλής, που πηγάζει από το σκοτεινό δάσος. Το σενάριο, μινιμαλιστικό και απέριττο, αφηγείται μια λιτή ιστορία με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα κοινό. Όμως, τα προσωπικά μυστικά και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν θα τους ενώσουν οδηγώντας τους σε μια κοινή αντιμετώπιση του «άγνωστου» τέρατος, με το φινάλε να προσφέρει τη λύση στην ιστορία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου