Κινηματογραφος

Χρειάστηκαν 78 ημέρες να γυριστεί δεκαπεντάλεπτη σκηνή δράσης του «Furiosa»

Τον Μάιο στους κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο prequel του «Mad Max»

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Furiosa»: Χρειάστηκαν 78 ημέρες για τα γυρίσματα σκηνής δράσης της επερχόμενης ταινίας - 200 κασκαντέρ καθημερινά στο πλατό.
Το prequel του Mad Max «Furiosa» περιλαμβάνει σκηνή δράσης της οποίας τα γυρίσματα διήρκησαν 78 ημέρες © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc.

«Furiosa»: Χρειάστηκαν 78 ημέρες για τα γυρίσματα σκηνής δράσης της επερχόμενης ταινίας - 200 κασκαντέρ καθημερινά στο πλατό.

Το επερχόμενο prequel της κινηματογραφικής σειράς Mad Max «Furiosa» περιλαμβάνει μια σκηνή δράσης 15 λεπτών που χρειάστηκαν 78 ημέρες για να γυριστεί, όπως αποκαλύφθηκε.

«Furiosa»: Χρειάστηκαν 78 ημέρες για τα γυρίσματα σκηνής δράσης της επερχόμενης ταινίας - 200 κασκαντέρ καθημερινά στο πλατό.
Η Άνια Τέιλορ Τζόι πρωταγωνιστεί στο prequel της κινηματογραφικής σειράς Mad Max, «Furiosa» © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc.

Μιλώντας στο Total Film Magazine, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Άνια Τέιλορ Τζόι και ο συνεργάτης στην παραγωγή του σκηνοθέτη της ταινίας Τζορτζ Μίλερ, Νταγκ Μίτσελ αναφέρθηκαν στη σκηνή, η οποία, όπως τόνισε η ηθοποιός είναι «πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση» του χαρακτήρα της Furiosa.

FURIOSA : A MAD MAX SAGA | OFFICIAL TRAILER #1

«Furiosa»: 78 ημέρες για να γυριστεί σεκάνς διάρκειας 15 λεπτών

Ο Μίτσελ αποκάλυψε ότι η ταινία περιλαμβάνει «μια σεκάνς διάρκειας 15 λεπτών που χρειάστηκαν 78 ημέρες για να γυριστεί». Καθημερινά στο πλατό βρίσκονταν περίπου 200 κασκαντέρ, διευκρίνισε, όμως δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τη σκηνή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «αποφασιστικής σημασίας στιγμιότυπο».

«Ο Τζορτζ και εγώ κάναμε αυτές τις μεγάλες συζητήσεις σχετικά με το γιατί αυτή η συγκεκριμένη σκηνή ήταν τόσο μεγάλη. Είναι επειδή βλέπετε μια συσσώρευση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας μάχης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε πόσο πολυμήχανη είναι η Furiosa, αλλά και τη σκληρότητά της. Είναι η μεγαλύτερη σεκάνς που έχουμε γυρίσει ποτέ», είπε η Άνια Τέιλορ Τζόι.

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία ως μια νεότερη εκδοχή της Furiosa, του ομότιτλου χαρακτήρα, ο οποίος είχε προηγουμένως απεικονιστεί στο «Mad Max: Fury Road» από τη Σαρλίζ Θέρον.

Η Furiosa ταξιδεύει στο σύμπαν του «Mad Max»

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus.

»Ταξιδεύοντας στην Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη την οποία κυβερνά ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες, καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει το δρόμο για το σπίτι της».

Τεράστια επιτυχία το επαναλανσάρισμα του «Mad Max»

Το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» υπήρξε τεράστια κριτική και εισπρακτική επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2015, αποφέροντας σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως.

Στο φιλμ πρωταγωνίστησε ο Τομ Χάρντι ως Mad Max, παίρνοντας τον ρόλο από τον Μελ Γκίμπσον, που υποδύθηκε τον χαρακτήρα σε τρεις προηγούμενες ταινίες ανάμεσα στο 1979 και το 1985.

FURIOSA : A MAD MAX SAGA | OFFICIAL TRAILER #2

Συμπρωταγωνίστησε επίσης η Σαρλίζ Θέρον ως Furiosa, μια μονόχειρη επιζήσασα που δραπετεύει από έναν κακό πολέμαρχο. Το αποτέλεσμα επαινέθηκε ευρέως ως μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης που έγιναν ποτέ και ως απόδειξη της οπτικής δύναμης των σύγχρονων κινηματογραφικών εφέ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ